Vintonic är ett vitt kvalitetsvin som är smaksatt med en speciellt framtagen tonicbas. Därefter balanseras drycken med en kolsyrad tonic som ger balans och spritz. Drycken lanserades för två år sedan i Österrike och Tyskland och efter miljontals sålda buteljer har produktionskapaciteten ökat och nu står Sverige på tur att lära känna nyheten.
Kombinationen vin och tonic tillkom när vinmakaren Rheinhard Mattes och Thomas Voglsam, producent av fruktjuicer och tonic, började experimentera med dessa två drycker. På Rheinhards vingård kom man fram till att blandningen av grüner veltliner från distriktet Weinviertel och Voglsams högkvalitativa tonic skapade en svalkande, och frisk symbios.
”Blandningen av tonicens lätta beska och det friska vita vinet är en lyckoträff. Med Vintonic öppnar vi nu dörrarna för en helt ny dryckesupplevelse i Sverige som kommer att bli en riktig bubblare i vinkylen”, säger Niklas Viderud, marknadschef på Urban Wines.
Vintonic levereras i en 750 ml-butelj med skruvkapsyl och rekommenderas att serveras väl kyld med is, citrusfrukt, färska bär eller örter. En öppnad flaska kan förvaras i kylen i upp till 14 dagar.
”Min bedömning är att Vintonic kommer att tilltala svenskarnas nyfikenhet kring nya smaker. Att den även är prisvärd med en alkoholhalt i linje med öl tror jag att många ser som en fördel”, säger Niklas Viderud.