Åsa Josell ny R&D-chef på DUG Foodtech

PUBLICERAD: 17 oktober 2024
UPPDATERAD: 17 oktober
Åsa Josell tar över som chef för forskning och utveckling på DUG Foodtech. Foto: Marie-Therese Karlberg/Atria Sweden AB

Eva Tornberg lämnar över till Åsa Josell som ny chef för forskning och utveckling (R&D) på DUG Foodtech. Åsa Josell, som kommer närmast från Atria, tar även plats i företagets ledningsgrupp

DUG Foodtechs grundare Eva Tornberg lämnar tjänsten som R&D-chef för att fortsätta som Senior Advisor i bolaget. Hon lämnar över till Åsa Josell som kommer närmast från tjänsten som Innovation & Product Development Director på Atria Sverige och har haft ledande befattningar inom produktutveckling och innovation på Findus och Campbell Soup.

I sin nya roll på DUG Foodtech kommer Åsa Josell att ansvara för kommersialiseringen av den forskning och de innovationer som professor Eva Tornberg har utvecklat, med fokus på att skapa hållbara och konkurrenskraftiga produkter för framtidens livsmedelsmarknad.

– Jag brinner för att påverka framtidens mat mot en mer hållbar konsumtion. DUG Foodtech är ett företag med stor potential att spela en viktig roll i denna omställning, med sitt initiala produktutbud i form av potatisdryck och starka patent för framtida utveckling. Att få möjligheten att leda arbetet med att kommersialisera den forskning som Eva Tornberg har lagt grunden för känns särskilt ärofyllt, då hon en gång var min professor under min doktorandtid, säger Åsa Josell.

Ett avgörande steg
Helene Nielsen, vd på DUG Foodtech, ser rekryteringen av Åsa Josell som ett avgörande steg i företagets fortsatta utveckling.

– Vi är mycket glada över att välkomna Åsa Josell till DUG Foodtech i rollen som R&D-chef. Hennes kommersiella erfarenhet och djupa förståelse för både innovation och marknadsdriven utveckling är exakt vad vi behöver för att ta nästa steg i kommersialiseringen av våra produkter. Åsa kommer att spela en nyckelroll i att föra ut våra hållbara innovationer på marknaden och säkerställa att DUG når sin fulla potential, säger Helene Nielsen.

Hon tackar även Eva Tornberg för hennes ovärderliga insatser som grundare och innovatör:

– Hennes vision och banbrytande arbete har lagt grunden för hela bolaget och vi är glada att även fortsättningsvis ta del av hennes kunnande och kompetens i rollen som Senior Advisor.

Läs vidare

Fodertillskott till kor ska minska ostens klimatpåverkan

Volta Greentech, Gäsene Mejeri och Axfood har inlett ett samarbete för att minska klimatpåverkan från Garants hushållsost.
metanmätare

Tekniker för hållbar stadsodling testas i nytt projekt

IVL Svenska Miljöinstitutet och KTH Food ska testa innovativa tekniker för stadsodling i samarbete med restaurang Urban Deli i Stockholm.
odling Urban Deli

Paul Svensson vinner det första Cajsa Warg-priset

Kocken och krögaren Paul Svensson vinner Cajsa Warg-priset och 100 000 kronor för sin kokbok Frukt & Bär A-Ö.
Cajsa-Priset-72ppi-087

400 ton vitkålsrester kan bli mat i nytt pilotprojekt

Greenfood och Tekinn får Vinnova-stöd för att fortsätta undersöka hur grönsaksrester kan förvandlas till näringsrik råvara genom fermentering.
Cabbage HIGH RES

Senaste nytt

Fodertillskott till kor ska minska ostens klimatpåverkan

Volta Greentech, Gäsene Mejeri och Axfood har inlett ett samarbete för att minska klimatpåverkan från Garants hushållsost.
metanmätare

Tekniker för hållbar stadsodling testas i nytt projekt

IVL Svenska Miljöinstitutet och KTH Food ska testa innovativa tekniker för stadsodling i samarbete med restaurang Urban Deli i Stockholm.
odling Urban Deli

Paul Svensson vinner det första Cajsa Warg-priset

Kocken och krögaren Paul Svensson vinner Cajsa Warg-priset och 100 000 kronor för sin kokbok Frukt & Bär A-Ö.
Cajsa-Priset-72ppi-087

Spendrups julöl lanseras med en smakguide

Spendrups lanserar årets vintersortiment tillsammans med en smakguide som ska göra det enkelt att hitta rätt julöl för varje tillfälle.
Namnlös