
Råsaft, som producerar färskpressad juice utan tillsatser eller behandling, slår sig ihop med Rscued, som tillverkar juicer, smoothies, shots och lemonader av frukt och grönsaker som annars skulle ha blivit svinn.
Merparten av Råsafts försäljning sker i dagligvaruhandeln medan Rscueds produkter främst finns på kaféer och restauranger. De båda företagen går nu samman under ett gemensamt paraply med fokus på ”zero waste” och cirkularitet, men kommer att fortsätta arbeta parallellt som separata företag.
– ”Zero waste” och cirkularitet är ett måste, för oss alla. Vi har bara en planet. Råsaft har flera projekt som strävar mot detta och tillsammans med Rscued tar vi ett jättekliv, säger Hanna Wennerstein Williams, VD i Råsaft och Loviseberg Holding AB.
Genom samarbetet kommer svinnet från Råsafts produktion att tas tillvara och förädlas. Företagen räknar även med att uppnå synergier inom bland annat produktion, försäljning och distribution.
– Det känns otroligt spännande att få samlas i något större tillsammans med Råsaft. Vi är två underdogs som är helt unika i vår juice-nisch. Ur ett Rscued-perspektiv innebär det att vi får ytterligare muskler och kraft för att kunna ta ännu större kliv mot att minska matsvinnet, säger Rscueds co-founder och VD Truls Christenson.