Hon blir Polarbröds nya innovations- och utvecklingschef

PUBLICERAD: 7 oktober 2024
UPPDATERAD: 7 oktober
Laura Pulkkinen blir ny innovations- och utvecklingschef på Polarbröd. Foto: Pressbild

Laura Pulkkinen tillträder som innovations- och utvecklingschef på Polarbröd under oktober. Hon kommer närmast från en tjänst som Global New Product Development Manager på Arla Foods.

Laura Pulkkinen har tidigare arbetat med produktutveckling för många av Arlas varumärken och koncept både på hemmaplan och internationellt. Hon har även arbetat med livsmedelssäkerhet inom Sodexokoncernen och har en utbildning inom Food Science från Sveriges lantbruksuniversitet i Uppsala.

– Jag är otroligt glad att vi har kunnat knyta till oss Laura för att leda Polarbröds innovations- och utvecklingsteam. Med Laura får vi in ny extern kompetens med bred erfarenhet av att driva utvecklingsprojekt både inom produkt- och konceptutveckling och effektivisering. Vår målbild är att bli ännu snabbare att gå från ord till handling både när vi utvecklar vårt erbjudande till kunderna och effektiviserar verksamheten. I det arbetet blir Laura en viktig lagspelare, säger Anders E Johansson, vd på Polarbröd.

Senaste nytt

Svenskarna vill grilla svenskt kött i sommar

Nötkött, kyckling och hamburgare är vad svenskarna helst lägger på grillen i sommar – och allra helst ska det vara svenskt.
86cfaf17-34cf-49c1-a7da-e9f8f21d811f-w_960
Svenskarna vill grilla svenskt kött i sommar

Samarbete ska minska jordbrukets klimatavtryck

Yara International och Improvin’ har ingått ett partnerskap för att hjälpa livsmedelsföretag att mäta och minska sina utsläpp från jordbruket.
Cover image
Samarbete ska minska jordbrukets klimatavtryck

Kaffeost får skyddad ursprungsbeteckning i EU

Kaffeost som produceras i Norrbotten, Västerbotten, Lappland, Jämtland, Härjedalen och Ångermanland får skyddad ursprungsbeteckning i EU.
Kaffeost_foto_Gide_get
Kaffeost får skyddad ursprungsbeteckning i EU

Fazers kakaofria bar nu i fullskalig produktion

Fazer har tidigare presenterat handgjorda kakaofria produkter med mältad råg i stället för kakao. Nu tas steget mot fullskalig fabriksproduktion.
fazer
Fazers kakaofria bar nu i fullskalig produktion

Läs vidare

Svenskarna vill grilla svenskt kött i sommar

Nötkött, kyckling och hamburgare är vad svenskarna helst lägger på grillen i sommar – och allra helst ska det vara svenskt.
86cfaf17-34cf-49c1-a7da-e9f8f21d811f-w_960
Svenskarna vill grilla svenskt kött i sommar

Samarbete ska minska jordbrukets klimatavtryck

Yara International och Improvin’ har ingått ett partnerskap för att hjälpa livsmedelsföretag att mäta och minska sina utsläpp från jordbruket.
Cover image
Samarbete ska minska jordbrukets klimatavtryck

Kaffeost får skyddad ursprungsbeteckning i EU

Kaffeost som produceras i Norrbotten, Västerbotten, Lappland, Jämtland, Härjedalen och Ångermanland får skyddad ursprungsbeteckning i EU.
Kaffeost_foto_Gide_get
Kaffeost får skyddad ursprungsbeteckning i EU

Lantmännens Forskningsstiftelse öppnar årets utlysning

Lantmännens Forskningsstiftelse utlyser 25 miljoner kronor för framtidens hållbara jordbruk och livsmedelssystem.
fredriksson
Lantmännens Forskningsstiftelse öppnar årets utlysning