Mathem köper matbudsföretaget Kavall

PUBLICERAD: 24 mars 2023
UPPDATERAD: 30 mars
Foto: Mathem

Mathem köper den svenska startupen Kavall, som erbjuder snabba matleveranser från dörr till dörr. Affären innebär att Mathem tar över Kavalls verksamhet i Stockholm, som kommer att drivas vidare under varumärket Mathem Express.

Sedan 2021 har Kavall erbjudit leveranser av matvaror inom tio minuter från sina egna butiker till kundens dörr i Stockholm, Göteborg och Malmö. I och med förvärvet kommer Kavalls butiker i Stockholm att drivas vidare av Mathem.

– Snabba leveranser är idag en naturlig del av stadsbilden, men det finns ett naturligt behov av en konsolidering på marknaden. Vi har varit imponerade av Kavalls utveckling och vad de lyckats bygga på kort tid, och ser stor potential i deras verksamhet i Stockholm. Med den här affären vässar vi vårt kunderbjudande än mer på en växande marknad. Dessutom får vi in ägare med stor kunskap och erfarenhet från vår bransch, vilket stärker Mathems position ytterligare. De visar ett fantastiskt engagemang och tilltro på vår utveckling, och det är otroligt glädjande att ha dem ombord, säger Johan Lagercrantz, CEO på Mathem.

Kavalls vd John Tengberg säger att han ser fram emot att utveckla verksamheten genom Mathem Express:

– Det känns väldigt kul och spännande att Kavall nu blir en del av Mathem, som med sitt starka varumärke och väletablerade operativa verksamhet ger fantastiska förutsättningar framåt. Vi har båda sett den starka efterfrågan som finns för snabba leveranser och ser fram emot att se hur vi kan utveckla den här affären framgångsrikt ihop genom Mathem Express.

I samband med affären säkras även kapital från Kavalls fyra största ägare, Bonnier Ventures, Inbox Capital, Nicoya och VNV Global i Mathems kommande finansieringsrunda inför den fortsatta utvecklingen av den nya automatiserade logistikanläggningen i Larsboda i Stockholm.

– Vi ser positivt på Mathems och Kavalls gemensamma framtid och ser potential i verksamhetens spännande resa mot lönsamhet, där stort fokus ligger på effektivitet genom den automation som nu är igång. Det är därför med tillförsikt som vi och Kavalls övriga ägare går in i den här nya fasen, och vi ser fram emot att stötta bolaget på deras väg framåt, säger Dajana Mirborn, Investment Director på Bonnier Ventures.

Läs vidare

Ica minskar utsläppen från sina sjötransporter med 80 procent

Ica Sverige har slutit avtal om transport av cirka 1 800 containrar årligen genom Maersks sjötransportlösning ”ECO Delivery Ocean”.
emma lindström

Paulig investerar i Tex Mex- och snacksproduktion i Spanien

Paulig investerar 42 miljoner euro i en ny fabrik för snacksproduktion i Spanien.
paulig

Kött- och Charkuteriföretagen förstärker organisationen

Kött- och Charkuteriföretagen utökar organisationen med en hållbarhetsansvarig och en kommunikationsansvarig.
kött o chark

Havredals växtbaserade produkter lanseras i USA

Uppsalabaserade Havredals lanseras på den amerikanska marknaden genom ett distributionsavtal med Performance Food Group i Virginia.
DSC00583_Edit_cmyk_vidare_2

Senaste nytt

Ica minskar utsläppen från sina sjötransporter med 80 procent

Ica Sverige har slutit avtal om transport av cirka 1 800 containrar årligen genom Maersks sjötransportlösning ”ECO Delivery Ocean”.
emma lindström

Felix lanserar hybridköttbulle med ärta och nötfärs

I Fellix nya hybridköttbulle har hälften av nötköttet ersatts med ärtprotein.
artikel-felix-notkottbulle-arta-potatis-brunsas-1600x1000

Paulig investerar i Tex Mex- och snacksproduktion i Spanien

Paulig investerar 42 miljoner euro i en ny fabrik för snacksproduktion i Spanien.
paulig

Kött- och Charkuteriföretagen förstärker organisationen

Kött- och Charkuteriföretagen utökar organisationen med en hållbarhetsansvarig och en kommunikationsansvarig.
kött o chark