Ny heltäckande sjömatsutbildning

PUBLICERAD: 25 november 2024
UPPDATERAD: 28 november
Restaurangakademiens och Sjömatsfrämjandets nya sjömatsutbildning ger en heltäckande genomgång av sjömat och hur råvaran ska hanteras och tillagas. Foto: Pressbild

Restaurangakademien och Sjömatsfrämjandet lanserar en ny sjömatsutbildning, där deltagarna både får lära sig om sjömat som råvara och hur den ska tillagas.

Restaurangakademien och Sjömatsfrämjandet presenterar en ny, heltäckande sjömatsutbildning som kombinerar Restaurangakademiens expertis inom matlagning och teknik med Sjömatsfrämjandets spetskunskap om sjömat. Kursen erbjuder deltagarna både den gastronomiska insikten från restaurangbranschen och den specifika kunskap om råvarugruppen sjömat.

Heltäckande genomgång
Den nya sjömatsutbildningen, som sträcker sig över två dagar, ger en heltäckande genomgång av sjömat och dess hantering. Deltagarna ges en djupare förståelse för hållbarhet, artkännedom och näringslära, samtidigt som de får praktisk erfarenhet av tillagningstekniker. Kursen fokuserar på hela processen – från råvarukunskap och hygien, till smak och sensorisk upplevelse – och kan bokas som ett paket eller i två fristående steg.

Läs vidare

Husmanskosten får sin egen dag

Den 26 februari har utsetts till Husmanskostens dag. Initiativtagare är Pontus Frithiof, tillsammans med White Guide och Gastronomiska Akademin
husmans

Svenskarnas intresse för bakning ökar

94 procent av svenskarna bakar minst en gång per år och 67 procent varje månad. Det visar Dr. Oetkers senaste Bakrapport.
dr oetker

Han är Smaksäkrast i livsmedelsbranschen

Sebastian Johansson, sensorikansvarig på Dagab, tog hem vinsten när den nya sensoriktävlingen Smaksäkrast avgjordes för första gången.
sebastian-_smaksakrast

Folkhälsa och svenska råvaror i fokus på årets Nobelmeny

2024 års Nobelmeny står med fötterna djupt i den svenska myllan. Kocken Jessie Sommarström överraskar med en lyxig fullkornsgröt av kornbulgur.
Mynewsdesk Jessie Sommarström

Senaste nytt

Husmanskosten får sin egen dag

Den 26 februari har utsetts till Husmanskostens dag. Initiativtagare är Pontus Frithiof, tillsammans med White Guide och Gastronomiska Akademin
husmans

Svenskarnas intresse för bakning ökar

94 procent av svenskarna bakar minst en gång per år och 67 procent varje månad. Det visar Dr. Oetkers senaste Bakrapport.
dr oetker

Han är Smaksäkrast i livsmedelsbranschen

Sebastian Johansson, sensorikansvarig på Dagab, tog hem vinsten när den nya sensoriktävlingen Smaksäkrast avgjordes för första gången.
sebastian-_smaksakrast

Folkhälsa och svenska råvaror i fokus på årets Nobelmeny

2024 års Nobelmeny står med fötterna djupt i den svenska myllan. Kocken Jessie Sommarström överraskar med en lyxig fullkornsgröt av kornbulgur.
Mynewsdesk Jessie Sommarström