Proteinmjukglass gör succé på 7-Eleven

PUBLICERAD: 16 september 2025
UPPDATERAD: 15 september
Den proteinrika ProPud-mjukglassen har utvecklats under flera års tid och lanserades i slutet av juni som ett samarbete mellan NJIE Foods och 7-Eleven. Foto: Pressbild

ProPud-mjukglass har blivit en av de mest framgångsrika lanseringarna i 7-Elevens historia. Försäljningen av mjukglass har mer än fördubblats sedan introduktionen av proteinmjukglassen.

Den proteinrika ProPud-mjukglassen har utvecklats under flera års tid och lanserades i slutet av juni som ett samarbete mellan NJIE Foods och 7-Eleven. Glassen är laktosfri, proteinrik, utan tillsatt socker och innehåller 110 kcal per servering.

– Vi ser att glassen tilltalar alla olika målgrupper. Den förenar njutning och funktion, vilket är precis det vi vet att våra kunder efterfrågar. Att lanseringen blivit en av våra mest framgångsrika någonsin bekräftar att vi hittat rätt, säger Marie Wedin, kommersiell direktör på 7-Eleven i ett pressmeddelande.

Driver mjukglassförsäljningen
Kedjans försäljning av mjukglass har mer än fördubblats sedan introduktionen av proteinmjukglassen, vilket visar att den inte bara ersätter den traditionella mjukglassen utan också driver tillväxt, menar Marie Wedin:

– Glassen har blivit något av en energikick som våra kunder kan unna sig under arbetsdagen. Vi ser också att så många som var femte kund har kommit tillbaka inom två veckor för att unna sig ännu en proteinmjukglass, vilket är fantastiska siffror.

Idag finns ProPud i 52 utvalda 7-Eleven-butiker. Under det kommande året planerar 7-Eleven att sälja glassen i fler butiker.

– Vi vet att protein och minskat socker är starka konsumenttrender. Därför ville vi ta något så klassiskt som mjukglass och utveckla det i en riktning som speglar dagens trender, säger Marie Wedin.

Senaste nytt

Mats Liedholm till FoodDrinkEuropes styrelse

Det är nu klart att Mats Liedholm, vd på Fazer Sverige, är med i styrelsen för branschorganisationen FoodDrinkEurope.
liedholm
Mats Liedholm till FoodDrinkEuropes styrelse

Frukost med smak av julkola eller pepparkaka?

Skånemejerier presenterar årets julprodukter: Nyheten Vaniljyoghurt med smak av julkola och den återkommande Pepparkaksfilen.
jul-lanseringar_16-9
Frukost med smak av julkola eller pepparkaka?

Trendbrott för norrländsk mjölkproduktion

Efter flera år av nedgång ser mjölkproduktionen i Norrland nu ut att ha vänt. "Ett trendbrott" konstaterar Norrmejerier.
_MG_
Trendbrott för norrländsk mjölkproduktion

Höstnyheter på PBX: Svampkaffe och insektssnacks

Pressbyrån PBX lanserar flera höstnyheter – från svampkaffe och kakaofria chokladkakor till insektsbaserat snacks.
PBX Nyheter
Höstnyheter på PBX: Svampkaffe och insektssnacks

Läs vidare

Mats Liedholm till FoodDrinkEuropes styrelse

Det är nu klart att Mats Liedholm, vd på Fazer Sverige, är med i styrelsen för branschorganisationen FoodDrinkEurope.
liedholm
Mats Liedholm till FoodDrinkEuropes styrelse

Trendbrott för norrländsk mjölkproduktion

Efter flera år av nedgång ser mjölkproduktionen i Norrland nu ut att ha vänt. "Ett trendbrott" konstaterar Norrmejerier.
_MG_
Trendbrott för norrländsk mjölkproduktion

125 miljoner investeras i svenskt växtbaserat protein

Plant Protein Production AB i Jämjö ska producera svenskt växtbaserat protein av åkerböna.
Skärmavbild 2025-11-10 kl. 11.56.46
125 miljoner investeras i svenskt växtbaserat protein

Tetra Pak lanserar ny plattform för livsmedelsproduktion

Tetra Pak Factory OS är en ny AI-driven plattform för livsmedelsproduktion – en skalbar och modulär lösning som kopplar ihop hela fabriken.
Tetra Pak® Factory OS™
Tetra Pak lanserar ny plattform för livsmedelsproduktion