
Impossible Foods växtbaserade kött får europeisk premiär på utvalda MAX-restauranger i Sverige, som lanserar Unicorn Burger.
Samarbetet med Impossible Foods är en del av MAX Burgers bredare ambition att leda utvecklingen mot mer hållbara matval.
– Vi har länge sökt efter fler växtbaserade alternativ som inte kompromissar med smak, upplevelse eller kvalitet. Växtbaserat kött från Impossible Foods är det mest övertygande på länge och jag är stolt över att MAX är först ut med den här produkten, säger Jonas Mårtensson, chefskock på MAX Burgers.
Lanseras på 31 restauranger
Unicorn Burger lanseras på 31 MAX-restauranger i Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala. På samtliga av dessa restauranger kommer även nuvarande plant beef att bytas ut mot Impossible’s växtbaserade kött.
– Det har skett ett trendbrott i branschen, där många dragit ner på vegetariska alternativ. Vi ser det däremot som vår uppgift att fortsätta vara ledande och visa att det går att kombinera hållbarhet, innovation och smak. Unicorn Burger är ett tydligt exempel på det, säger Jonas Mårtensson.
Unicorn Burger toppas med het gochujangmajonnäs, cheddarsmältost, picklad rödlök, gul lök, isbergssallad samt saltgurka och serveras i ett mjukt Friscobröd.