Nya Warbro Kvarn invigd

PUBLICERAD: 19 september 2024
UPPDATERAD: 19 september
Warbro Kvarns personal på plats vid invigningen av företagets nya produktionsanläggning i Sköldinge. Foto: Rocco Gustavsson

I augusti 2022 ödelades nästan hela Warbro Kvarns produktion av en storbrand. Nu har en ny produktionsanläggning invigts och företaget kommer stegvis under hösten att komma tillbaka i full kapacitet med både gamla och nya produkter.

Sedan de största delarna av Warbro Kvarns produktion ödelades av branden för två år sedan, har den nya anläggningen planerats och byggts i samarbete med lokala entreprenörer. Samtidigt har verksamheten fortsatt i olika former.

Redan hösten 2022 blev det möjligt att köpa ett visst sortiment, tack vare samarbeten med branschkollegor. Warbro Kvarns mälteri klarade sig undan branden och har varit i bruk under hela återuppbyggnaden.

Både gamla och nya produkter
Under hösten 2024 kommer Warbro Kvarn att stegvis komma tillbaka med sitt sortiment med spannmålsprodukter av kulturspannmål, bland annat stenmalet mjöl. Företaget fortsätter även att satsa på sin tredje gren med forskning och utveckling i en rad nya innovativa projekt för framtidens mat. Inom ramen för detta kommer nya produkter att lanseras under hösten.

Invigningen ägde rum på plats i de nya lokalerna på Linds Gård utanför Sköldinge i Sörmland.

– Första dagen efter branden så tänkte jag “nej nu orkar vi inte mer” men sen dag två började vi prata om, och tänka på, alla som satsat på oss och då bestämde vi oss för att inte ge upp. Att vi nu har nått den här milstolpen efter allt jobb som varit de senaste två åren känns fantastiskt, sa Thomas Björklund, vd för Warbro Kvarn, när han tillsammans med styrelseordförande Kjell Hasslert talade på invigningen den 17 september.

Senaste nytt

Leksands Knäckebröd uppdaterar förpackningsdesignen

Nu uppdaterar Leksands Knäckebröd design och logga på alla sina förpackningar. Det ska bli tydligare att brödet är bakat i Leksand av ett familjeföretag sedan sex generationer. De nya förpackningarna kommer också att visa brödet mer och lyfta fram att bageriet är bäst i klassen på hållbarhet säger man i ett pressmeddelande.
Leksandx

Elopak blir delägare i Blue Ocean Closures

Elopak investerar nu i Blue Ocean Closures och blir delägare i den svenska start-upen som producerar fiberbaserade förslutningar. Elopak får också rättigheterna till att marknadsföra, sälja och distribuera Blue Ocean Closures förslutningar globlat för takåsförpackningar.
BOC

Årets Rätt 2025: Långbakad lammtaco ”barbacoa”

Årets Rätt 2025 är en smakrik lammtaco som förenar sydamerikanska kryddor med svenska råvaror.
Årets Rätt 2025 Foto Årets Kock10

Löfbergs kafferester blir odlingsjord

Löfbergs och Weibulls lanserar en torvfri krukväxtjord av Löfbergs bortsorterade kaffebönor.
Weibulls Löfbergs Kaffejord

Läs vidare

Årets Rätt 2025: Långbakad lammtaco ”barbacoa”

Årets Rätt 2025 är en smakrik lammtaco som förenar sydamerikanska kryddor med svenska råvaror.
Årets Rätt 2025 Foto Årets Kock10

Ökad oro för Sveriges livsmedelsberedskap

Hälften av svenskarna anser att Sveriges livsmedelsberedskap är dålig och sex av tio är mer oroliga för livsmedelsberedskapen än vad de var för fem år sedan.
Livsmedelsberedskap_undersokning_mars 2025

Brödsvinnet kostar runt 9 miljoner om året

I Sveriges slängs årligen 100 000 ton bröd och 80 000 ton fikabröd, enligt en studie från SLU. Merparten blir svinn redan i butiken.
profile1_Louise

Ny rapport: Svenskarna äter allt fler småmål

Svenska folket är på väg bort från frukost, lunch och middag till en vardag med flera småmåltider.
F&F_Topp_3_småmål