Mathem köper matbudsföretaget Kavall

PUBLICERAD: 24 mars 2023
UPPDATERAD: 30 mars
Foto: Mathem

Mathem köper den svenska startupen Kavall, som erbjuder snabba matleveranser från dörr till dörr. Affären innebär att Mathem tar över Kavalls verksamhet i Stockholm, som kommer att drivas vidare under varumärket Mathem Express.

Sedan 2021 har Kavall erbjudit leveranser av matvaror inom tio minuter från sina egna butiker till kundens dörr i Stockholm, Göteborg och Malmö. I och med förvärvet kommer Kavalls butiker i Stockholm att drivas vidare av Mathem.

– Snabba leveranser är idag en naturlig del av stadsbilden, men det finns ett naturligt behov av en konsolidering på marknaden. Vi har varit imponerade av Kavalls utveckling och vad de lyckats bygga på kort tid, och ser stor potential i deras verksamhet i Stockholm. Med den här affären vässar vi vårt kunderbjudande än mer på en växande marknad. Dessutom får vi in ägare med stor kunskap och erfarenhet från vår bransch, vilket stärker Mathems position ytterligare. De visar ett fantastiskt engagemang och tilltro på vår utveckling, och det är otroligt glädjande att ha dem ombord, säger Johan Lagercrantz, CEO på Mathem.

Kavalls vd John Tengberg säger att han ser fram emot att utveckla verksamheten genom Mathem Express:

– Det känns väldigt kul och spännande att Kavall nu blir en del av Mathem, som med sitt starka varumärke och väletablerade operativa verksamhet ger fantastiska förutsättningar framåt. Vi har båda sett den starka efterfrågan som finns för snabba leveranser och ser fram emot att se hur vi kan utveckla den här affären framgångsrikt ihop genom Mathem Express.

I samband med affären säkras även kapital från Kavalls fyra största ägare, Bonnier Ventures, Inbox Capital, Nicoya och VNV Global i Mathems kommande finansieringsrunda inför den fortsatta utvecklingen av den nya automatiserade logistikanläggningen i Larsboda i Stockholm.

– Vi ser positivt på Mathems och Kavalls gemensamma framtid och ser potential i verksamhetens spännande resa mot lönsamhet, där stort fokus ligger på effektivitet genom den automation som nu är igång. Det är därför med tillförsikt som vi och Kavalls övriga ägare går in i den här nya fasen, och vi ser fram emot att stötta bolaget på deras väg framåt, säger Dajana Mirborn, Investment Director på Bonnier Ventures.

Läs vidare

Grüne Woche 2023: Positiv respons för svenska ekoprodukter

Tyskarnas intresse för svenska ekoprodukter är fortsatt stort.
Bild1

Tetra Pak satsar på utveckling av alternativa proteiner

Tetra Paks satsning på "New Food" har fokus på fermenteringsbaserade processer i en bioreaktor.
Unknown-9

100 ton kaffe får ny förpackning

Löfbergs nya mer klimatvänliga förpackning i monolaminat är nu tillgänglig för volymprodukter.
Löfbergs förpackning

Kent Persson vald till ny ordförande för SVL

Sprit & Vinleverantörsföreningens nya ordförande har en bakgrund som partisekreterare för Moderaterna.
kent profilbild

Senaste nytt

Grüne Woche 2023: Positiv respons för svenska ekoprodukter

Tyskarnas intresse för svenska ekoprodukter är fortsatt stort.
Bild1

Tetra Pak satsar på utveckling av alternativa proteiner

Tetra Paks satsning på "New Food" har fokus på fermenteringsbaserade processer i en bioreaktor.
Unknown-9

100 ton kaffe får ny förpackning

Löfbergs nya mer klimatvänliga förpackning i monolaminat är nu tillgänglig för volymprodukter.
Löfbergs förpackning

Klimatvänligare Lome-kött lanseras på Hemköp

Lome-köttet kommer från kor som har fått ett algbaserat fodertillskott.
1*HC5saDDUmKUExa2TDomRrQ