Warning: Constant ITSEC_ENCRYPTION_KEY already defined in /home/sippiese/dev.signprint.se/wp-config.php on line 53
Skånemejerier investerar inför framtiden

Skånemejerier investerar inför framtiden

PUBLICERAD: 17 juni 2025
UPPDATERAD: 19 juni
Omkring 30 procent av Sveriges livsmedelsproduktion sker i Skåne. Nu växlar Skånemejerier upp inför framtiden. Foto: Pressbild

Skånemejerier investerar drygt 250 miljoner under de kommande två åren med fokus på att öka kapaciteten och skapa tillväxtmöjligheter.

Skånemejerier fortsätter att växla upp inför framtiden med fokus på många produkter inom snabbt växande segment.

– Vi är i en expansiv fas, och vi växlar vi upp vår produktion ytterligare. Behovet har faktiskt aldrig varit större, och som skånsk livsmedelsproducent har vi stor betydelse för hela landets matproduktion och försörjningstrygghet. Vi har även ett ansvar för att driva på utvecklingen av hälsosamma och hållbara matvanor i hela Sverige, säger Cecilia von Perglas, vd på Skånemejerier.

 ”Kvargboom”
Med anledning av senaste årens ”kvargboom” har Skånemejerier investerat för att snabbt kunna öka produktionskapaciteten av kvarg vid sitt mejeri i Malmö med 50 procent. Investeringen skapar också förutsättningar för en ytterligare expansion och leder till mer energiåtervinning, minskat svinn, minskade utsläpp och minskade transporter.

– Svenskar gillar kvarg, och allra helst svensk kvarg, men de gillar också variation. Det ska vara många olika smaker, konsistenser, med fruktbitar, utan fruktbitar, sötare, syrligare. Vi utökar vår produktion av Lindahls kvarg för att kunna tillgodose alla målgrupper, samtidigt som vi accelererar vårt hållbarhetsarbete för att minska vår miljöpåverkan, säger Tintin Mattsson, anläggningschef på Skånemejeriers mejeri i Malmö.

 Innovativa ostar
Skånemejerier investerar även i sina anläggningar för ostproduktion i Kristianstad. Grillosten Pannoumi, den gräddiga hårdosten Rike och nu senast hårdosten Ära med sin kombination av kola- och umamitoner är tre exempel på mejeriföretagets innovationer.

– Vi investerar för att kunna expandera och fortsätta leverera spännande, hållbara osthantverk gjorda på svensk mjölk till konsumenter, såväl idag som på lång sikt. Med nya innovativa produkter, vår starka regionala förankring och stöd från vår internationella ägare är vi redo att växla upp för att göra gott både på tallriken och bortom den, säger Cecilia von Perglas.

Senaste nytt

Svenskarna vill grilla svenskt kött i sommar

Nötkött, kyckling och hamburgare är vad svenskarna helst lägger på grillen i sommar – och allra helst ska det vara svenskt.
86cfaf17-34cf-49c1-a7da-e9f8f21d811f-w_960
Svenskarna vill grilla svenskt kött i sommar

Samarbete ska minska jordbrukets klimatavtryck

Yara International och Improvin’ har ingått ett partnerskap för att hjälpa livsmedelsföretag att mäta och minska sina utsläpp från jordbruket.
Cover image
Samarbete ska minska jordbrukets klimatavtryck

Kaffeost får skyddad ursprungsbeteckning i EU

Kaffeost som produceras i Norrbotten, Västerbotten, Lappland, Jämtland, Härjedalen och Ångermanland får skyddad ursprungsbeteckning i EU.
Kaffeost_foto_Gide_get
Kaffeost får skyddad ursprungsbeteckning i EU

Fazers kakaofria bar nu i fullskalig produktion

Fazer har tidigare presenterat handgjorda kakaofria produkter med mältad råg i stället för kakao. Nu tas steget mot fullskalig fabriksproduktion.
fazer
Fazers kakaofria bar nu i fullskalig produktion

Läs vidare

Svenskarna vill grilla svenskt kött i sommar

Nötkött, kyckling och hamburgare är vad svenskarna helst lägger på grillen i sommar – och allra helst ska det vara svenskt.
86cfaf17-34cf-49c1-a7da-e9f8f21d811f-w_960
Svenskarna vill grilla svenskt kött i sommar

Samarbete ska minska jordbrukets klimatavtryck

Yara International och Improvin’ har ingått ett partnerskap för att hjälpa livsmedelsföretag att mäta och minska sina utsläpp från jordbruket.
Cover image
Samarbete ska minska jordbrukets klimatavtryck

Kaffeost får skyddad ursprungsbeteckning i EU

Kaffeost som produceras i Norrbotten, Västerbotten, Lappland, Jämtland, Härjedalen och Ångermanland får skyddad ursprungsbeteckning i EU.
Kaffeost_foto_Gide_get
Kaffeost får skyddad ursprungsbeteckning i EU

Lantmännens Forskningsstiftelse öppnar årets utlysning

Lantmännens Forskningsstiftelse utlyser 25 miljoner kronor för framtidens hållbara jordbruk och livsmedelssystem.
fredriksson
Lantmännens Forskningsstiftelse öppnar årets utlysning