Nick’s lanserar proteinbar av räddade ingredienser

PUBLICERAD: 12 januari 2023
UPPDATERAD: 21 februari


Nick’s och Matsmart lanserar Protein bar peanut caramel, en ny proteinbar som består till 40 procent av räddade ingredienser i form av avskurna kanter och restprodukter från Nick’s produktion.

”Proteinbaren är en härlig mix av våra kunders två favoritsmaker: jordnöt och karamell. Rester som blir över i produktionen och som annars hade slängts har vi nu tagit tillvara på och gjort till en ny, god jordnöts- och karamellbar. Det bästa av allt är att proteinbaren inte bara smakar gott utan även gör gott för planeten”, säger Hanna Granebring, Innovation Director på Nick’s.

”Vi är otroligt stolta och glada över samarbetet med Nick’s. Matens största klimatpåverkan kommer från framtagningen av själva råvaran och från produktionen. Därför är det så viktigt att ta tillvara på den mat som redan producerats. Samarbetet med Nick’s låter oss göra precis det, något vi hoppas ska kunna inspirera fler till att tänka kreativt kring sitt produktionsspil”, säger Tilda Jönsson, Marketing Business Development Manager på Matsmart.

Produkten Protein bar peanut caramel finns tillgänglig online.

Läs vidare

Kronfågel lanserar krispiga Chicken Nuggets Spicy

Kronfågels ätklara nyhet Chicken Nuggets Spicy kombinerar krispig tempura med smaker från chili, peppar och persilja.
kronfågel

Ökat intresse för meze – nya lanseringar från Salakis

Skånemejeriers varumärke Salakis lanserar Labneh och Ayran för att möta den ökande efterfrågan på meze.
Salakis

Skånemejeriers julklassiker är tillbaka

Skånemejerier presenterar årets julprodukter med smak av pepparkaka och kardemumma: Bravo Vinter, Pepparkaksfil och Vaniljyoghurt Pepparkaka.
Unknown

Skogaholm lanserar Julruta med smak av pepparkaka

Skogaholm Julruta är ett mjukt portionsbröd på tillfälligt besök med en pepparkakssmak som ska ge extra mycket julkänsla.
julruta

Senaste nytt

Livsmedelskonsumtionen: Mindre mjölk och mer kyckling

Svenskarnas mjölkkonsumtion har mer än halverats sedan 1980. Samtidigt har konsumtionen av fjäderfäkött mer än fyrdubblats
julrecept 3

Fler svenskar vill äta nyttigt på restaurang

Fler svenskar efterfrågar nyttigare restaurangmat men att få är beredda att betala för merkostnaden. Det visar rapporten FOOD-Barometer.
iStock-875478012

Husmanskosten får sin egen dag

Den 26 februari har utsetts till Husmanskostens dag. Initiativtagare är Pontus Frithiof, tillsammans med White Guide och Gastronomiska Akademin
husmans

Svenskarnas intresse för bakning ökar

94 procent av svenskarna bakar minst en gång per år och 67 procent varje månad. Det visar Dr. Oetkers senaste Bakrapport.
dr oetker