Nu blir risotto enklare att laga men ändå lika gott!

PUBLICERAD: 15 mars 2022
UPPDATERAD: 21 februari


Den norditalienska specialiteten risotto är en rätt omgärdad av en del myter och sanningar, som till exempel att det är svårt att få till den rätta krämigheten samtidigt som man behåller tuggmotståndet. Det gäller att ha speciella rissorter, att fräsa riset länge och att mata i buljongen långsamt och försiktigt under konstant omröring. Ligger en del i det, men det är inte hela sanningen. Vad som däremot är sant är att många avstår från att laga risotto på grund av rädsla för att misslyckas.

Nu kommer Zeta med ett alternativ som ger alla möjligheten att laga och bjuda på en riktigt bra risotto utan att behöva vara orolig för att misslyckas. För vad sägs om att hälla innehållet i två påsar i en kastrull, tillsätta vatten och koka i 17 minuter?

Zeta Risottomix finns i två varianter, Karl-Johansvamp och Fyra ostar. Det är två riktigt klassiska smaksättningar med ursprung i regionen Lombardiet i norra Italien. Därifrån kommer också traditionen att använda Carnaroliris som ingår i båda risottomixarna. Det är ett av de ris som anses bäst att använda till risotto, det är endast torkat och skalat och är rikt på stärkelse så att resultatet blir en extra krämig risotto.

Oavsett vilken mix man väljer så är serveringsalternativen flera. Servera den som den är, som en huvudrätt tillsammans med en sallad. Då räcker en förpackning till två portioner, eller som den ofta serveras i Italien, som en rätt före huvudrätten, primi piatti som italienarna säger, då räcker den till 3-4 portioner. Det går även utmärkt att servera Zeta Risottomix som tillbehör till fisk, kött eller kyckling, eller att addera extra riven parmesan, ringla en smakrik olivolja över eller att egentligen lägga till vad som helst av sina favoritingredienser.

Eftersom Zeta risottomix endast väger 210 gram så är den perfekt att ha med ut i skogen eller i båten. Går utmärkt tillaga på gasolköket eller över brasan.

Zeta Risottomix består 1 påse carnaroliris och 1 påse smaksättning i form av buljong och kryddor. Zeta Risottomix Karl-Johansvamp innehåller champinjoner och Karl-Johansvamp, Zeta Risottomix Fyra ostar innehåller mozzarella, cheddar, blåmögelost och gouda.

Zeta Risottomix finns att köpa på Coop från och med vecka 14 även hos Ica, Hemköp och Willys och kostar ca 34,90 kr

Läs vidare

Oväntade smaklanseringar från Gårdschips

Gårdschips lanserar tre nya, oväntade smakkombinationer: Gin & Tonic, Raspberry Sour samt Chili Cheese.
News-GC

Ny kärlekskollektion från Lakrids By Bülow

Det danska gourmetlakritsföretaget Lakrids By Bülow lanserar LOVE-kollektion med fyra av sina mest populära smaker.
eyJwYXRoIjoibGFrcmlkcy1ieS1idWVsb3dcL2ZpbGVcL21NVkJUZFJpZzFycjFLYVpmMlNULmpwZyJ9_lakrids-by-buelow_jONL2iErCw546WiEQssXZFoNENODYn7EO2fkPewE8Fc

Sommarkänsla året runt med Pomonader

Kiviks Musteri lanserar det nya konceptet Pomonad, en kolsyrad dryck baserad på svenska äpplen och andra svenska sommarsmaker.
Pomonader 16_9

Felix moderniserar hela kolonialhyllan

Felix lanserar nya såser och dressingar, recepten på flera befintliga produkter förbättras och hela sortimentet kommer i nya "drizzleflaskor".
Sallad_1200x750 2

Senaste nytt

Guldhaven Pelagiska vinner Sjömatspriset 2025

Sjömatspriset 2025 går till Guldhaven Pelagiska, som vill sätta svensk, hållbart odlad fisk på kartan.
NSS sjömatspriset 2H4A6756-2025-01-22

Mutti bemöter Äkta vara: "Felaktigt och missvisande"

Mutti, vars pizzasås är en av finalisterna till Årets matbluff 2024, tillbakavisar juryns motivering till antipriset.
1049973

Lidl ökar andelen växtbaserat i samarbete med WWF

Lidls internationella mål är att öka andelen sålda växtbaserade livsmedel med 20 procent till 2030, jämfört med 2023.
e2983a9c-9758-42f5-94a2-8f2fa38c19eb-w_960

Godare och nyttigare tång med fermentering?

Tång som fermenteras i stället för att torkas blir både godare och nyttigare, enligt forskare vid Lunds universitet.
IMG_3210