Becel presenterar två hälsosamma nyheter

PUBLICERAD: 17 maj 2021
UPPDATERAD: 21 februari


Nu lanserar Becel två nyheter fulla med livsnödvändiga fettsyror. Den nya oljan Becel Oil Blend och det nya matfettet Becel Oliv är de senaste tillskotten på mathyllorna. De passar den som vill ha en sund och balanserad kost och vill få i sig en hög andel omättat fett till vardags.

Becel vill nu hjälpa svenskar att få i sig bra fettsyror till vardags med hjälp av Becel Oil Blend och Becel Oliv. Nyheterna är fullproppade med livsnödvändiga, eller essentiella, fetter såsom Omega-3 och Omega-6 som vi behöver få i oss genom mat eftersom kroppen inte kan tillverka dessa själv.

Becel Oil Blend är en allroundolja som passar för alla tillfällen och går utmärkt att använda på grönsakerna på grillen inför årets grillsäsong. Den har en mild smak och passar till grillning och stekning på hög temperatur, bakning såväl som smaksättare i sallader, dressingar och såser. Nyheten är fylld med en unik blandning av vegetabiliska oljor från solros, raps, oliv och lin. Vilket gör att den innehåller en hög mängd fleromättade fetter och tre gånger mer Omega-3 än olivolja. Den är ett bra alternativ för den som vill få i sig de essentiella fetterna Omega-3 och Omega-6.

Becel Oliv är en vegansk och laktosfri nyhet i matfettshyllan. Precis som Becel Oil Blend innehåller Becel Oliv en hög andel av både Omega-3 och Omega-6 – Becels signatur-sammansättning av goda och nyttiga omättade fetter. I produkten samsas en mix av olivolja (oliv- och jungfruolja) och vegetabiliska oljor (från solros, linfrö, raps och palm) och ger en mild smak av oliv. Den är därför god att bre på mackan och hälsosam att berika vardagskosten med.

Becel Oliv (400 g) med 38% fetthalt, och Becel Oil Blend (500 ml) finns hos återförsäljare som ICA, Coop och City Gross. Rekommenderat pris från 20,90 SEK respektive 39,90 SEK.

Senaste nytt

Svenskarna vill grilla svenskt kött i sommar

Nötkött, kyckling och hamburgare är vad svenskarna helst lägger på grillen i sommar – och allra helst ska det vara svenskt.
86cfaf17-34cf-49c1-a7da-e9f8f21d811f-w_960
Svenskarna vill grilla svenskt kött i sommar

Samarbete ska minska jordbrukets klimatavtryck

Yara International och Improvin’ har ingått ett partnerskap för att hjälpa livsmedelsföretag att mäta och minska sina utsläpp från jordbruket.
Cover image
Samarbete ska minska jordbrukets klimatavtryck

Kaffeost får skyddad ursprungsbeteckning i EU

Kaffeost som produceras i Norrbotten, Västerbotten, Lappland, Jämtland, Härjedalen och Ångermanland får skyddad ursprungsbeteckning i EU.
Kaffeost_foto_Gide_get
Kaffeost får skyddad ursprungsbeteckning i EU

Fazers kakaofria bar nu i fullskalig produktion

Fazer har tidigare presenterat handgjorda kakaofria produkter med mältad råg i stället för kakao. Nu tas steget mot fullskalig fabriksproduktion.
fazer
Fazers kakaofria bar nu i fullskalig produktion

Läs vidare

Fazers kakaofria bar nu i fullskalig produktion

Fazer har tidigare presenterat handgjorda kakaofria produkter med mältad råg i stället för kakao. Nu tas steget mot fullskalig fabriksproduktion.
fazer
Fazers kakaofria bar nu i fullskalig produktion

Potatisen tar steget in i cafévärlden

DUG Foodtech lanserar världens första osötade potatisdryck för kaffe, DUG Unsweetened Barista.
DUG Collection
Potatisen tar steget in i cafévärlden

Världens första chokladfria "chokladcheesecake"

Urban Deli lanserar chokladcheesecake utan choklad, gjord på drav från ölbryggning.
Fakecake_Banner bock 1_4
Världens första chokladfria ”chokladcheesecake”

Barillas premiumpasta Al Bronzo i ny kostym

Barillas bronsvalsade premiumpasta, Al Bronzo, kommer i en ny, större förpackning med en lätt texturerad yta.
Al Bronzo Header Final.001
Barillas premiumpasta Al Bronzo i ny kostym