I dagarna drar Orkla i Eslöv igång rekryteringen inför årets gurksäsong. I år ska cirka 50 säsongsarbetare anställas, framför allt livsmedelsoperatörer men även truckförare.
Gurksäsongen i Sverige är kort och intensiv – 9 000 ton gurkprodukter ska tillagas under cirka 10 veckor.
– Allt i hela gurkkedjan, förutom själva odlingen, sker inom 24 timmar, från plockning till färdigpackad produkt. Lägg därtill att skördesäsongen bara är ett par månader, så förstår vem som helst att det är en oerhört intensiv period här i Eslöv, där vi sedan 30-talet tillagar majoriteten av all inlagd gurka som vi äter i Sverige, säger Stefan Olofsson, fabrikschef på Orkla Eslöv.
Därför startar Orkla i Eslöv nu sin stora säsongsrekrytering av cirka 50 nya medarbetare, vilket är fler än på många år.
– Stämningen här på Orkla i Eslöv på sommaren är speciell, vi går in i högsäsong när andra går på semester, och det skapas en härlig teamkänsla med många nya kollegor. Att jobba här under gurksäsongen är en bra möjlighet att få arbetslivserfarenhet, säger Stefan Olofsson.
Företaget ser gärna att sökande har tidigare erfarenhet av livsmedelsindustrin, men söker även medarbetare som kanske kommer direkt från en gymnasieutbildning och som är intresserade av livsmedelsbranschen.