Sveriges Stärkelseproducenter Förening har beslutat att fusionera Kockens AB med Culinar Sverige AB. Det innebär att Kockens AB upphör som bolag och att utveckling av och satsning på varumärkena Kockens och Lailas fortsättningsvis kommer att ske i Culinar Sverige AB.
Målsättningen med förändringen uppges vara, att skapa en enklare struktur och samla all kompetens och på så vis ytterligare förfina och förbättra företagets kunderbjudande och service inom industri, dagligvaruhandel, restaurang och storhushåll.
– Samordningen är strategiskt viktig. Våra respektive verksamheter kompletterar varandra och på det här sättet samlar vi krafterna inom vår koncern, effektiviserar och skapar fokus för ett hållbart och förfinat kunderbjudande framåt” säger Hans Holmstedt, vd och koncernchef för Sveriges Stärkelseproducenter Förening.
Culinar Sverige AB och Kockens AB ingår i koncernen Sveriges Stärkelseproducenter Förening, en ekonomisk förening med omkring 400 lantbrukare som medlemmar/ägare samt cirka 500 medarbetare.