
Ludwig Tjörnemo har utsetts till vinnare av Bocuse d’Or Sweden 2025 och får därmed representera Sverige i världens mest prestigefyllda kocktävling, Bocuse d’Or.
Finalen i Bocuse d’Or Sweden 2025, som avgjordes på Münchenbryggeriet i Stockholm den 31 mars, blev en spännande uppgörelse mellan tre erfarna tävlingskockar. Ludwig Tjörnemo tog hem segern, före Oskar Persson och Pontus Wellén.
En hyllning till svenska råvaror
Finalisterna ställdes inför två utmanande tävlingsuppgifter, där svenska råvaror stod i fokus. Under 4 timmar och 30 minuter skapade de en lakto-ovo-vegetarisk huvudrätt med jordärtskocka, lök och savoykål samt en klassisk fatservering med svensk rosékalv, två olika grönsaksgarnityrer och en elegant presentation för juryn.
Vinsten innebär att Ludwig Tjörnemo kommer att tävla för Sverige i Bocuse d’Or under 2026 och 2027. Med sig hade han coachen Jimmi Eriksson och sin commis Linnea Carlsson.
Nästa steg – Bocuse d’Or Europe
Nu börjar förberedelserna inför den europeiska kvaltävlingen, Bocuse d’Or Europe, som arrangeras under 2026. Målet är att säkra en plats i den stora världsfinalen i Lyon i januari 2027.
Ludwig Tjörnemo har en gedigen tävlingskarriär bakom sig, med erfarenhet från Juniorkocklandslaget och Kocklandslaget samt en titel som vinnare av Årets Kock. Att representera Sverige i Bocuse d’Or är en dröm som nu blir verklighet.