Humlan vinner Go Organic Award 2024

PUBLICERAD: 11 oktober 2024
UPPDATERAD: 11 oktober
Emma Rung, vd på Krav, och Sanna Spjut, Customer Development Manager på Arla vid prisutdelningen på Nordic Organic Food Fair i Stockholm. Foto: Pressbild

Det blev Arlas Humlan-serie, med Krav-märkt ost, riven ost och mjölk, som blev årets vinnare av Kravs nya produktpris Go Organic Award. Prisutdelningen ägde rum under ekomässan Nordic Organic Food Fair i Stockholm den 10 oktober.

Priset Go Organic Award delas ut till nya Krav-märkta produkter som har funnits på marknaden i högst två år eller till ett förnyat sortiment som speglar rådande trender.

– Vi är otroligt stolta över att kunna ge priset till Arlas Humlan, en serie som verkligen har lyckats göra Krav-märkta vardagsprodukter mer tillgängliga för svenska hushåll. Det är ett viktigt steg för att göra Krav till en märkning för alla, och för fler humlor och bin, säger Emma Rung, vd på Krav.

Juryns motivering:
”Med Arlas nya Krav-märkta serie Humlan är det lättare för fler att välja Krav-märkt. Arla visar hur viktig humlan och den biologiska mångfalden är. Konsumenterna väljer Humlan och hjälper både naturen och sig själva. Bin, humlor och andra pollinerare är avgörande för vår matproduktion och den biologiska mångfalden. Humlan-serien är prisvärda familjefavoriter och finns nu som Krav-märkt ost, riven ost och mjölk.”

– Med Familjefavoriter Humlan vill Arla göra det ekologiska valet enkelt. Genom varumärket demokratiserar vi ekologiska produkter och gör dem till ett gångbart alternativ för familjehushåll genom att erbjuda prisvärt ekologiskt och goda produkter med bra kvalité, produkter att använda till vardags, säger Sanna Spjut, Customer Development Manager på Arla.

Utöver Humlan var även Oatlys iKaffe havredryck och Arvid Nordquists Nordic Light kaffe nominerade till priset, som delades ut för första gången.

Senaste nytt

Svenskarna vill grilla svenskt kött i sommar

Nötkött, kyckling och hamburgare är vad svenskarna helst lägger på grillen i sommar – och allra helst ska det vara svenskt.
86cfaf17-34cf-49c1-a7da-e9f8f21d811f-w_960
Svenskarna vill grilla svenskt kött i sommar

Samarbete ska minska jordbrukets klimatavtryck

Yara International och Improvin’ har ingått ett partnerskap för att hjälpa livsmedelsföretag att mäta och minska sina utsläpp från jordbruket.
Cover image
Samarbete ska minska jordbrukets klimatavtryck

Kaffeost får skyddad ursprungsbeteckning i EU

Kaffeost som produceras i Norrbotten, Västerbotten, Lappland, Jämtland, Härjedalen och Ångermanland får skyddad ursprungsbeteckning i EU.
Kaffeost_foto_Gide_get
Kaffeost får skyddad ursprungsbeteckning i EU

Fazers kakaofria bar nu i fullskalig produktion

Fazer har tidigare presenterat handgjorda kakaofria produkter med mältad råg i stället för kakao. Nu tas steget mot fullskalig fabriksproduktion.
fazer
Fazers kakaofria bar nu i fullskalig produktion

Läs vidare

Svenskarna vill grilla svenskt kött i sommar

Nötkött, kyckling och hamburgare är vad svenskarna helst lägger på grillen i sommar – och allra helst ska det vara svenskt.
86cfaf17-34cf-49c1-a7da-e9f8f21d811f-w_960
Svenskarna vill grilla svenskt kött i sommar

Samarbete ska minska jordbrukets klimatavtryck

Yara International och Improvin’ har ingått ett partnerskap för att hjälpa livsmedelsföretag att mäta och minska sina utsläpp från jordbruket.
Cover image
Samarbete ska minska jordbrukets klimatavtryck

Kaffeost får skyddad ursprungsbeteckning i EU

Kaffeost som produceras i Norrbotten, Västerbotten, Lappland, Jämtland, Härjedalen och Ångermanland får skyddad ursprungsbeteckning i EU.
Kaffeost_foto_Gide_get
Kaffeost får skyddad ursprungsbeteckning i EU

Lantmännens Forskningsstiftelse öppnar årets utlysning

Lantmännens Forskningsstiftelse utlyser 25 miljoner kronor för framtidens hållbara jordbruk och livsmedelssystem.
fredriksson
Lantmännens Forskningsstiftelse öppnar årets utlysning