Mycorena skalar upp produktutvecklingen

Foto: Mycorena
PUBLICERAD: 2 mars 2023
UPPDATERAD: 2 mars
Sandra Zachrisson har rekryterats som Head of Product Innovation på Mycorena. Foto: Mycorena

Mycorena expanderar sin mykoproteinanläggning MIND med en ny köksanläggning för produktutveckling och uppskalning. Sandra Zachrisson har rekryterats som Head of Product Innovation för att leda produktutvecklingen.

På Mycorenas anläggning MIND finns specialbyggd utrustning och bioreaktorer, labb för innovation och R&D, utvecklingskök och pilotproduktion för slutprodukter. Nu utökas verksamheten med en ny köksanläggning för produktutveckling och uppskalning, som ska möjliggöra testlanseringar för att validera produktkvaliteten på vägen mot kommersiell produktion.

Sandra Zachrisson har rekryterats som Head of Product Innovation på Mycorena. Hon är kock med över 25 års erfarenhet från livsmedelsindustrin och har även en bakgrund från Emirates Airlines. På Mycorena ska hon leda uppskalningen av produktutvecklingen för att erbjuda kunder och partners ett komplett produktpaket, från receptdesign och processtestning till fullskalig produktion.

”Den nya expansionen kommer att vara en arena för att inte bara utveckla recept, utan också producera och lansera begränsade upplagor tillsammans med våra partners. Det möjliggör hållbarhetsanalys såväl som sensorisk analys och utvärdering av processer för att öka förståelsen av ingredienshantering och utrustningsbehov per produkt”, säger Sandra Zachrisson.

Mycorenas tillkännagav nyligen sin satsning på att utveckla kötthybrider för att påskynda den gröna omställningen och minska köttkonsumtionen. Expansionen ska möjliggöra vidare utforskning av konceptet och storskalig utveckling av produkter tillsammans med partners.

Läs vidare

Lantägg och Kung Markatta är årets Eko-septemberföretag

Kung Markatta och Lantägg har engagerat sig extra mycket under årets Eko-september. För sitt engagemang får de utmärkelsen "Årets Eko-septemberföretag".
b009b36a-2700-47b0-9a9f-91d186c057a2

Rapport: Politiska styrmedel krävs för att minska matsvinnet

Det krävs hårdare tag om Norden ska lyckas halvera matsvinnet innan 2030. Det visar en ny rapport.
Livsmedelsverket - Matsvinn brod2_nyhet

Klimatknuffen ska hjälpa Icas kunder att välja mer hållbart

Ica testar AI-tjänsten Klimatknuffen som ska tipsa e-handelskunderna om varor med lägre klimatavtryck.
sofie

EU-kampanj ska öka Irlands export av ekologiskt lammkött

Sverige är en av nyckelmarknaderna för Irlands EU-finansierade exportsatsning på ekologiskt lammkött.
On the organic sheep farm of Ross and Amy Jackson at Gurteen, Co. Tipperary.

Senaste nytt

Lantägg och Kung Markatta är årets Eko-septemberföretag

Kung Markatta och Lantägg har engagerat sig extra mycket under årets Eko-september. För sitt engagemang får de utmärkelsen "Årets Eko-septemberföretag".
b009b36a-2700-47b0-9a9f-91d186c057a2

Rapport: Politiska styrmedel krävs för att minska matsvinnet

Det krävs hårdare tag om Norden ska lyckas halvera matsvinnet innan 2030. Det visar en ny rapport.
Livsmedelsverket - Matsvinn brod2_nyhet

Klimatknuffen ska hjälpa Icas kunder att välja mer hållbart

Ica testar AI-tjänsten Klimatknuffen som ska tipsa e-handelskunderna om varor med lägre klimatavtryck.
sofie

EU-kampanj ska öka Irlands export av ekologiskt lammkött

Sverige är en av nyckelmarknaderna för Irlands EU-finansierade exportsatsning på ekologiskt lammkött.
On the organic sheep farm of Ross and Amy Jackson at Gurteen, Co. Tipperary.