Han blir ny inköpschef för Fazer-koncernen

PUBLICERAD: 6 augusti 2024
UPPDATERAD: 6 augusti
Mattias Wivesson tillträder som inköpschef på Fazer den 1 september. Foto: Pressbild

Mattias Wivesson har utnämnts till ny inköpschef (CPO) på Fazer och medlem i koncernens utökade ledningsgrupp. Han efterträder Petteri Nisonen som har beslutat att lämna Fazer.

Mattias Wivesson kommer närmast från Orkla där han har arbetat sedan 2005. Sedan 2022 har han haft positionen som Senior Vice President för inköp och dessförinnan som Vice President för inköp. Han har även haft många andra betydande inköpsuppgifter i företaget.

– Under de senaste mycket turbulenta åren, som präglats av tillgänglighetsproblem, hög inflation och låg visibilitet, har rollen som CPO blivit mer avgörande än någonsin. Mattias är en erfaren inköpschef och jag är mycket glad över att kunna välkomna honom till Fazer. Jag vill också tacka Petteri för hans betydande insats för vår framgång och resiliens under de utmanande åren som han har lett vår inköpsorganisation, säger Christoph Vitzthum, Fazers vd och koncernchef.

Mattias Wivesson tillträder sin nya tjänst den 1 september 2024.

– Jag är ivrig att påbörja denna resa i ett företag med en fantastisk erfarenhet av att utveckla ikoniska varumärken. Jag ser fram emot att samarbeta med det engagerade teamet på Fazer för att ytterligare stärka inköpsverksamheten och säkerställa att vi fortsätter att leverera utmärkta produkter i en mycket spännande framtid, säger Mattias Wivesson.

Läs vidare

Kött på restaurang måste ursprungsmärkas

Från den 1 mars måste restauranger och storhushåll kunna informera om vilket land köttet på menyn kommer ifrån.
blir-man-sjuk-av-kott-man-holding-menu-34540009

Ostrapporten 2025: Präst är svenskarnas favoritost

Ostrapporten 2025 visar att 95 procent av alla i Sverige äter ost, framför allt till frukost, och favoriten är Prästost.
Ostrapporten_2025 kopiera

Taylors & Jones får ny ägare

Livsmedelsgruppen Evanoff Group har sålt varumärket Taylors & Jones till charkföretaget Bergslags Delikatesser i Lindesberg AB.
MA_PRM

Vinnarna på FFCR Stockholm 2025

På FFCR Stockholm 2025 utsågs de mest banbrytande lösningarna inom livsmedel, hållbarhet och teknik.
screenshot_12

Senaste nytt

Kött på restaurang måste ursprungsmärkas

Från den 1 mars måste restauranger och storhushåll kunna informera om vilket land köttet på menyn kommer ifrån.
blir-man-sjuk-av-kott-man-holding-menu-34540009

Ostrapporten 2025: Präst är svenskarnas favoritost

Ostrapporten 2025 visar att 95 procent av alla i Sverige äter ost, framför allt till frukost, och favoriten är Prästost.
Ostrapporten_2025 kopiera

Varumärket granini återlanseras på den svenska marknaden

Eckes-Granini återlanserar graninis juice- och fruktdrycker på den svenska marknaden.
Skärmavbild 2025-01-30 kl. 15.55.05

Iceland Foods återgår till plasttråg för packning av köttfärs

Vakuumpackad köttfärs spar mycket material jämfört med packning på plasttråg, men i England har flera av de stora kedjorna börjat återgå till plasttrågen. Konsumenterna uppskattade inte det vakuumpackade.
Iceland