Mycorena expanderar sin mykoproteinanläggning MIND med en ny köksanläggning för produktutveckling och uppskalning. Sandra Zachrisson har rekryterats som Head of Product Innovation för att leda produktutvecklingen.
På Mycorenas anläggning MIND finns specialbyggd utrustning och bioreaktorer, labb för innovation och R&D, utvecklingskök och pilotproduktion för slutprodukter. Nu utökas verksamheten med en ny köksanläggning för produktutveckling och uppskalning, som ska möjliggöra testlanseringar för att validera produktkvaliteten på vägen mot kommersiell produktion.
Sandra Zachrisson har rekryterats som Head of Product Innovation på Mycorena. Hon är kock med över 25 års erfarenhet från livsmedelsindustrin och har även en bakgrund från Emirates Airlines. På Mycorena ska hon leda uppskalningen av produktutvecklingen för att erbjuda kunder och partners ett komplett produktpaket, från receptdesign och processtestning till fullskalig produktion.
”Den nya expansionen kommer att vara en arena för att inte bara utveckla recept, utan också producera och lansera begränsade upplagor tillsammans med våra partners. Det möjliggör hållbarhetsanalys såväl som sensorisk analys och utvärdering av processer för att öka förståelsen av ingredienshantering och utrustningsbehov per produkt”, säger Sandra Zachrisson.
Mycorenas tillkännagav nyligen sin satsning på att utveckla kötthybrider för att påskynda den gröna omställningen och minska köttkonsumtionen. Expansionen ska möjliggöra vidare utforskning av konceptet och storskalig utveckling av produkter tillsammans med partners.