
Hälsomagasinet MåBra presenterar vinnarna i MåBra-valet 2025. Nio produkter har valts ut av en jury efter att ha nominerats av livsmedelsföretag och tidningens läsare.
Under hösten har både livsmedelsproducenter och MåBra:s läsare nominerat sina favoriter till MåBra-valet 2025. En jury har sedan provsmakat och analyserat såväl innehållsförteckningar som energi- och näringsdeklarationer.
– Vi ser nu en helt ny medvetenhet hos både livsmedelsbranschen och konsumenter. I år var det särskilt tydligt att vegetariskt och grönare alternativ har fått ökat fokus, säger Sandra Hiort, editionschef på MåBra och jurymedlem.
I urvalskriterierna har man bland annat tagit hänsyn till de nya nordiska näringsrekommendationerna och faktorer som tillgänglighet, prisbild, hållbarhet, klimat och miljö.
Följande nio produkter fick utmärkelsen MåBra-val 2025:
Årets veganska: Tofu Bokspånsrökt, Garant Eko
Årets snacks: Finn crisp sea salt & pepper
Årets bröd: Havre god, Hatting
Årets tillbehör: Nordisk wok, Apetit
Årets dryck: Kombucha, Kombucheriet Bagarmossen
Årets kött: Hushållsfärs, Ica
Årets vegetariska: Marcus Samuelssons köttfria köttbullar, Peas of heaven
Årets fika: Energibar, Fibr
Årets smaksättare: Örtsalt citron & örter, Falksalt
Juryn i årets MåBra-väl bestod av:
Sandra Hiort, lic kostrådgivare samt editionschef på MåBra. Jennie Sandberg, hälsojournalist och innovationschef för hälsa på Aller media. Paula Frösell, legitimerad dietist och Signe Svanfeldt, nutritionist.
Läs mer om vinnarna och juryns motivering här