Mycorena skalar upp produktutvecklingen

Foto: Mycorena
PUBLICERAD: 2 mars 2023
UPPDATERAD: 2 mars
Sandra Zachrisson har rekryterats som Head of Product Innovation på Mycorena. Foto: Mycorena

Mycorena expanderar sin mykoproteinanläggning MIND med en ny köksanläggning för produktutveckling och uppskalning. Sandra Zachrisson har rekryterats som Head of Product Innovation för att leda produktutvecklingen.

På Mycorenas anläggning MIND finns specialbyggd utrustning och bioreaktorer, labb för innovation och R&D, utvecklingskök och pilotproduktion för slutprodukter. Nu utökas verksamheten med en ny köksanläggning för produktutveckling och uppskalning, som ska möjliggöra testlanseringar för att validera produktkvaliteten på vägen mot kommersiell produktion.

Sandra Zachrisson har rekryterats som Head of Product Innovation på Mycorena. Hon är kock med över 25 års erfarenhet från livsmedelsindustrin och har även en bakgrund från Emirates Airlines. På Mycorena ska hon leda uppskalningen av produktutvecklingen för att erbjuda kunder och partners ett komplett produktpaket, från receptdesign och processtestning till fullskalig produktion.

”Den nya expansionen kommer att vara en arena för att inte bara utveckla recept, utan också producera och lansera begränsade upplagor tillsammans med våra partners. Det möjliggör hållbarhetsanalys såväl som sensorisk analys och utvärdering av processer för att öka förståelsen av ingredienshantering och utrustningsbehov per produkt”, säger Sandra Zachrisson.

Mycorenas tillkännagav nyligen sin satsning på att utveckla kötthybrider för att påskynda den gröna omställningen och minska köttkonsumtionen. Expansionen ska möjliggöra vidare utforskning av konceptet och storskalig utveckling av produkter tillsammans med partners.

Senaste nytt

Leksands Knäckebröd uppdaterar förpackningsdesignen

Nu uppdaterar Leksands Knäckebröd design och logga på alla sina förpackningar. Det ska bli tydligare att brödet är bakat i Leksand av ett familjeföretag sedan sex generationer. De nya förpackningarna kommer också att visa brödet mer och lyfta fram att bageriet är bäst i klassen på hållbarhet säger man i ett pressmeddelande.
Leksandx

Elopak blir delägare i Blue Ocean Closures

Elopak investerar nu i Blue Ocean Closures och blir delägare i den svenska start-upen som producerar fiberbaserade förslutningar. Elopak får också rättigheterna till att marknadsföra, sälja och distribuera Blue Ocean Closures förslutningar globlat för takåsförpackningar.
BOC

Årets Rätt 2025: Långbakad lammtaco ”barbacoa”

Årets Rätt 2025 är en smakrik lammtaco som förenar sydamerikanska kryddor med svenska råvaror.
Årets Rätt 2025 Foto Årets Kock10

Löfbergs kafferester blir odlingsjord

Löfbergs och Weibulls lanserar en torvfri krukväxtjord av Löfbergs bortsorterade kaffebönor.
Weibulls Löfbergs Kaffejord

Läs vidare

Årets Rätt 2025: Långbakad lammtaco ”barbacoa”

Årets Rätt 2025 är en smakrik lammtaco som förenar sydamerikanska kryddor med svenska råvaror.
Årets Rätt 2025 Foto Årets Kock10

Ökad oro för Sveriges livsmedelsberedskap

Hälften av svenskarna anser att Sveriges livsmedelsberedskap är dålig och sex av tio är mer oroliga för livsmedelsberedskapen än vad de var för fem år sedan.
Livsmedelsberedskap_undersokning_mars 2025

Brödsvinnet kostar runt 9 miljoner om året

I Sveriges slängs årligen 100 000 ton bröd och 80 000 ton fikabröd, enligt en studie från SLU. Merparten blir svinn redan i butiken.
profile1_Louise

Ny rapport: Svenskarna äter allt fler småmål

Svenska folket är på väg bort från frukost, lunch och middag till en vardag med flera småmåltider.
F&F_Topp_3_småmål