Havredals fortsätter att expandera sortimentet av växtbaserat mejeri och kött med lanseringen av en växtbaserad kycklingburgare. Burgaren är baserad på gul ärta och bondböna och är vegansk, glutenfri, sojafri och proteinrik. Den nya växtbaserade kycklingburgaren lanseras först till restaurang- och storköksmarknaden för att ingå i en bredare lansering mot dagligvaruhandeln under 2023.
”Vi upplevde att marknaden saknade en riktigt bra växtbaserad kycklingburgare som varken kompromissar med smak eller konsistens. Därför är vi nu så glada att presentera vår nya växtbaserade kycklingburgare. Genom vår unika framställningsprocess får den en rik smak, saftigt växtkött med struktur som liknar kyckling och en krispig stekyta, självklart producerad i Sverige. Vi är mycket nöjda med resultatet och att den redan fått så bra mottagande, bland annat av Hotel At Six, som tagit in den på sin eventmeny”, säger Katerina Cronstedt, VD på Havredals.