Kockens upphör som bolag – blir en del av Culinar

PUBLICERAD: 18 april 2024
UPPDATERAD: 19 april
Kockens AB erbjuder torkade kryddor, smaksättning, potatismjöl samt glutenfria bakprodukter och levererar till dagligvaruhandeln och Foodservice i Norden. Foto: Pressbild

Sveriges Stärkelseproducenter Förening har beslutat att fusionera Kockens AB med Culinar Sverige AB. Det innebär att Kockens AB upphör som bolag och att utveckling av och satsning på varumärkena Kockens och Lailas fortsättningsvis kommer att ske i Culinar Sverige AB.

Målsättningen med förändringen uppges vara, att skapa en enklare struktur och samla all kompetens och på så vis ytterligare förfina och förbättra företagets kunderbjudande och service inom industri, dagligvaruhandel, restaurang och storhushåll.

– Samordningen är strategiskt viktig. Våra respektive verksamheter kompletterar varandra och på det här sättet samlar vi krafterna inom vår koncern, effektiviserar och skapar fokus för ett hållbart och förfinat kunderbjudande framåt” säger Hans Holmstedt, vd och koncernchef för Sveriges Stärkelseproducenter Förening.

Culinar Sverige AB och Kockens AB ingår i koncernen Sveriges Stärkelseproducenter Förening, en ekonomisk förening med omkring 400 lantbrukare som medlemmar/ägare samt cirka 500 medarbetare.

Läs vidare

SLU lanserar dataspel om matens miljöpåverkan

Elevers kunskaper om matens miljöpåverkan är låg. Nu har forskare vid SLU tagit fram ett dataspel som ska öka kunskaperna.
klimatspelet_logga

Kronfågel minskar sina klimatutsläpp

Kronfågel har sänkt sina utsläpp i den egna produktionen snabbare än förväntat
strömmen

Nytt kunskapscentrum för hållbar matproduktion i Alnarp

SLU och Sparbanken Skåne grundar tillsammans ett forsknings- och utbildningscentrum för primärproduktion vid SLU i Alnarp.
SLU och Sparbanken Skånes centrum för primärproduktion_Håkan

Saltrapporten ska hjälpa industrin att minska på saltet

Saltföretaget Salinity gör ett upprop till livsmedelsindustri och beslutsfattare att agera för en sänkning av mängden natrium via salt i maten.
Ur-rapporten-Framsida

Senaste nytt

SLU lanserar dataspel om matens miljöpåverkan

Elevers kunskaper om matens miljöpåverkan är låg. Nu har forskare vid SLU tagit fram ett dataspel som ska öka kunskaperna.
klimatspelet_logga

Zetas pinsafamilj växer

Zeta lanserar Mini Pinsa för en person som en uppföljare till originalet Zeta Pinsa samt tre nya pinsasåser.
Pinsa samlingsbild liggande

Kronfågel minskar sina klimatutsläpp

Kronfågel har sänkt sina utsläpp i den egna produktionen snabbare än förväntat
strömmen

Ridderheims lanserar färdigskivad chark och byter design

Ridderheims lanserar tunt skivade italienska charkprodukter i konsumentförpackning och byter även design.
Unknown-1