VegMe lanserar nytt växtbaserat protein av svenskodlat superfrö

PUBLICERAD: 2 november 2020
UPPDATERAD: 21 februari


Färska växtbaserade livsmedel fortsätter att öka kraftigt och VegMe ligger i framkant när det gäller att möta efterfrågan på goda och enkla alternativ. I produkterna som nyligen lanserats finns unika ingredienser som svenskodlad quinoa och trendig tång, omtalad som framtidens mat.

I VegMes nyhet Italiensk biff används ärtprotein och svenskodlad, ekologisk quinoa. Quinoa är ett superfrö som ursprungligen kommer från Sydamerika, men som nu börjat odlas med framgång även i Sverige. Det innehåller många nyttiga ämnen och är ett så kallat fullvärdigt protein.

”Idag är våra produkter i huvudsak gjorda av soja-, ärt- och solrosprotein, men vi letar ständigt efter nya växtbaserade proteinalternativ. Eftersom vi också ser en ökande efterfrågan på svenskodlade proteiner är det särskilt kul att vara först på marknaden med en produkt gjord av svenskodlad ekologisk quinoa”, säger Anette Dremo, Marknads- och kommunikationschef på BAMA Nordic.

Det italienska i produkten står smaksättningen med vitlök och örter för. Biffarna är enkla att tillaga och variera med olika tillbehör. Passar perfekt till en krämig tomatsås och pasta.

En annan ingrediens som bidrar med både smak och struktur i VegMes nya biffar är KRAV-odlade alger från Kosterhavet på svenska västkusten.

”Algerna lufttorkas och i en unik process extraheras umamismaken till buljong”, berättar Anette Dremo. ”Algerna fungerar som en naturlig smakförstärkare. Dessutom är det en hållbar råvara att odla – den binder koldioxid och bidrar på så sätt till att motverka övergödningen i havet”.

Några andra nyheter är:

Pasta PiccanteVegMe erbjuder också en serie växtbaserade färska färdigrätter, där Pasta Piccante är det senaste tillskottet. Innehåller VegMe Pulled original i en het currysås gjord på havregrädde, och pasta.

SkagenI VegMes sortiment ingår en serie ägg- och mjölkfria såser och röror som nu får sällskap av en Skagenröra. Röran har tidigare funnits i VegMes färdiga Skagensandwich. En riktigt krämig röra med tångkaviar, VegMe-färs, färsk dill och rödlök.

Läs vidare

Sommarkänsla året runt med Pomonader

Kiviks Musteri lanserar det nya konceptet Pomonad, en kolsyrad dryck baserad på svenska äpplen och andra svenska sommarsmaker.
Pomonader 16_9

Felix moderniserar hela kolonialhyllan

Felix lanserar nya såser och dressingar, recepten på flera befintliga produkter förbättras och hela sortimentet kommer i nya "drizzleflaskor".
Sallad_1200x750 2

Santa Maria lanserar smaksättare med extra sting

Santa Maria lanserar en hetare variant av sin Sweet Chili-sås – Sweet Chili Sås Hot – och uppdaterar receptet på sina äggnudlar.
santa maria

Ostspäckad limited edition från Santa Maria

Santa Maria lanserar Santa Maria Crunchy & Cheesy Strips – en ny limited edition med en distinkt ostsmak och dippvänlig form.
Unknown

Senaste nytt

Kampanj ska öka konsumtionen av svenska ägg

Svenska Ägg inleder en flerårig marknadssatsning. Visionen är att alla som bor i Sverige ska äta minst ett ägg om dagen – och det ska vara svenskt.
Marie L Hogstadius

De kan vinna årets Sjömatspris

Skillingefisk-Impex, Guldhaven Pelagiska och Musselfabriken är finalister till Sjömatspriset 2025 som delas ut under Nordic Seafood Summit.
Nominerade_sjomatspriset

Coop ansluter till Lantmännens odlingsprogram

Coop ansluter Coop Havregryn till Klimat & Natur – Lantmännens odlingsprogram för Framtidens Jordbruk.
coop

Agtira stärker sin marknadsposition

Agtira blir medlem i Svenska Odlarlaget, en medlemsägd producentorganisation för växthusodlare i Sverige.
agtira vd