Svinn-god glass

PUBLICERAD: 14 oktober 2021
UPPDATERAD: 21 februari


Triumfglass nya tillskott i glassfamiljen är Cookies & Cream som verkligen är svinn-god enligt företaget.

Arbetet med den nya smaken började med att vi hittade en guldgruva i kaksmulorna hos våra kompisar på svenska Switsbake som gör himmelskt gott fikabröd. I produktionen hos Switsbake bildas kross från kakor som blir över och slängs, detta var något vi såg en lösning på och idéen till vår ”svinn-goda” glass var född. Det är en gräddglass med räddade kaksmulor med härlig chokladsås, en ny favorit!

I alla Triumf Glass 0,5 liters dessertglassar kommer grädden från utvalda gårdar på Skaraslätten, Västergötland via Falköpings mejeri.  Fabriken i Sävedalen producerar bland annat alla  0,5 liters dessertglassar. När man såg möjligheten att ta fram en god smak men och samtidigt ta till vara på en restprodukt från en annan svensk producent kändes det självklart. Cookies & Cream var ett måste!

•Svenskt kakkross
•Svensk grädde
•Svensk fabrik

 

Läs vidare

Kronfågel lanserar krispiga Chicken Nuggets Spicy

Kronfågels ätklara nyhet Chicken Nuggets Spicy kombinerar krispig tempura med smaker från chili, peppar och persilja.
kronfågel

Ökat intresse för meze – nya lanseringar från Salakis

Skånemejeriers varumärke Salakis lanserar Labneh och Ayran för att möta den ökande efterfrågan på meze.
Salakis

Skånemejeriers julklassiker är tillbaka

Skånemejerier presenterar årets julprodukter med smak av pepparkaka och kardemumma: Bravo Vinter, Pepparkaksfil och Vaniljyoghurt Pepparkaka.
Unknown

Skogaholm lanserar Julruta med smak av pepparkaka

Skogaholm Julruta är ett mjukt portionsbröd på tillfälligt besök med en pepparkakssmak som ska ge extra mycket julkänsla.
julruta

Senaste nytt

Livsmedelskonsumtionen: Mindre mjölk och mer kyckling

Svenskarnas mjölkkonsumtion har mer än halverats sedan 1980. Samtidigt har konsumtionen av fjäderfäkött mer än fyrdubblats
julrecept 3

Fler svenskar vill äta nyttigt på restaurang

Fler svenskar efterfrågar nyttigare restaurangmat men att få är beredda att betala för merkostnaden. Det visar rapporten FOOD-Barometer.
iStock-875478012

Husmanskosten får sin egen dag

Den 26 februari har utsetts till Husmanskostens dag. Initiativtagare är Pontus Frithiof, tillsammans med White Guide och Gastronomiska Akademin
husmans

Svenskarnas intresse för bakning ökar

94 procent av svenskarna bakar minst en gång per år och 67 procent varje månad. Det visar Dr. Oetkers senaste Bakrapport.
dr oetker