Västerbottenost som sticks hos MAX

PUBLICERAD: 26 maj 2020
UPPDATERAD: 21 februari


Västerbottensost har en lång och mytomspunnen historia med anor ända sedan 1872 då mejerskan Ulrika Eleonora Lindström skapade receptet. I ett norrländskt samarbete tas nu ett nytt steg när MAX Burgers börjar servera Västerbottensost Sticks.

”Västerbottensost tar god tid på sig för att uppnå sin unika smak, minst 14 månader, och det är inget vi kan skynda på. Men med bra råvaror behövs det ibland bara några minuter för att höja smaken ytterligare och det är MAX Västerbottensost Sticks ett bra exempel på”, säger Lina Jonsson, Produktchef för Västerbottensost.

I samarbete med MAX Burgers kan nu Västerbottensost avnjutas på ett nytt sätt. Den nya side ordern har tagits fram under månader av utvecklingsarbete och provsmakningar.

”Vi är väldigt stolta över att Västerbottensost Sticks äntligen finns på MAX meny. Jag använder Västerbottensost i min egen matlagning och vi har verkligen sett fram emot att ta in den här karaktäristiska smaken på MAX meny, säger Jonas Mårtensson, chefskock på MAX Burgers.

Västerbottensost Sticks finns på menyn under sommaren, till att börja med.

Senaste nytt

Stor minskning av tillsatt socker i svensk läsk

Sedan 2019 har svenska bryggerier minskat mängden tillsatt socker i läsk med i genomsnitt 36 procent per liter.
Sockeråtagandet_1_A

Heta och fruktiga nyheter från Cloetta

Cloetta lanserar två nyheter i begränsad upplaga samt nya tolkningar av Malacos klassiker.
cloetta

Smartare Mat i Sverige köper fabrik i Mantorp

Smartare Mat i Sverige säkrar produktionen av sitt varumärke Stacky's, genom att förvärva en fabrik i Mantorp.
matfabriken-startup2

Reumatikerförbundet lanserar Easy to Use-märkning

Reumatikerförbundet lanserar en produktmärkning för förpackningar och produkter, som testats och certifierats som Easy to use.
Easy to use pressx

Läs vidare

Heta och fruktiga nyheter från Cloetta

Cloetta lanserar två nyheter i begränsad upplaga samt nya tolkningar av Malacos klassiker.
cloetta

Ära – en ny osttyp från Skånemejerier och Allerum

Ära presenteras som en helt ny typ av hårdost med hög smakintensitet och toner av knäckig kola och umami.
Allerum_Ära-SE_prm

Ärtbaserad 2-i-1-produkt för matlagning och vispning

Sproud 2-i-1 Cooking/Whipping är en ny växtbaserad matlagnings- och vispprodukt för både söta och salta rätter.
952b2f9454e770fa_org

Skakad sallad nu på Pressbyrån

Picadeli introducerar tre varianter av den virala succén "shake salad", exklusivt framtagna för Pressbyrån.
3500x2300_shakesallader2