Cloetta Kexchoklad Vegan – en mörk och mjölkfri Kexchoklad

PUBLICERAD: 28 januari 2021
UPPDATERAD: 21 februari


Årets chokladnyhet, Kexchoklad Vegan, möter efterfrågan från både älskare av mörk choklad, veganer och vegetarianer. Nya Kexchoklad Vegan är en choklad med krispiga fyllda rån, täckta med mörk choklad. Kexchoklad är Cloettas aktiva svenska klassiker som har en speciell plats i många svenskars hjärtan. Nu breddar vi portföljen och bjuder in flera att njuta av Kexchoklad. Cloetta Kexchoklad är en svensk klassiker som har förgyllt vardagen sedan 1938.

Nu breddar Cloetta Kexchoklad sin portfölj och lanserar en vegansk Kexchoklad. Kexchoklad Vegan är en mjölkfri och vegansk Kexchoklad med mörk choklad. Frasiga fyllda rån, täckta med mörk choklad.

Nya Kexchoklad Vegan möter kundefterfrågan av produkter utan ingredienser från djurriket. Genom att byta ut mjölken i vår nya Kexchoklad Vegan, öppnar vi även upp för fler att njuta av Cloettas nya veganska Kexchoklad.

Chokladöverdraget på Kexchoklad Vegan består av mörk choklad till skillnad mot originalet som har ett täcke av ljus choklad. Cloetta har låtit konsumenterna testa nya Kexchoklad Vegan och de anser att den mörka chokladen är lagom söt och produkten mycket god.

”Vi är glada att kunna bredda vårt erbjudande så att fler konsumenter kan njuta av vår goda Kexchoklad. Kexchoklad Vegan möter efterfrågan från konsumenter och gör det möjligt för både veganer, vegetarianer och älskare av mörk choklad att njuta av Kexchoklad”, säger Marie Schelin, Senior Brand Manager på Cloetta.

Som ett led i arbetet med att skapa ett mer hållbart produktsortiment, innehåller chokladen Rainforest Alliance-certifierad kakao.

Kexchoklad Vegan lanseras vecka 7 2021 och du hittar produkten i de flesta butikerna inom service- och dagligvaruhandeln.

 

Senaste nytt

Easy to Use - Reumatikerförbundet lanserar märkning för lättöppnade produkter

Förpackningarnas öppningsbarhet, men även hanterbarhet, är frågor som stötts och blötts under alla år, egentligen ända sedan konsumentförpackningar såg dagen ljus i mitten på 1900-talet. Svåröppnat har alltid varit ett gångbart ord och så är det i många fall fortfarande. Nu lanserar Reumatikerförbundet en produktmärkning för förpackningar och produkter som testats och certifierats som Easy to use.
Easy to use pressx

Regenerativt brödprojekt: Kan en smörgås göra skillnad?

I ett nytt innovationsprojekt undersöks hur bröd kan bakas med grödor som främjar jordhälsa och biologisk mångfald – och dessutom smakar bättre.
DSC_0041

Ära – en ny osttyp från Skånemejerier och Allerum

Ära presenteras som en helt ny typ av hårdost med hög smakintensitet och toner av knäckig kola och umami.
Allerum_Ära-SE_prm

Ny trågförseglare för stora volymer från Ishida bygger på smart intelligens

Ishida Europe har introducerat en ny trågförslutare för livsmedelsindustrin, QX-800 som ger ökad kapacitet och hanterar prestanda- och effektivitetsutmaningar för trågförslutningsapplikationer. Den bygger på smart intelligens och har en kompakt design.
QX 800 close up shot of gripper arms with pots of fruitx

Läs vidare

Ära – en ny osttyp från Skånemejerier och Allerum

Ära presenteras som en helt ny typ av hårdost med hög smakintensitet och toner av knäckig kola och umami.
Allerum_Ära-SE_prm

Ärtbaserad 2-i-1-produkt för matlagning och vispning

Sproud 2-i-1 Cooking/Whipping är en ny växtbaserad matlagnings- och vispprodukt för både söta och salta rätter.
952b2f9454e770fa_org

Skakad sallad nu på Pressbyrån

Picadeli introducerar tre varianter av den virala succén "shake salad", exklusivt framtagna för Pressbyrån.
3500x2300_shakesallader2

Nytt Nespresso-kaffe med vitamin B6

Nespresso utökar serien Coffee+ med den funktionella kaffenyheten Active, som är berikad med vitamin B6.
WW_ALL_VL_Spring 2025_Creative Cups_KV1_ICED LEGGERO MILK_RGB_LOCK_20-XX