Ny ordförande för Kooperativa Förbundet

PUBLICERAD: 24 april 2025
UPPDATERAD: 24 april
Kerstin Wallentin är ny ordförande för Kooperativa Förbundet, KF. Foto: Magnus Sandberg

Kerstin Wallentin valdes till ny ordförande för KF vid årsstämman 23 april. Hon efterträder Lars Ericsson.

Kerstin Wallentin valdes in i KF:s styrelse vid stämman 2020 och är sedan 2022 styrelsens andre vice ordförande. Hon och är utbildad inom personal- och arbetslivsfrågor vid Stockholms universitet och senior rådgivare och interimschef inom marknad och kommunikation.

Hon har även arbetat inom marknad och kommunikation hos Systembolaget och ATG samt har en gedigen yrkesbakgrund inom KF och Coop. Sedan 2015 är Kerstin Wallentin styrelseledamot i Coop Östra, tidigare Konsumentföreningen Stockholm, och 2022 valdes hon till föreningens ordförande. Hon är även styrelseledamot i Riksbyggen, Folksam Liv och i Leja Schakt & Transport AB.

Styrelser slås ihop
Med start efter årsstämman kommer styrelserna för Kooperativa Förbundet, Coop Sverige AB och Coop Logistik AB att slås ihop. Syftet med sammanslagningen är en mer effektiv samordning av verksamheten givet det ekonomiska läget och den framtidsstrategi som nu läggs för Coop i Sverige.

– Jag är hedrad och stolt över förtroendet och ser mycket fram emot uppdraget som ordförande för KF. Coop har en viktig roll på den svenska dagligvarumarknaden och vi kommer med full kraft höja tempot i arbetet med att skapa nytta för våra drygt fyra miljoner medlemmar och ägare. Mitt hjärta brinner för Coop och den styrka som finns i den kooperativa modellen, säger Kerstin Wallentin.

Senaste nytt

Easy to Use - Reumatikerförbundet lanserar märkning för lättöppnade produkter

Förpackningarnas öppningsbarhet, men även hanterbarhet, är frågor som stötts och blötts under alla år, egentligen ända sedan konsumentförpackningar såg dagen ljus i mitten på 1900-talet. Svåröppnat har alltid varit ett gångbart ord och så är det i många fall fortfarande. Nu lanserar Reumatikerförbundet en produktmärkning för förpackningar och produkter som testats och certifierats som Easy to use.
Easy to use pressx

Regenerativt brödprojekt: Kan en smörgås göra skillnad?

I ett nytt innovationsprojekt undersöks hur bröd kan bakas med grödor som främjar jordhälsa och biologisk mångfald – och dessutom smakar bättre.
DSC_0041

Ära – en ny osttyp från Skånemejerier och Allerum

Ära presenteras som en helt ny typ av hårdost med hög smakintensitet och toner av knäckig kola och umami.
Allerum_Ära-SE_prm

Ny trågförseglare för stora volymer från Ishida bygger på smart intelligens

Ishida Europe har introducerat en ny trågförslutare för livsmedelsindustrin, QX-800 som ger ökad kapacitet och hanterar prestanda- och effektivitetsutmaningar för trågförslutningsapplikationer. Den bygger på smart intelligens och har en kompakt design.
QX 800 close up shot of gripper arms with pots of fruitx

Läs vidare

Regenerativt brödprojekt: Kan en smörgås göra skillnad?

I ett nytt innovationsprojekt undersöks hur bröd kan bakas med grödor som främjar jordhälsa och biologisk mångfald – och dessutom smakar bättre.
DSC_0041

Fruktstund ökade elevers koncentration

Barn som fick frukt i skolan blev mer koncentrerade och engagerade – det visar Icas fruktexperiment.
icafrukt

Nytt samarbete om fossilfri mineralgödsel

Lantmännen och Arla har tecknat ett avtal om fossilfri mineralgödsel, som ska minska lantbrukets klimatavtryck.
mineralgödsel

BUBS lanseras på den amerikanska marknaden

Orkla Snacks lanserar godisvarumärket BUBS på den amerikanska marknaden under hösten 2025.
Bubs i godisskål