Polarbröd ska utveckla framtidens hållbara mellanmål

PUBLICERAD: 4 februari 2025
UPPDATERAD: 4 februari
Polarbröd ska ta fram ett mer hållbart pålägg till mellanmålsmackan tillsammans med Jävligt Gott. Från vänster Karin Bodin och Gustav Johansson. Foto: Pressbild

Nu går startskottet för andra upplagan av Polarbröds årliga initiativ Framtidsreceptet, vars syfte är att söka lösningar på hur vårt matsystem ska bli mer cirkulärt och hållbart. I år djupdyker Polarbröd tillsammans med Jävligt Gott i Sveriges starka mellanmålskultur.

I årets upplaga krokar Polarbröd arm med Jävligt Gott, som arbetar för en hållbar omställning inom mat. Tillsammans med deras nätverk av kockar och andra nyckelaktörer kommer olika råvaror, produkter och recept att undersökas, stresstestas och utvecklas under våren för att hitta ett mer hållbart pålägg till mellanmålsmackan.

– Det känns väldigt spännande att kicka i gång årets upplaga av Framtidsreceptet. Mellanmål är en del av många människors vardag och hemmaplan för Polarbröd. Utmaningen nu är att hitta ett gott och enkelt mellanmål som också är ett positivt val för planeten, säger Karin Bodin, koncern-vd på Polarbröd.

”Skillnad både för klimatet och för folkhälsan”
Det nya mellanmålskonceptet kommer att presenteras innan sommaren – och ambitionen är att involvera andra marknadsaktörer för att säkerställa att det nya konceptet kan bli tillgängligt för fler.

– Det känns väldigt kul att få kroka arm med Polarbröd och tillsammans skapa ett koncept som kan innebära stor och verklig förändring i vardagen för väldigt många. Genom att slå samman vårt nätverk och våra krafter med Polarbröd ser vi stora möjligheter skapa ett nytt koncept för mellanmål som kan göra stor skillnad både för klimatet och för folkhälsan, säger Gustav Johansson från Jävligt Gott.

Senaste nytt

Stor minskning av tillsatt socker i svensk läsk

Sedan 2019 har svenska bryggerier minskat mängden tillsatt socker i läsk med i genomsnitt 36 procent per liter.
Sockeråtagandet_1_A

Heta och fruktiga nyheter från Cloetta

Cloetta lanserar två nyheter i begränsad upplaga samt nya tolkningar av Malacos klassiker.
cloetta

Smartare Mat i Sverige köper fabrik i Mantorp

Smartare Mat i Sverige säkrar produktionen av sitt varumärke Stacky's, genom att förvärva en fabrik i Mantorp.
matfabriken-startup2

Reumatikerförbundet lanserar Easy to Use-märkning

Reumatikerförbundet lanserar en produktmärkning för förpackningar och produkter, som testats och certifierats som Easy to use.
Easy to use pressx

Läs vidare

Stor minskning av tillsatt socker i svensk läsk

Sedan 2019 har svenska bryggerier minskat mängden tillsatt socker i läsk med i genomsnitt 36 procent per liter.
Sockeråtagandet_1_A

Smartare Mat i Sverige köper fabrik i Mantorp

Smartare Mat i Sverige säkrar produktionen av sitt varumärke Stacky's, genom att förvärva en fabrik i Mantorp.
matfabriken-startup2

Regenerativt brödprojekt: Kan en smörgås göra skillnad?

I ett nytt innovationsprojekt undersöks hur bröd kan bakas med grödor som främjar jordhälsa och biologisk mångfald – och dessutom smakar bättre.
DSC_0041

Fruktstund ökade elevers koncentration

Barn som fick frukt i skolan blev mer koncentrerade och engagerade – det visar Icas fruktexperiment.
icafrukt