Vintonic: Trenden från kontinenten lanseras nu i Sverige

PUBLICERAD: 17 maj 2022
UPPDATERAD: 21 februari

|

Vintonic är ett vitt kvalitetsvin som är smaksatt med en speciellt framtagen tonicbas. Därefter balanseras drycken med en kolsyrad tonic som ger balans och spritz. Drycken lanserades för två år sedan i Österrike och Tyskland och efter miljontals sålda buteljer har produktionskapaciteten ökat och nu står Sverige på tur att lära känna nyheten.

Kombinationen vin och tonic tillkom när vinmakaren Rheinhard Mattes och Thomas Voglsam, producent av fruktjuicer och tonic, började experimentera med dessa två drycker. På Rheinhards vingård kom man fram till att blandningen av grüner veltliner från distriktet Weinviertel och Voglsams högkvalitativa tonic skapade en svalkande, och frisk symbios.

”Blandningen av tonicens lätta beska och det friska vita vinet är en lyckoträff. Med Vintonic öppnar vi nu dörrarna för en helt ny dryckesupplevelse i Sverige som kommer att bli en riktig bubblare i vinkylen”, säger Niklas Viderud, marknadschef på Urban Wines.

Vintonic levereras i en 750 ml-butelj med skruvkapsyl och rekommenderas att serveras väl kyld med is, citrusfrukt, färska bär eller örter. En öppnad flaska kan förvaras i kylen i upp till 14 dagar.

”Min bedömning är att Vintonic kommer att tilltala svenskarnas nyfikenhet kring nya smaker. Att den även är prisvärd med en alkoholhalt i linje med öl tror jag att många ser som en fördel”, säger Niklas Viderud.

Läs vidare

Varumärket granini återlanseras på den svenska marknaden

Eckes-Granini återlanserar graninis juice- och fruktdrycker på den svenska marknaden.
Skärmavbild 2025-01-30 kl. 15.55.05

Premium snacks lanserar varumärket Gårdsnötter

Premium Snacks Nordic utökar sitt sortiment med tre festligare nötmixar under det nya varumärket Gårdsnötter.
Group 26

Nespresso och Oatly lanserar kaffekapsel för havredryck

Kaffekapseln Oatly Barista Edition Coffee är framtagen för att matchas med Oatlys havredryck iKaffe.
P_4685_KV2_NESPRSSO_STUDIO+OATLEY_2024_V4

Korvbrödsbagarn lanserar Real burger bun

Korvbrödsbagarn möter de nya burgartrenderna med Real burger bun, ett fluffigt hamburgerbröd med extra höjd.
Burgare_pack_1

Senaste nytt

Kött på restaurang måste ursprungsmärkas

Från den 1 mars måste restauranger och storhushåll kunna informera om vilket land köttet på menyn kommer ifrån.
blir-man-sjuk-av-kott-man-holding-menu-34540009

Ostrapporten 2025: Präst är svenskarnas favoritost

Ostrapporten 2025 visar att 95 procent av alla i Sverige äter ost, framför allt till frukost, och favoriten är Prästost.
Ostrapporten_2025 kopiera

Varumärket granini återlanseras på den svenska marknaden

Eckes-Granini återlanserar graninis juice- och fruktdrycker på den svenska marknaden.
Skärmavbild 2025-01-30 kl. 15.55.05

Iceland Foods återgår till plasttråg för packning av köttfärs

Vakuumpackad köttfärs spar mycket material jämfört med packning på plasttråg, men i England har flera av de stora kedjorna börjat återgå till plasttrågen. Konsumenterna uppskattade inte det vakuumpackade.
Iceland