
Nu är Marabous nya produktionslinje för chokladkakor i gång i Upplands Väsby, ett resultat av en investering på cirka 200 miljoner. Den nya linjen innebär en modernisering och en kraftig kapacitetsökning, samtidigt som den ska säkra produktionen av chokladkakor i Upplands Väsby för en lång tid framöver.
Med den nya produktionslinjen kommer Marabou att kunna tillverka upp till cirka 29 000 chokladkakor i timmen, vilken är en kapacitetsökning med närmare 33 procent. Det gör produktionslinjen till en av de största för chokladkakor i hela världen.
– Marabous nya produktionslinje är inte bara en teknisk bedrift utan också ett löfte om fortsatt innovation och chokladtillverkning i Upplands Väsby, och Sverige. Med denna investering bygger vi vidare på vår långvariga historia och fortsätter att möjliggöra för nya traditioner och njutning för chokladälskare, säger Martina Flemström, vd för Mondelez International i Sverige och Finland.
Den nya produktionslinjen är ett resultat av en investering på cirka 200 miljoner kronor från Marabous ägare Mondelez och ett implementeringsprojekt som inleddes 2022.
– Om två år firar Marabou 50 år av chokladproduktion i Väsby. Fabriken är sedan starten 1976 en stor arbetsgivare och en viktig del av kommunen. Investeringen på 200 miljoner i en ny chokladlinje är en välkommen och viktig framtidssäkring av produktionen i Väsby, säger Mathias Bohman, ordförande i kommunstyrelsen i Upplands Väsby.