Sandra Lindh är ny direktör för Orkla FoodSolutions

PUBLICERAD: 11 mars 2025
UPPDATERAD: 11 mars
Sandra Lindh tillträdde som direktör för Orkla FoodSolutions den 1 mars och ingår i ledningsgruppen för Orkla Foods Sverige. Foto: Pressbild

Den 1 mars tillträdde Sandra Lindh som ny direktör för Orkla FoodSolutions. Hon kommer närmast från rollen som marknads- och kategorichef för färdigmat och condiments på Orkla Foods Sverige.

Sandra Lindh har tidigare haft flera ledande kommersiella roller inom både livsmedels- och restaurangbranschen, bland annat på Ikea FoodService, Ikea Foods, Haribo, Findus och Unilever Foods.

– Sandra har en bred och solid erfarenhet av kommersiella roller inom branschen och kommer att kunna stärka vår position ytterligare inom foodservice. Det är en spännande marknad och jag ser att vi kan stärka vårt fokus och erbjudande framåt, säger Henrik Julin, vd på Orkla Foods Sverige.

”En dynamisk och spännande bransch”
Sandra Lindh tillträdde som direktör för Orkla FoodSolutions den 1 mars och ingår i ledningsgruppen för Orkla Foods Sverige.

– Jag är väldigt glad över förtroendet att leda Orkla FoodSolutions. Foodservice är en dynamisk och spännande bransch med stora möjligheter och jag ser fram emot att tillsammans med teamet fortsätta att stärka vårt erbjudande och skapa värde för våra kunder. Med fokus på innovation, hållbarhet och långsiktig tillväxt vill jag bidra till att Orkla FoodSolutions utvecklas vidare som en ledande aktör på marknaden, säger Sandra Lindh.

Senaste nytt

Easy to Use - Reumatikerförbundet lanserar märkning för lättöppnade produkter

Förpackningarnas öppningsbarhet, men även hanterbarhet, är frågor som stötts och blötts under alla år, egentligen ända sedan konsumentförpackningar såg dagen ljus i mitten på 1900-talet. Svåröppnat har alltid varit ett gångbart ord och så är det i många fall fortfarande. Nu lanserar Reumatikerförbundet en produktmärkning för förpackningar och produkter som testats och certifierats som Easy to use.
Easy to use pressx

Regenerativt brödprojekt: Kan en smörgås göra skillnad?

I ett nytt innovationsprojekt undersöks hur bröd kan bakas med grödor som främjar jordhälsa och biologisk mångfald – och dessutom smakar bättre.
DSC_0041

Ära – en ny osttyp från Skånemejerier och Allerum

Ära presenteras som en helt ny typ av hårdost med hög smakintensitet och toner av knäckig kola och umami.
Allerum_Ära-SE_prm

Ny trågförseglare för stora volymer från Ishida bygger på smart intelligens

Ishida Europe har introducerat en ny trågförslutare för livsmedelsindustrin, QX-800 som ger ökad kapacitet och hanterar prestanda- och effektivitetsutmaningar för trågförslutningsapplikationer. Den bygger på smart intelligens och har en kompakt design.
QX 800 close up shot of gripper arms with pots of fruitx

Läs vidare

Regenerativt brödprojekt: Kan en smörgås göra skillnad?

I ett nytt innovationsprojekt undersöks hur bröd kan bakas med grödor som främjar jordhälsa och biologisk mångfald – och dessutom smakar bättre.
DSC_0041

Fruktstund ökade elevers koncentration

Barn som fick frukt i skolan blev mer koncentrerade och engagerade – det visar Icas fruktexperiment.
icafrukt

Nytt samarbete om fossilfri mineralgödsel

Lantmännen och Arla har tecknat ett avtal om fossilfri mineralgödsel, som ska minska lantbrukets klimatavtryck.
mineralgödsel

BUBS lanseras på den amerikanska marknaden

Orkla Snacks lanserar godisvarumärket BUBS på den amerikanska marknaden under hösten 2025.
Bubs i godisskål