Flora Foods margarinfabrik läggs ner

PUBLICERAD: 21 februari 2025
UPPDATERAD: 21 februari
Flora Foods i Helsingborg tillverkar bland annat margarinet Flora. Foto: LittleGun

Flora Foods margarinfabrik i Helsingborg ska avvecklas. Totalt drabbas 62 personer av nedläggningen. Det skriver Helsingborgs Dagblad.

Flora Foods i Helsingborg har producerat margarin sedan invigningen 1968, bland annat Lätta, Becel och Flora. Fabriken har haft olika ägare, bland andra Upfield, som i september i fjol meddelade att man bytt namn till Flora Food Group.

Monika Karlsson, ansvarig för produktionen i Helsingborg, säger till Helsingborgs Dagblad att förhandlingar har inletts med avsikt att lägga ner fabriken. Anledningen till beslutet förklarar hon med att produktionen ska flyttas till övriga fabriker ute i Europa, som ett led i att öka företagets konkurrenskraft.

– Tyvärr har produktionsvolymerna successivt minskat de senaste åren, och vi ser att den trenden håller i sig även 2025.

2020 bantades personalstyrkan i Helsingborg med 80 personer, när produktionen av färskost och gräddprodukter flyttade till Tyskland. Nu berörs samtliga 62 anställda av nedläggningen.

Senaste nytt

Stor minskning av tillsatt socker i svensk läsk

Sedan 2019 har svenska bryggerier minskat mängden tillsatt socker i läsk med i genomsnitt 36 procent per liter.
Sockeråtagandet_1_A

Heta och fruktiga nyheter från Cloetta

Cloetta lanserar två nyheter i begränsad upplaga samt nya tolkningar av Malacos klassiker.
cloetta

Smartare Mat i Sverige köper fabrik i Mantorp

Smartare Mat i Sverige säkrar produktionen av sitt varumärke Stacky's, genom att förvärva en fabrik i Mantorp.
matfabriken-startup2

Reumatikerförbundet lanserar Easy to Use-märkning

Reumatikerförbundet lanserar en produktmärkning för förpackningar och produkter, som testats och certifierats som Easy to use.
Easy to use pressx

Läs vidare

Stor minskning av tillsatt socker i svensk läsk

Sedan 2019 har svenska bryggerier minskat mängden tillsatt socker i läsk med i genomsnitt 36 procent per liter.
Sockeråtagandet_1_A

Smartare Mat i Sverige köper fabrik i Mantorp

Smartare Mat i Sverige säkrar produktionen av sitt varumärke Stacky's, genom att förvärva en fabrik i Mantorp.
matfabriken-startup2

Regenerativt brödprojekt: Kan en smörgås göra skillnad?

I ett nytt innovationsprojekt undersöks hur bröd kan bakas med grödor som främjar jordhälsa och biologisk mångfald – och dessutom smakar bättre.
DSC_0041

Fruktstund ökade elevers koncentration

Barn som fick frukt i skolan blev mer koncentrerade och engagerade – det visar Icas fruktexperiment.
icafrukt