Två bolag går samman för att utmana juiceindustrin

PUBLICERAD: 12 april 2023
UPPDATERAD: 20 april
Foto: Pressbild

Råsaft, som producerar färskpressad juice utan tillsatser eller behandling, slår sig ihop med Rscued, som tillverkar juicer, smoothies, shots och lemonader av frukt och grönsaker som annars skulle ha blivit svinn.

Merparten av Råsafts försäljning sker i dagligvaruhandeln medan Rscueds produkter främst finns på kaféer och restauranger. De båda företagen går nu samman under ett gemensamt paraply med fokus på ”zero waste” och cirkularitet, men kommer att fortsätta arbeta parallellt som separata företag.

– ”Zero waste” och cirkularitet är ett måste, för oss alla. Vi har bara en planet. Råsaft har flera projekt som strävar mot detta och tillsammans med Rscued tar vi ett jättekliv, säger Hanna Wennerstein Williams, VD i Råsaft och Loviseberg Holding AB.

Genom samarbetet kommer svinnet från Råsafts produktion att tas tillvara och förädlas. Företagen räknar även med att uppnå synergier inom bland annat produktion, försäljning och distribution.

– Det känns otroligt spännande att få samlas i något större tillsammans med Råsaft. Vi är två underdogs som är helt unika i vår juice-nisch. Ur ett Rscued-perspektiv innebär det att vi får ytterligare muskler och kraft för att kunna ta ännu större kliv mot att minska matsvinnet, säger Rscueds co-founder och VD Truls Christenson.

Läs vidare

Kött på restaurang måste ursprungsmärkas

Från den 1 mars måste restauranger och storhushåll kunna informera om vilket land köttet på menyn kommer ifrån.
blir-man-sjuk-av-kott-man-holding-menu-34540009

Ostrapporten 2025: Präst är svenskarnas favoritost

Ostrapporten 2025 visar att 95 procent av alla i Sverige äter ost, framför allt till frukost, och favoriten är Prästost.
Ostrapporten_2025 kopiera

Taylors & Jones får ny ägare

Livsmedelsgruppen Evanoff Group har sålt varumärket Taylors & Jones till charkföretaget Bergslags Delikatesser i Lindesberg AB.
MA_PRM

Vinnarna på FFCR Stockholm 2025

På FFCR Stockholm 2025 utsågs de mest banbrytande lösningarna inom livsmedel, hållbarhet och teknik.
screenshot_12

Senaste nytt

Kött på restaurang måste ursprungsmärkas

Från den 1 mars måste restauranger och storhushåll kunna informera om vilket land köttet på menyn kommer ifrån.
blir-man-sjuk-av-kott-man-holding-menu-34540009

Ostrapporten 2025: Präst är svenskarnas favoritost

Ostrapporten 2025 visar att 95 procent av alla i Sverige äter ost, framför allt till frukost, och favoriten är Prästost.
Ostrapporten_2025 kopiera

Varumärket granini återlanseras på den svenska marknaden

Eckes-Granini återlanserar graninis juice- och fruktdrycker på den svenska marknaden.
Skärmavbild 2025-01-30 kl. 15.55.05

Iceland Foods återgår till plasttråg för packning av köttfärs

Vakuumpackad köttfärs spar mycket material jämfört med packning på plasttråg, men i England har flera av de stora kedjorna börjat återgå till plasttrågen. Konsumenterna uppskattade inte det vakuumpackade.
Iceland