Ny alkoholfri, ekologisk öl från Eriksberg

PUBLICERAD: 11 januari 2023
UPPDATERAD: 21 februari


Nu lanserar Eriksberg en helt ny alkoholfri bryggd, Eriksberg Original 0,0, en ekologisk, ljus lager med avvägd beska samt inslag av ljust bröd, honung och aprikos.

”Det är inte en slump att vi nu i januari, när många väljer att starta ”hälsans år”, lanserar Eriksberg 0,0. Det ska inte vara smaktråkigt att avstå alkohol. Med Eriksberg Original 0,0 % går det att hitta perfekta smakkombinationer till det moderna nordiska kökets rena smaker. Mitt tips är att bjuda in vänner och familj och pigga upp under oxveckorna i januari”, säger Karin Berntsson, ölutbildare och sommelier på Carlsberg Sverige.

Att avstå från eller minska på alkohol i början på året har blivit allt mer populärt och ”Dry January” har blivit ett fenomen som allt fler anammar. I januari 2017 inhandlades 406 000 liter alkoholfri öl och fem år senare, 2022, 951 000 liter, en ökning på 134 procent. 72 procent av dem som konsumerar alkoholfri öl dricker det till mat.

Läs vidare

Kronfågel lanserar krispiga Chicken Nuggets Spicy

Kronfågels ätklara nyhet Chicken Nuggets Spicy kombinerar krispig tempura med smaker från chili, peppar och persilja.
kronfågel

Ökat intresse för meze – nya lanseringar från Salakis

Skånemejeriers varumärke Salakis lanserar Labneh och Ayran för att möta den ökande efterfrågan på meze.
Salakis

Skånemejeriers julklassiker är tillbaka

Skånemejerier presenterar årets julprodukter med smak av pepparkaka och kardemumma: Bravo Vinter, Pepparkaksfil och Vaniljyoghurt Pepparkaka.
Unknown

Skogaholm lanserar Julruta med smak av pepparkaka

Skogaholm Julruta är ett mjukt portionsbröd på tillfälligt besök med en pepparkakssmak som ska ge extra mycket julkänsla.
julruta

Senaste nytt

Livsmedelskonsumtionen: Mindre mjölk och mer kyckling

Svenskarnas mjölkkonsumtion har mer än halverats sedan 1980. Samtidigt har konsumtionen av fjäderfäkött mer än fyrdubblats
julrecept 3

Fler svenskar vill äta nyttigt på restaurang

Fler svenskar efterfrågar nyttigare restaurangmat men att få är beredda att betala för merkostnaden. Det visar rapporten FOOD-Barometer.
iStock-875478012

Husmanskosten får sin egen dag

Den 26 februari har utsetts till Husmanskostens dag. Initiativtagare är Pontus Frithiof, tillsammans med White Guide och Gastronomiska Akademin
husmans

Svenskarnas intresse för bakning ökar

94 procent av svenskarna bakar minst en gång per år och 67 procent varje månad. Det visar Dr. Oetkers senaste Bakrapport.
dr oetker