Dave & Jon’s Dadlar är Årets Dagligvara 2024

PUBLICERAD: 10 oktober 2024
UPPDATERAD: 10 oktober
David Orang, vd på Famora Foods, tog emot priset för Årets Dagligvara 2024. Foto: Pressbild

Priset Årets Dagligvara delas ut av Svensk Dagligvaruhandel till den produkt som har haft en särskilt framgångsrik och innovativ lansering i dagligvaruhandeln. Priset går i år till Dave & Jon’s Dadlar från Famora Foods.

Dave & Jon’s Dadlar finns i ett flertal populära smaker, som saltlakrits, chokladboll och sour cola.

– Dave & Jon’s Dadlar har lyckats ompositionera en så traditionell produkt som dadlar. Vem hade kunnat tro att dadlar skulle kunna konkurrera med chokladbollar och surisar. Det växande sortimentet syns överallt och juryn har imponerats av produktens snabba distributionsuppbyggnad. Detta är ett fantastiskt exempel på innovation och nytänkande, säger Karin Brynell, vd på Svensk Dagligvaruhandel och juryns ordförande.

Förutom äran, kommer dagligvaruhandelsaktörerna att ge Dave & Jon’s Dadlar exponering i de egna kanalerna genom Handelns pris. Dessutom får Famora Foods 400 000 kronor att använda hos samarbetspartnern NielsenIQ.

– Det är en otroligt stor ära att få ta emot priset för Årets Dagligvara. Det gör oss ännu mer motiverade att utveckla nya och innovativa produkter som kan ta marknaden med storm. Tusen tack från hela teamet på Famora Foods, säger David Orang, vd på Famora Foods.

Priset Årets Dagligvara delas ut till den produkt som haft en särskilt framgångsrik lansering, bidragit till utveckling i sin kategori och fyllt ett nytt konsumentbehov. Priset delas ut av branschorganisationen Svensk Dagligvaruhandel. Samarbetspartner är NielsenIQ som bistår med försäljningsdata till juryns nomineringsarbete. Juryn består av representanter för dagligvaruhandeln, NielsenIQ och en student från Handelshögskolan i Stockholm. Juryn ansvarar för att nominera de tre produkter som presterat bäst sedan lansering under 2022. Därefter har en digital omröstning genomförts där medlemmar hos DLF och Svensk Dagligvaruhandel deltagit. Priset har delats ut sedan 2006.

Läs mer om hur Dave & Jon’s Dadlar klarade kriterierna för att bli nominerad till priset och juryns motivering till nomineringen här

Senaste nytt

Svenskarna vill grilla svenskt kött i sommar

Nötkött, kyckling och hamburgare är vad svenskarna helst lägger på grillen i sommar – och allra helst ska det vara svenskt.
86cfaf17-34cf-49c1-a7da-e9f8f21d811f-w_960
Svenskarna vill grilla svenskt kött i sommar

Samarbete ska minska jordbrukets klimatavtryck

Yara International och Improvin’ har ingått ett partnerskap för att hjälpa livsmedelsföretag att mäta och minska sina utsläpp från jordbruket.
Cover image
Samarbete ska minska jordbrukets klimatavtryck

Kaffeost får skyddad ursprungsbeteckning i EU

Kaffeost som produceras i Norrbotten, Västerbotten, Lappland, Jämtland, Härjedalen och Ångermanland får skyddad ursprungsbeteckning i EU.
Kaffeost_foto_Gide_get
Kaffeost får skyddad ursprungsbeteckning i EU

Fazers kakaofria bar nu i fullskalig produktion

Fazer har tidigare presenterat handgjorda kakaofria produkter med mältad råg i stället för kakao. Nu tas steget mot fullskalig fabriksproduktion.
fazer
Fazers kakaofria bar nu i fullskalig produktion

Läs vidare

Svenskarna vill grilla svenskt kött i sommar

Nötkött, kyckling och hamburgare är vad svenskarna helst lägger på grillen i sommar – och allra helst ska det vara svenskt.
86cfaf17-34cf-49c1-a7da-e9f8f21d811f-w_960
Svenskarna vill grilla svenskt kött i sommar

Samarbete ska minska jordbrukets klimatavtryck

Yara International och Improvin’ har ingått ett partnerskap för att hjälpa livsmedelsföretag att mäta och minska sina utsläpp från jordbruket.
Cover image
Samarbete ska minska jordbrukets klimatavtryck

Kaffeost får skyddad ursprungsbeteckning i EU

Kaffeost som produceras i Norrbotten, Västerbotten, Lappland, Jämtland, Härjedalen och Ångermanland får skyddad ursprungsbeteckning i EU.
Kaffeost_foto_Gide_get
Kaffeost får skyddad ursprungsbeteckning i EU

Lantmännens Forskningsstiftelse öppnar årets utlysning

Lantmännens Forskningsstiftelse utlyser 25 miljoner kronor för framtidens hållbara jordbruk och livsmedelssystem.
fredriksson
Lantmännens Forskningsstiftelse öppnar årets utlysning