Hädde – ett alternativ till matlagningsgrädde

PUBLICERAD: 5 mars 2021
UPPDATERAD: 21 februari


Havredals lanserar sin nya produkt Hädde Matlagning, ett havrebaserat alternativ till matlagningsgrädde. I fokus står naturlighet och ursprung, med 100% svenska råvaror och marknadens kortaste ingredienslista. Hädde Matlagning är producerad i Sverige av svensk havre och rapsolja.

Precis som Havredrycken som lanserades i början av förra året, är Hädde Matlagning utvecklad med extra hög fiberhalt och helt utan e-nummer, vilket ger en kort renodlad ingredienslista.

”Vi vill visa att det går att göra bra och goda växtbaserade produkter utan en rad emulgeringsmedel och stabiliseringsmedel. Med Hädde hoppas vi kunna inspirera fler till att börja laga växtbaserat”, säger företagets grundare Per-Johan Thörn.

Namnet Hädde är inspirerat av produktens enkelhet, samtidigt som företaget måste förhålla sig till de regler som begränsar hur växtbaserade mejerialternativ får marknadsföras i Sverige och EU, regler som riskerar att bli ännu striktare i framtiden.

”De flesta kallar vår produkt för en havregrädde men eftersom vi inte tillåts formulera oss så, blir vi helt enkelt tvungna att hitta på ett helt nytt ord. Samtidigt tycker vi Hädde låter snällt, enkelt och ligger bra i munnen – precis som produkten själv!”säger Jens Johnsson, kommunikationsansvarig på Havredals.

Både Hädde Matlagning och Havredryck Original går att köpa på ICA, utvalda Coop-butiker och online via Mathem.se och Happygreen.se.

Läs vidare

Lydén Distillery lanserar färdigblandad Dry Martini

Drajja är en färdigblandad Dry Martini på flaska från hantverksdestilleriet Lydén Distillery.
drajja

Froosh lanserar tre smoothies i fruktiga smaker

Froosh lanserar en trio av fruktiga smoothies i större förpackning på 750 ml.
Froosh

Apetit lanserar nyttigare snacks

Apetit utökar sitt sortiment av frysta grönsakssnacks med Buffalo Blomkålsvingar.
Apetit_Buffalo_Cauliflower_Wings

For Real! Foods uppdaterar receptet och får ny delägare

For Real! Foods tar in Food Pharmacy som delägare och uppdaterar receptet på sin vitkålsbaserade pizzabotten.
af7443297a7ec8bb_org

Senaste nytt

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
image

Vindelnrökt skinka får skyddad geografisk beteckning

Vindelnrökt skinka är ett hundraårigt hantverk som än idag röks i samma handmurade ugnar som när verksamheten startade.
Vindelnrökt skinka

MAX nära nå målet om varannan måltid utan rött kött

Under 2023 kom nästan varannan måltid på MAX Burgers restauranger från annat än rött kött.
max

Coop testar skanner som visar om avokadon är mogen

Från mitten av juli kommer åtta utvalda Stora Coop att erbjuda avokadoskanning direkt i butik.
avocado