Havredals lanserar växtbaserad svensk kycklingburgare

PUBLICERAD: 26 oktober 2022
UPPDATERAD: 21 februari


Havredals fortsätter att expandera sortimentet av växtbaserat mejeri och kött med lanseringen av en växtbaserad kycklingburgare. Burgaren är baserad på gul ärta och bondböna och är vegansk, glutenfri, sojafri och proteinrik. Den nya växtbaserade kycklingburgaren lanseras först till restaurang- och storköksmarknaden för att ingå i en bredare lansering mot dagligvaruhandeln under 2023.

”Vi upplevde att marknaden saknade en riktigt bra växtbaserad kycklingburgare som varken kompromissar med smak eller konsistens. Därför är vi nu så glada att presentera vår nya växtbaserade kycklingburgare. Genom vår unika framställningsprocess får den en rik smak, saftigt växtkött med struktur som liknar kyckling och en krispig stekyta, självklart producerad i Sverige. Vi är mycket nöjda med resultatet och att den redan fått så bra mottagande, bland annat av Hotel At Six, som tagit in den på sin eventmeny”, säger Katerina Cronstedt, VD på Havredals.

Läs vidare

Kronfågel lanserar krispiga Chicken Nuggets Spicy

Kronfågels ätklara nyhet Chicken Nuggets Spicy kombinerar krispig tempura med smaker från chili, peppar och persilja.
kronfågel

Ökat intresse för meze – nya lanseringar från Salakis

Skånemejeriers varumärke Salakis lanserar Labneh och Ayran för att möta den ökande efterfrågan på meze.
Salakis

Skånemejeriers julklassiker är tillbaka

Skånemejerier presenterar årets julprodukter med smak av pepparkaka och kardemumma: Bravo Vinter, Pepparkaksfil och Vaniljyoghurt Pepparkaka.
Unknown

Skogaholm lanserar Julruta med smak av pepparkaka

Skogaholm Julruta är ett mjukt portionsbröd på tillfälligt besök med en pepparkakssmak som ska ge extra mycket julkänsla.
julruta

Senaste nytt

Restaurangernas matsvinn ökar

En ny undersökning av restaurangbranschen visar att mängderna mat som slängs har ökat markant sedan pandemin.
Kitchen,Of,A,Haute,Cuisine,Restaurant

Partiledarna som svenskarna helst vill fira jul med

Magdalena Andersson (S) är den partiledare som svenska folket helst vill äta julbord hos), följd av Jimmie Åkesson (SD). Det visar Livsmedelsföretagens Julmatsundersökning.
Livsmedelsföretagen_Julundersokning_Partiledare_2024

Livsmedelskonsumtionen: Mindre mjölk och mer kyckling

Svenskarnas mjölkkonsumtion har mer än halverats sedan 1980. Samtidigt har konsumtionen av fjäderfäkött mer än fyrdubblats
julrecept 3

Fler svenskar vill äta nyttigt på restaurang

Fler svenskar efterfrågar nyttigare restaurangmat men att få är beredda att betala för merkostnaden. Det visar rapporten FOOD-Barometer.
iStock-875478012