
Nu går startskottet för andra upplagan av Polarbröds årliga initiativ Framtidsreceptet, vars syfte är att söka lösningar på hur vårt matsystem ska bli mer cirkulärt och hållbart. I år djupdyker Polarbröd tillsammans med Jävligt Gott i Sveriges starka mellanmålskultur.
I årets upplaga krokar Polarbröd arm med Jävligt Gott, som arbetar för en hållbar omställning inom mat. Tillsammans med deras nätverk av kockar och andra nyckelaktörer kommer olika råvaror, produkter och recept att undersökas, stresstestas och utvecklas under våren för att hitta ett mer hållbart pålägg till mellanmålsmackan.
– Det känns väldigt spännande att kicka i gång årets upplaga av Framtidsreceptet. Mellanmål är en del av många människors vardag och hemmaplan för Polarbröd. Utmaningen nu är att hitta ett gott och enkelt mellanmål som också är ett positivt val för planeten, säger Karin Bodin, koncern-vd på Polarbröd.
”Skillnad både för klimatet och för folkhälsan”
Det nya mellanmålskonceptet kommer att presenteras innan sommaren – och ambitionen är att involvera andra marknadsaktörer för att säkerställa att det nya konceptet kan bli tillgängligt för fler.
– Det känns väldigt kul att få kroka arm med Polarbröd och tillsammans skapa ett koncept som kan innebära stor och verklig förändring i vardagen för väldigt många. Genom att slå samman vårt nätverk och våra krafter med Polarbröd ser vi stora möjligheter skapa ett nytt koncept för mellanmål som kan göra stor skillnad både för klimatet och för folkhälsan, säger Gustav Johansson från Jävligt Gott.