Kockens upphör som bolag – blir en del av Culinar

PUBLICERAD: 18 april 2024
UPPDATERAD: 19 april
Kockens AB erbjuder torkade kryddor, smaksättning, potatismjöl samt glutenfria bakprodukter och levererar till dagligvaruhandeln och Foodservice i Norden. Foto: Pressbild

Sveriges Stärkelseproducenter Förening har beslutat att fusionera Kockens AB med Culinar Sverige AB. Det innebär att Kockens AB upphör som bolag och att utveckling av och satsning på varumärkena Kockens och Lailas fortsättningsvis kommer att ske i Culinar Sverige AB.

Målsättningen med förändringen uppges vara, att skapa en enklare struktur och samla all kompetens och på så vis ytterligare förfina och förbättra företagets kunderbjudande och service inom industri, dagligvaruhandel, restaurang och storhushåll.

– Samordningen är strategiskt viktig. Våra respektive verksamheter kompletterar varandra och på det här sättet samlar vi krafterna inom vår koncern, effektiviserar och skapar fokus för ett hållbart och förfinat kunderbjudande framåt” säger Hans Holmstedt, vd och koncernchef för Sveriges Stärkelseproducenter Förening.

Culinar Sverige AB och Kockens AB ingår i koncernen Sveriges Stärkelseproducenter Förening, en ekonomisk förening med omkring 400 lantbrukare som medlemmar/ägare samt cirka 500 medarbetare.

Läs vidare

Kött på restaurang måste ursprungsmärkas

Från den 1 mars måste restauranger och storhushåll kunna informera om vilket land köttet på menyn kommer ifrån.
blir-man-sjuk-av-kott-man-holding-menu-34540009

Ostrapporten 2025: Präst är svenskarnas favoritost

Ostrapporten 2025 visar att 95 procent av alla i Sverige äter ost, framför allt till frukost, och favoriten är Prästost.
Ostrapporten_2025 kopiera

Taylors & Jones får ny ägare

Livsmedelsgruppen Evanoff Group har sålt varumärket Taylors & Jones till charkföretaget Bergslags Delikatesser i Lindesberg AB.
MA_PRM

Vinnarna på FFCR Stockholm 2025

På FFCR Stockholm 2025 utsågs de mest banbrytande lösningarna inom livsmedel, hållbarhet och teknik.
screenshot_12

Senaste nytt

Kött på restaurang måste ursprungsmärkas

Från den 1 mars måste restauranger och storhushåll kunna informera om vilket land köttet på menyn kommer ifrån.
blir-man-sjuk-av-kott-man-holding-menu-34540009

Ostrapporten 2025: Präst är svenskarnas favoritost

Ostrapporten 2025 visar att 95 procent av alla i Sverige äter ost, framför allt till frukost, och favoriten är Prästost.
Ostrapporten_2025 kopiera

Varumärket granini återlanseras på den svenska marknaden

Eckes-Granini återlanserar graninis juice- och fruktdrycker på den svenska marknaden.
Skärmavbild 2025-01-30 kl. 15.55.05

Iceland Foods återgår till plasttråg för packning av köttfärs

Vakuumpackad köttfärs spar mycket material jämfört med packning på plasttråg, men i England har flera av de stora kedjorna börjat återgå till plasttrågen. Konsumenterna uppskattade inte det vakuumpackade.
Iceland