Framgångsrik exit från Krinovas livsmedelsinkubator

PUBLICERAD: 5 juni 2025
UPPDATERAD: 5 juni
På bilden representeras tre av de fyra bolagen som har gjort exit, tillsammans med Krinovas business designer. Från vänster Klara Lindström, Krishma Baptiste, Stephanie W Godée, Emma Itting, Massimiliano Pattara och Amankwa Baptiste. Foto: Pressbild

Foodtel, Re:Meat, Franka Drinks och Seatrients gör en så kallad exit från Krinovas livsmedelsinkubator. Under sin tid i inkubatorn har de fyra bolagen vässat sina affärsmodeller, tagit in kapital, knutit strategiska samarbeten och partnerskap samt tagit en position på marknaden.

Foodtel har utvecklat en digital plattform som minskar matsvinn samt sparar pengar och miljö. Bolaget grundades av Jacob Petersson och Nazih Hazime med visionen att förändra en bransch som länge stått stilla. Med stöd från Krinova har de byggt ett starkt erbjudande, en växande kundbas och en stabil organisation med flera anställda. Idag är de etablerade på den svenska marknaden med Novax som investerare och siktar mot expansion i Europa.

Franka Drinks utvecklar alkoholfria drycker och har snabbt tagit position på den växande marknaden för alkoholfritt. Under sin tid i inkubatorn har de byggt ett starkt varumärke och ingått ett strategiskt samarbete med en skånsk producent – ett avgörande steg för fortsatt tillväxt på den europeiska marknaden.

”Framtidens entreprenörer”
Seatrients utvecklar näringsrika, veganska pulver baserade på alger från Karibien. Tillsammans med Krinova har bolaget utvecklat en tydlig kommunikationsstrategi och tagit fram smakrika applikationer i Krinovas Food Studio. Produkterna riktar sig till både privata och offentliga kök och möter ett växande intresse från marknaden.

Re:Meat utvecklar en banbrytande teknologi för odlat kött. Som deeptech-bolag med stora visioner har stödet från Krinova varit avgörande i deras kapitalanskaffning.

– Bolagen som nu lämnar Krinovas inkubator är verkliga förebilder. De är tydliga exempel på hur dagens innovatörer växer till att bli framtidens entreprenörer. Vi är övertygade om att de kommer spela en viktig roll i omställningen till ett mer hållbart och konkurrenskraftigt livsmedelssystem i Sverige. Det ska bli spännande att följa deras fortsatta resa – både som företag och som personer – inom Krinovas community och vidare i vår accelerator, säger Klara Lindström, business designer på Krinova Inkubator, som tillsammans med Massimiliano Pattara är ansvarig för inkubatorn.

Läs mer om Foodtel, Re:Meat, Franka Drinks och Seatrients.

För mer information om Krinovas inkubatorprogram och bolagen i inkubatorn läs här

Senaste nytt

Vegobarometern: Hybridprodukter på frammarsch

Andelen vegetarianer, veganer och flexitarianer har minskat, inte minst bland unga, samtidigt ökar intresset för hybridprodukter.
hybrid
Vegobarometern: Hybridprodukter på frammarsch

Estrella firar midsommar med snacksvisor

Estrella vill höja midsommarstämningen genom att lansera ett vishäfte med festliga snacksvisor – att sjunga till chipsskålen.
Estrella_Snacksvisor_Pressbild_1920x1080
Estrella firar midsommar med snacksvisor

Paulig investerar i hållbar saffransproduktion

Svenska BlueRedGold tar in 31 miljoner i en investeringsrunda för att utveckla ett skalbart inomhussystem för åretruntodling av saffran.
saffran2hoÌ_g fotograf Markus Engstrand
Paulig investerar i hållbar saffransproduktion

Stor kontrollinsats mot försäljning av jordgubbar

Över 35 ton jordgubbar har kontrollerats, bland annat för att säkerställa att ursprungsmärkningen stämmer och att företagen är registrerade.
gubbar
Stor kontrollinsats mot försäljning av jordgubbar

Läs vidare

Vegobarometern: Hybridprodukter på frammarsch

Andelen vegetarianer, veganer och flexitarianer har minskat, inte minst bland unga, samtidigt ökar intresset för hybridprodukter.
hybrid
Vegobarometern: Hybridprodukter på frammarsch

Estrella firar midsommar med snacksvisor

Estrella vill höja midsommarstämningen genom att lansera ett vishäfte med festliga snacksvisor – att sjunga till chipsskålen.
Estrella_Snacksvisor_Pressbild_1920x1080
Estrella firar midsommar med snacksvisor

Paulig investerar i hållbar saffransproduktion

Svenska BlueRedGold tar in 31 miljoner i en investeringsrunda för att utveckla ett skalbart inomhussystem för åretruntodling av saffran.
saffran2hoÌ_g fotograf Markus Engstrand
Paulig investerar i hållbar saffransproduktion

Stor kontrollinsats mot försäljning av jordgubbar

Över 35 ton jordgubbar har kontrollerats, bland annat för att säkerställa att ursprungsmärkningen stämmer och att företagen är registrerade.
gubbar
Stor kontrollinsats mot försäljning av jordgubbar