Två nya veggieburgers från Kung Markatta

PUBLICERAD: 12 november 2020
UPPDATERAD: 21 februari


Kung Markatta expanderar i vegokylen och lanserar två härliga veggieburgers fulla av smak. Veggieburger Tofu paprika och Veggieburger Seitan shiitake är två tillskott i kategorin som lyfter utbudet av vegoburgare till en ny nivå.

”Kung Markatta har länge varit ett av de starkaste varumärkena inom vego och var bland de första med att ta in tofu till Sverige. För oss har det därför varit självklart att också utveckla en av svenskarnas populäraste rätter hamburgaren med ett riktigt gott tofuval”, berättar Linda Wass, Brand Manager.

Båda burgarna är tunna och krispiga och motsvarar vikten av en färdigstekt 90-grams hamburgare. Veggieburger Tofu paprika är en tunn krispig burgare med kryddig paprika som smälter i munnen. Veggieburger Seitan shiitake är en mer köttlik burgare med umamikänsla.

”Seitan kallas ofta mock duck eller mock chicken på asiatiska restauranger för att det så enkelt efterliknar köttstruktur, och är därför ett perfekt vegetariskt substitut. Seitan har dessutom förmågan att suga åt sig andra smaksättningar. I Kung Markattas Veggieburger Seitan Shiitake kombineras seitan med shiitakesvamp vilket ger en umamistinn, nötig och fyllig burgare med köttkänsla. En tunn vegansk burgare som både ser ut och tillagas som kött samt innehåller hela 16% protein”, säger Linda Wass.

Veggieburgarna är ekologiska, veganska och utan tillsatser.

”Vi ser en ökad efterfrågan på vegoprodukter utan tillsatser. Vego är inte längre en specialdiet utan en livsstil där fler och fler väljer att äta mer vegetariskt i sin vardag. Just nu växer kategorin 15-20% årligen och 43% av svenskarna har det senaste året ökat sin konsumtion av vegetariskt, framförallt på grund av hälsa och miljö*. Att lansera riktigt goda burgare som dessutom är ekologiska och utan tillsatser känns därför som en naturlig utveckling till vad som efterfrågas framåt”.

Kung Markattas nya burgare går att köpa på ICA och Coop.

*Ica Vegokatalog 2020

Läs vidare

Nya funktionella havredrycker från Fazer Aito

Fazer Aito Boost är en ny kategori funktionella havredrycker, som kommer i de två smakerna hallon och mango.
boost

Sju höstnyheter från CandyKing

Fruktigt, salt och segt är utmärkande för CandyKings sju nya lösgodisbitar.
CandyKing-Liggande-1[4][3][4]

Alpro lanserar havredryck till kaffet

Alpro I Love Coffee Oat är en ny växtbaserad dryck som är framtagen för att ha i kaffe.
A_Coffee_Barista_Master_Image_flat_white_latte_art___Drinks_I-love-coffee-16-9

Blossa 23: En hyllning till Blossas hantverkshistoria

Blossa 23 är en vit starkvinsglögg med smak av hallon och humle, som även kommer i en alkoholfri variant.
Blossa-2023-Alkoholfri+15bildregel

Senaste nytt

Ny färdplan ska förena svenska livsmedelsföretag

”Det svenska handslaget för en hållbar livsmedelskedja” är en gemensam agenda för hela livsmedelsbranschen.
wwf

Arla kampanjar för fler hemsläp

Arla lanserar kampanjen ”Hemsläp” för att få fler restauranggäster att ta med sin överblivna mat hem.
Arla_Foodiebag_Webb_1

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

Circle K testar ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
DSC_2106HR (4)

Spendrups ska börja återvinna kolsyra

Spendrups investerar 23 miljoner kronor i en anläggning för återvinning av kolsyra.
Bild på kolsyreanläggning till prm 230206