Vd-byte i Polarbröd

PUBLICERAD: 30 januari 2025
UPPDATERAD: 30 januari
Anders E Johansson har arbetat på Polarbröd i 16 år, de senaste nio åren som vd. På bolagsstämman i april tas vd-posten över av Karin Bodin.

Efter nio år kommer Anders E Johansson att lämna vd-posten i Polarbröd AB. Huvudägaren Karin Bodin tar över och bytet sker i samband med ordinarie bolagsstämma den 24 april 2025.

Anders E Johansson har arbetat på Polarbröd i 16 år, de senaste nio åren som vd. När Karin Bodin tar över vd-posten kommer han att axla rollen som senior rådgivare och arbeta med styrelseuppdrag i Polfärskt Bröd och Findal&Krogh på Polarbröds två största marknader.

– Jag och Karin har haft en dialog om tajmingen för vd-bytet. Vi har gjort ett otroligt återtåg sedan branden i Älvsbyn. Nu har vi en tydlig plan framåt hur vi ska fortsätta ta marknadsandelar, öka intäkterna och sänka kostnaderna. Nu gäller det att jobba vidare med den för att ta oss tillbaka till långsiktig lönsamhet, säger Anders E Johansson.

Anders E Johansson fyller 62 år i maj och ser fram emot att kunna jobba lite mindre och ägna mer tid åt barn och barnbarn.

– Vi har upplevt spännande och utmanande år tillsammans, från ägarfamiljen riktar vi ett stort tack till Anders för avgörande insatser för Polarbröds framgångar, säger Karin Bodin.

Läs vidare

Kött på restaurang måste ursprungsmärkas

Från den 1 mars måste restauranger och storhushåll kunna informera om vilket land köttet på menyn kommer ifrån.
blir-man-sjuk-av-kott-man-holding-menu-34540009

Ostrapporten 2025: Präst är svenskarnas favoritost

Ostrapporten 2025 visar att 95 procent av alla i Sverige äter ost, framför allt till frukost, och favoriten är Prästost.
Ostrapporten_2025 kopiera

Taylors & Jones får ny ägare

Livsmedelsgruppen Evanoff Group har sålt varumärket Taylors & Jones till charkföretaget Bergslags Delikatesser i Lindesberg AB.
MA_PRM

Vinnarna på FFCR Stockholm 2025

På FFCR Stockholm 2025 utsågs de mest banbrytande lösningarna inom livsmedel, hållbarhet och teknik.
screenshot_12

Senaste nytt

Kött på restaurang måste ursprungsmärkas

Från den 1 mars måste restauranger och storhushåll kunna informera om vilket land köttet på menyn kommer ifrån.
blir-man-sjuk-av-kott-man-holding-menu-34540009

Ostrapporten 2025: Präst är svenskarnas favoritost

Ostrapporten 2025 visar att 95 procent av alla i Sverige äter ost, framför allt till frukost, och favoriten är Prästost.
Ostrapporten_2025 kopiera

Varumärket granini återlanseras på den svenska marknaden

Eckes-Granini återlanserar graninis juice- och fruktdrycker på den svenska marknaden.
Skärmavbild 2025-01-30 kl. 15.55.05

Iceland Foods återgår till plasttråg för packning av köttfärs

Vakuumpackad köttfärs spar mycket material jämfört med packning på plasttråg, men i England har flera av de stora kedjorna börjat återgå till plasttrågen. Konsumenterna uppskattade inte det vakuumpackade.
Iceland