Martin & Servera köper färskvaruspecialist

PUBLICERAD: 30 april 2025
UPPDATERAD: 30 april
Den anrika fisk- och köttgrossisten Björk & Magnusson i Helsingborg blir ett dotterbolag inom Sorundahallarna, som ingår i Martin & Servera-gruppen. Foto: Pressbild

Martin & Servera-gruppen stärker sitt färskvaruerbjudande i södra Sverige genom att Sorundahallarna förvärvar fisk- och köttgrossisten Björk & Magnusson.

Genom förvärvet blir Björk & Magnusson ett dotterbolag inom Sorundahallarna, som idag består av Kötthallen, Grönsakshallen och Fiskhallen

– Vi är väldigt glada över att Björk & Magnusson blir en del av Martin & Servera-gruppen. Det är ett bolag med en otroligt hög servicenivå och lång erfarenhet, som kompletterar Sorundahallarna och hela Martin & Servera-gruppen med ett starkt erbjudande inom fisk och kött. Med Björk & Magnusson stärker vi också vårt erbjudande i Skåne och södra Sverige, en strategiskt viktig region framåt, säger Liv Forhaug, vd och koncernchef för Martin & Servera-gruppen.

Anrik färskvaruspecialist
Björk & Magnusson grundades 1878 och är en av Sveriges äldsta färskvarugrossister med produktion och färskvarulager i Helsingborg. Företaget har 24 anställda och en omsättning på 173 miljoner kronor.

– Vår drivkraft i vardagen är att vara en pålitlig leverantör med hög servicenivå och nöjda kunder. Att bli en del av Sorundafamiljen innebär att vi kan fortsätta att fokusera på detta, i en organisation som delar våra höga ambitioner och som ger oss trygghet och styrka att fortsätta utvecklas, säger Anders Magnusson Sergel, vd för Björk & Magnusson.

Senaste nytt

Easy to Use - Reumatikerförbundet lanserar märkning för lättöppnade produkter

Förpackningarnas öppningsbarhet, men även hanterbarhet, är frågor som stötts och blötts under alla år, egentligen ända sedan konsumentförpackningar såg dagen ljus i mitten på 1900-talet. Svåröppnat har alltid varit ett gångbart ord och så är det i många fall fortfarande. Nu lanserar Reumatikerförbundet en produktmärkning för förpackningar och produkter som testats och certifierats som Easy to use.
Easy to use pressx

Regenerativt brödprojekt: Kan en smörgås göra skillnad?

I ett nytt innovationsprojekt undersöks hur bröd kan bakas med grödor som främjar jordhälsa och biologisk mångfald – och dessutom smakar bättre.
DSC_0041

Ära – en ny osttyp från Skånemejerier och Allerum

Ära presenteras som en helt ny typ av hårdost med hög smakintensitet och toner av knäckig kola och umami.
Allerum_Ära-SE_prm

Ny trågförseglare för stora volymer från Ishida bygger på smart intelligens

Ishida Europe har introducerat en ny trågförslutare för livsmedelsindustrin, QX-800 som ger ökad kapacitet och hanterar prestanda- och effektivitetsutmaningar för trågförslutningsapplikationer. Den bygger på smart intelligens och har en kompakt design.
QX 800 close up shot of gripper arms with pots of fruitx

Läs vidare

Regenerativt brödprojekt: Kan en smörgås göra skillnad?

I ett nytt innovationsprojekt undersöks hur bröd kan bakas med grödor som främjar jordhälsa och biologisk mångfald – och dessutom smakar bättre.
DSC_0041

Fruktstund ökade elevers koncentration

Barn som fick frukt i skolan blev mer koncentrerade och engagerade – det visar Icas fruktexperiment.
icafrukt

Nytt samarbete om fossilfri mineralgödsel

Lantmännen och Arla har tecknat ett avtal om fossilfri mineralgödsel, som ska minska lantbrukets klimatavtryck.
mineralgödsel

BUBS lanseras på den amerikanska marknaden

Orkla Snacks lanserar godisvarumärket BUBS på den amerikanska marknaden under hösten 2025.
Bubs i godisskål