Blossa 2025 – första årgångsglöggen gjord på rödvin

PUBLICERAD: 16 september 2025
UPPDATERAD: 12 september
För första gången sedan starten för över 20 år sedan, är Blossas årgångsglögg baserad på rödvin i stället för vitt vin. Foto: Pressbild

Ända sedan starten av Blossas över 20 år gamla tradition av årgångsglöggar har en röd variant varit starkt efterfrågad – och i år är det dags. Glöggen är en hyllning till glühwein och Alperna – med en twist signerad Blossa.

Att Blossas tidigare årgångsglöggar har baserats på vitt vin förklaras med att enbart naturliga ingredienser används. När glöggen smaksätts med bär används till exempel riktiga bär i extraheringen och i en glögg baserad på rödvin kan vinets kraftiga karaktär lätt ta över. I år har dock Blossa tagit sig an att utmaningen och resultatet är deras första årgångsglögg baserad på rött vin.

Blossa 2025 är en starkvinsglögg gjord på rött vin som får sin karaktär från citronzest, torkade pomeransskal och granskott. Lite enbär har tillsatts för att förhöja smaken av skog. De knallgröna granskotten är Blossas hyllning till de natursköna och friska alpmiljöerna, som i denna glühweinstolkning kombineras med Blossas traditionsenliga glöggkryddor. Som vanligt har kryddorna fått macerera och lagra i minst fem månader, innan de blandats med övriga ingredienser. Årgångsglöggen kommer även i en alkoholfri variant.

– Glögg och glühwein är nära besläktade. Den mindre söta glühwein har för oss svenskar en stark koppling till tysktalande länder – inte minst Alperna. Alperna känns som en perfekt destination för Blossa, både på grund av släktskapet och för att den majestätiska, snöbeklädda bergskedjan verkligen väcker nyfikenhet och vintrig äventyrslust, säger Åsa Orsvärn, Chief Blender på Blossa.

Glöggmugg framtagen i samarbete med Rörstrand
– Årgångsglöggen kan drickas varm eller kall. Personligen föredrar jag den kall fram till första advent. Efter det rekommenderar jag att glöggen dricks varm, likt en klassisk glühwein ur mugg. Prova gärna att servera glöggen ihop med saffransmunkar eller struvor, tipsar Åsa Orsvärn.

Till årets upplaga av årgångsglöggen lanseras en glöggmugg, som är framtagen i samarbete med Rörstrand. Muggen pryds, liksom flaskan, av ett motiv inspirerat av Alpernas landskap.

– Glöggmuggen är inte bara perfekt att värma händerna kring under årets kyliga dagar, utan också en utmärkt gå bort-present på vinterns glöggmingel, säger Emelie Eriksson, senior global brand manager på Blossa.

Starkvinsglöggen finns i Systembolagets beställningssortiment från den 10 september och den alkoholfria glöggen släpps på Systembolaget den 1 november.

Senaste nytt

Proteinmjukglass gör succé på 7-Eleven

ProPud proteinmjukglass har blivit en av de mest framgångsrika lanseringarna i 7-Elevens historia.
ProPud Glassar
Proteinmjukglass gör succé på 7-Eleven

Ikonisk amerikansk cheescake nu i Sverige

Bake My Day blir exklusiv distributör för Cheesecake Factory Bakery I Sverige och Norden.
White Chocolate Raspberry Slice
Ikonisk amerikansk cheescake nu i Sverige

Rosa nyheter från God Morgon

God Morgon breddar sortimentet med en ny smak i FruitCrush-sortimentet samt en Energy Shot.
Skärmavbild 2025-09-08 kl. 17.46.31
Rosa nyheter från God Morgon

Antonia Ax:son Johnson får Livsmedelspriset 2025

Livsmedel i fokus livsmedelspris går i år till Antonia Ax:son Johnson för ett långt och gediget arbete i den svenska livsmedelsbranschen.
Antonia Axson Johnson
Antonia Ax:son Johnson får Livsmedelspriset 2025

Läs vidare

Rosa nyheter från God Morgon

God Morgon breddar sortimentet med en ny smak i FruitCrush-sortimentet samt en Energy Shot.
Skärmavbild 2025-09-08 kl. 17.46.31
Rosa nyheter från God Morgon

Italienska ostnyheter från Granarolo

Granarolo lanserar Stracciatella, Cheese Snack Pesto samt ready to cook-produkten Baking Burrata.
Unknown-3
Italienska ostnyheter från Granarolo

Svenskt charkhantverk möter osttradition

Scan lanserar Cheddarsalami – en lufttorkad salami med bitar av lagrad Kvibille Cheddar.
scan_0169_Cheddarsalami-PR
Svenskt charkhantverk möter osttradition

Framtidens fisk nu i butik

Nu lanseras en svensk regnbågslax uppfödd på ett cirkulärt foder baserat på mykoprotein, insekter och musslor.
fisk
Framtidens fisk nu i butik