Protos lanserar Både & färs

PUBLICERAD: 11 september 2024
UPPDATERAD: 11 september
Både &, hälften nötkött och hälften linser, från Smak av SVEA. Foto: Protos

Protos senaste lansering Både & är en färs av Krav-märkta svenska råvaror med hälften nötkött och hälften linser. Både & färsen lanseras under varumärket Smak av SVEA.

Protos nya färs Både & presenteras som ”resultatet av företagets vision att bli Sveriges bästa producent av goda, och näringsrika livsmedel med ett så låg resurspåverkan som möjligt, vare sig det är från växt- eller djurriket”.

– Vi på Protos är övertygade om att mat är viktigt på riktigt, och baljväxter innehåller nästan lika mycket protein som kött, samtidigt som de tillför aminosyror och fibrer. Smakmässigt gifter sig linsen och köttet fantastiskt fint vilket gör Både & till en riktigt god, dryg, mättande och mångsidig färs, säger Protos vd Thomas Östlund.

Både & färs innehåller hälften nötkött och hälften linser från Krav-märkta svenska gårdar och säljs under varumärket Smak av SVEA, som är Protos kategorivarumärke med både animaliska och växtbaserade proteinrika livsmedel.

Läs vidare

Dafgårds lanserar sin första hybridköttbulle

Dafgårds första 50/50-köttbulle – "Fridas köttbullar" – innehåller hälften grönsaker och hälften nötkött.
hälta test 2

Coop släpper växtbaserat substitut till tonfisk

Coop lanserar två växtbaserade nyheter av sojaprotein som alternativ till tonfisk.
RIKSMÖTETS ÖPPNANDE 2018

Skånemejerier lanserar ny proteindryck av svensk mjölk

Skånemejerier lanserar en proteinberikad drickyoghurt gjord på svensk mjölk – Lindahls PRO+.
Unknown

Nytt växtbaserat ostalternativ från Oddlygood

Oddlygood Cheezington Oh Protein är ett nytt växtbaserat alternativ till ost.
Pokébowl_2

Senaste nytt

Lantägg och Kung Markatta är årets Eko-septemberföretag

Kung Markatta och Lantägg har engagerat sig extra mycket under årets Eko-september. För sitt engagemang får de utmärkelsen "Årets Eko-septemberföretag".
b009b36a-2700-47b0-9a9f-91d186c057a2

Rapport: Politiska styrmedel krävs för att minska matsvinnet

Det krävs hårdare tag om Norden ska lyckas halvera matsvinnet innan 2030. Det visar en ny rapport.
Livsmedelsverket - Matsvinn brod2_nyhet

Klimatknuffen ska hjälpa Icas kunder att välja mer hållbart

Ica testar AI-tjänsten Klimatknuffen som ska tipsa e-handelskunderna om varor med lägre klimatavtryck.
sofie

EU-kampanj ska öka Irlands export av ekologiskt lammkött

Sverige är en av nyckelmarknaderna för Irlands EU-finansierade exportsatsning på ekologiskt lammkött.
On the organic sheep farm of Ross and Amy Jackson at Gurteen, Co. Tipperary.