KLS investerar 152 miljoner i Dalsjöfors

PUBLICERAD: 8 oktober 2024
UPPDATERAD: 8 oktober
Om- och tillbyggnaden av KLS anläggning i Dalsjöfors omfattar cirka 3 000 kvadratmeter. Investeringen på 152 miljoner ska öka kapaciteten med 30 procent. Foto: Pressbild

KLS bygger ut sin anläggning i Dalsjöfors. Den planerade om- och tillbyggnaden omfattar cirka 3 000 kvadratmeter och ska optimera kapacitet och leveranssäkerhet, samtidigt som arbetsmiljön och brandskyddet förbättras.

På KLS anläggning i Dalsjöfors bedrivs slakt, styckning samt beredning, förädling och paketering av kött. Nu investerar bolaget 152 miljoner SEK i anläggningen, vilket ska öka kapaciteten med 30 procent.

– Det här är en investering för att framtidssäkra vår produktion i Dalsjöfors. Vi gör denna investering för att trygga svensk primärproduktion i området och stärka konkurrenskraften för svensk animalieproduktion som helhet, säger Viktor Tornberg, vd på KLS.

Utbyggnaden sker för att kunna öka beredning, expedition och personalytor samt ge möjlighet för automation. Samtidigt ska flödet, och därmed arbetsmiljön, i produktionen att förbättras.

Brandsäkerheten förbättras
Även de befintliga lokalerna ska rustas upp och brandsäkerheten kommer att förbättras, med fler separata brandceller och brandsäkrad fasad. Projektet möjliggör även utökning av lagerutrymmen och medarbetarna kommer att få helt nya personalutrymmen.

– Tack vare denna satsning kommer vi stärka effektiviteten i Dalsjöfors ytterligare. Det är en del av vårt långsiktiga arbete för att förstärka vår position som marknadsledande leverantör av produkter med svenskt kött.  Vi är stolta över vår investering, såväl för orten och som en del av den svenska livsmedelsförsörjningen, säger Viktor Tornberg.

Byggstart är planerad till slutet av oktober 2024 och projektet beräknas vara färdigställt våren 2026. RO-gruppen kommer att stå för totalentreprenaden.

Senaste nytt

Årets Livsmedelsexportör 2025: ”Vinnarskalle”

Godistillverkaren BUBS belönades med priset Årets Livsmedelsexportör 2025, som delades ut på Livsmedelsföretagens branschträff Matdagen.
_DSC8251-2

Självplock är hetare än någonsin

Självplock och hyperpersonifiering är några av de starkaste mattrenderna just nu, enligt rapporten Greenfood Insights #4.
Skärmavbild 2025-04-23 kl. 09.22.11

DelMat AB har en ny ägare

Färdigmatsföretaget DelMat AB i Hällefors har förvärvats av Sid Roject AB, som ägs av Peter Johansson.
Peter_Johansson_V2A2059

Ny ordförande för Kooperativa Förbundet

Kerstin Wallentin valdes till ny ordförande för KF vid årsstämman 23 april. Hon efterträder Lars Ericsson.
coop (kopia)

Läs vidare

Årets Livsmedelsexportör 2025: ”Vinnarskalle”

Godistillverkaren BUBS belönades med priset Årets Livsmedelsexportör 2025, som delades ut på Livsmedelsföretagens branschträff Matdagen.
_DSC8251-2

Självplock är hetare än någonsin

Självplock och hyperpersonifiering är några av de starkaste mattrenderna just nu, enligt rapporten Greenfood Insights #4.
Skärmavbild 2025-04-23 kl. 09.22.11

DelMat AB har en ny ägare

Färdigmatsföretaget DelMat AB i Hällefors har förvärvats av Sid Roject AB, som ägs av Peter Johansson.
Peter_Johansson_V2A2059

Ny ordförande för Kooperativa Förbundet

Kerstin Wallentin valdes till ny ordförande för KF vid årsstämman 23 april. Hon efterträder Lars Ericsson.
coop (kopia)