Marabous nya produktionslinje invigd

PUBLICERAD: 20 maj 2024
UPPDATERAD: 20 maj
Förra veckan invigdes Marabous nya produktionslinje för chokladkakor i Upplands Väsby. Foto: Pressbild

Nu är Marabous nya produktionslinje för chokladkakor i gång i Upplands Väsby, ett resultat av en investering på cirka 200 miljoner. Den nya linjen innebär en modernisering och en kraftig kapacitetsökning, samtidigt som den ska säkra produktionen av chokladkakor i Upplands Väsby för en lång tid framöver.

Med den nya produktionslinjen kommer Marabou att kunna tillverka upp till cirka 29 000 chokladkakor i timmen, vilken är en kapacitetsökning med närmare 33 procent. Det gör produktionslinjen till en av de största för chokladkakor i hela världen.

– Marabous nya produktionslinje är inte bara en teknisk bedrift utan också ett löfte om fortsatt innovation och chokladtillverkning i Upplands Väsby, och Sverige. Med denna investering bygger vi vidare på vår långvariga historia och fortsätter att möjliggöra för nya traditioner och njutning för chokladälskare, säger Martina Flemström, vd för Mondelez International i Sverige och Finland.

Den nya produktionslinjen är ett resultat av en investering på cirka 200 miljoner kronor från Marabous ägare Mondelez och ett implementeringsprojekt som inleddes 2022.

– Om två år firar Marabou 50 år av chokladproduktion i Väsby. Fabriken är sedan starten 1976 en stor arbetsgivare och en viktig del av kommunen. Investeringen på 200 miljoner i en ny chokladlinje är en välkommen och viktig framtidssäkring av produktionen i Väsby, säger Mathias Bohman, ordförande i kommunstyrelsen i Upplands Väsby.

Läs vidare

Kött på restaurang måste ursprungsmärkas

Från den 1 mars måste restauranger och storhushåll kunna informera om vilket land köttet på menyn kommer ifrån.
blir-man-sjuk-av-kott-man-holding-menu-34540009

Ostrapporten 2025: Präst är svenskarnas favoritost

Ostrapporten 2025 visar att 95 procent av alla i Sverige äter ost, framför allt till frukost, och favoriten är Prästost.
Ostrapporten_2025 kopiera

Taylors & Jones får ny ägare

Livsmedelsgruppen Evanoff Group har sålt varumärket Taylors & Jones till charkföretaget Bergslags Delikatesser i Lindesberg AB.
MA_PRM

Vinnarna på FFCR Stockholm 2025

På FFCR Stockholm 2025 utsågs de mest banbrytande lösningarna inom livsmedel, hållbarhet och teknik.
screenshot_12

Senaste nytt

Kött på restaurang måste ursprungsmärkas

Från den 1 mars måste restauranger och storhushåll kunna informera om vilket land köttet på menyn kommer ifrån.
blir-man-sjuk-av-kott-man-holding-menu-34540009

Ostrapporten 2025: Präst är svenskarnas favoritost

Ostrapporten 2025 visar att 95 procent av alla i Sverige äter ost, framför allt till frukost, och favoriten är Prästost.
Ostrapporten_2025 kopiera

Varumärket granini återlanseras på den svenska marknaden

Eckes-Granini återlanserar graninis juice- och fruktdrycker på den svenska marknaden.
Skärmavbild 2025-01-30 kl. 15.55.05

Iceland Foods återgår till plasttråg för packning av köttfärs

Vakuumpackad köttfärs spar mycket material jämfört med packning på plasttråg, men i England har flera av de stora kedjorna börjat återgå till plasttrågen. Konsumenterna uppskattade inte det vakuumpackade.
Iceland