Arvid Nordquist stödjer forskning inom hållbar kaffeodling

PUBLICERAD: 27 september 2024
UPPDATERAD: 3 oktober
Från vänster: En kaffeodlare i Guatemala visar exempel på rotstrukturer på kaffeplantor. Mauren Namugalu inspekterar en kaffeodling i Uganda. Foto: Pressbild

Arvid Nordquist blir den första svenska medlemmen i World Coffee Research, WCR, som stödjer och driver forskning och utveckling inom hållbar kaffeodling

World Coffee Research är en global ideell jordbruksforskningsorganisation som bildades 2012 för att möta kaffeindustrins behov av ökade investeringar i forskning. Över 190 företag från 30 länder är anslutna till organisationen som arbetar för att säkra tillgången på kvalitetskaffe genom att utveckla klimatresistenta kaffearter och innovativa, hållbara jordbruksmetoder.

Nu har Arvid Nordquist som första svenska företag anslutit sig till WCR. I ett pressmeddelande skriver företaget att det handlar om mer än att säkra sina råvaror – det handlar om att skydda kaffeodlarnas framtid.

– Vi alla vet att forskning och utveckling är viktigt för att klara klimatomställningen men svårt att hantera i en bransch bestående av huvudsakligen småodlare. Genom att stötta WCR bidrar vi till att göra senaste forskning tillgänglig för alla. Det är viktigt för kaffets framtid, säger Erica Bertilsson, hållbarhets- och kommunikationsdirektör på Arvid Nordquist.

Läs vidare

Kött på restaurang måste ursprungsmärkas

Från den 1 mars måste restauranger och storhushåll kunna informera om vilket land köttet på menyn kommer ifrån.
blir-man-sjuk-av-kott-man-holding-menu-34540009

Ostrapporten 2025: Präst är svenskarnas favoritost

Ostrapporten 2025 visar att 95 procent av alla i Sverige äter ost, framför allt till frukost, och favoriten är Prästost.
Ostrapporten_2025 kopiera

Taylors & Jones får ny ägare

Livsmedelsgruppen Evanoff Group har sålt varumärket Taylors & Jones till charkföretaget Bergslags Delikatesser i Lindesberg AB.
MA_PRM

Vinnarna på FFCR Stockholm 2025

På FFCR Stockholm 2025 utsågs de mest banbrytande lösningarna inom livsmedel, hållbarhet och teknik.
screenshot_12

Senaste nytt

Kött på restaurang måste ursprungsmärkas

Från den 1 mars måste restauranger och storhushåll kunna informera om vilket land köttet på menyn kommer ifrån.
blir-man-sjuk-av-kott-man-holding-menu-34540009

Ostrapporten 2025: Präst är svenskarnas favoritost

Ostrapporten 2025 visar att 95 procent av alla i Sverige äter ost, framför allt till frukost, och favoriten är Prästost.
Ostrapporten_2025 kopiera

Varumärket granini återlanseras på den svenska marknaden

Eckes-Granini återlanserar graninis juice- och fruktdrycker på den svenska marknaden.
Skärmavbild 2025-01-30 kl. 15.55.05

Iceland Foods återgår till plasttråg för packning av köttfärs

Vakuumpackad köttfärs spar mycket material jämfört med packning på plasttråg, men i England har flera av de stora kedjorna börjat återgå till plasttrågen. Konsumenterna uppskattade inte det vakuumpackade.
Iceland