Orkla söker 50 medarbetare inför årets gurksäsong

PUBLICERAD: 10 april 2024
UPPDATERAD: 10 april
Majoriteten av all inlagd gurka som konsumeras i Sverige tillagas sedan 1930-talet i Eslöv. Foto: Pressbild

I dagarna drar Orkla i Eslöv igång rekryteringen inför årets gurksäsong. I år ska cirka 50 säsongsarbetare anställas, framför allt livsmedelsoperatörer men även truckförare.

Gurksäsongen i Sverige är kort och intensiv – 9 000 ton gurkprodukter ska tillagas under cirka 10 veckor.

– Allt i hela gurkkedjan, förutom själva odlingen, sker inom 24 timmar, från plockning till färdigpackad produkt. Lägg därtill att skördesäsongen bara är ett par månader, så förstår vem som helst att det är en oerhört intensiv period här i Eslöv, där vi sedan 30-talet tillagar majoriteten av all inlagd gurka som vi äter i Sverige, säger Stefan Olofsson, fabrikschef på Orkla Eslöv.

Därför startar Orkla i Eslöv nu sin stora säsongsrekrytering av cirka 50 nya medarbetare, vilket är fler än på många år.

– Stämningen här på Orkla i Eslöv på sommaren är speciell, vi går in i högsäsong när andra går på semester, och det skapas en härlig teamkänsla med många nya kollegor. Att jobba här under gurksäsongen är en bra möjlighet att få arbetslivserfarenhet, säger Stefan Olofsson.

Företaget ser gärna att sökande har tidigare erfarenhet av livsmedelsindustrin, men söker även medarbetare som kanske kommer direkt från en gymnasieutbildning och som är intresserade av livsmedelsbranschen.

Läs vidare

Kött på restaurang måste ursprungsmärkas

Från den 1 mars måste restauranger och storhushåll kunna informera om vilket land köttet på menyn kommer ifrån.
blir-man-sjuk-av-kott-man-holding-menu-34540009

Ostrapporten 2025: Präst är svenskarnas favoritost

Ostrapporten 2025 visar att 95 procent av alla i Sverige äter ost, framför allt till frukost, och favoriten är Prästost.
Ostrapporten_2025 kopiera

Taylors & Jones får ny ägare

Livsmedelsgruppen Evanoff Group har sålt varumärket Taylors & Jones till charkföretaget Bergslags Delikatesser i Lindesberg AB.
MA_PRM

Vinnarna på FFCR Stockholm 2025

På FFCR Stockholm 2025 utsågs de mest banbrytande lösningarna inom livsmedel, hållbarhet och teknik.
screenshot_12

Senaste nytt

Kött på restaurang måste ursprungsmärkas

Från den 1 mars måste restauranger och storhushåll kunna informera om vilket land köttet på menyn kommer ifrån.
blir-man-sjuk-av-kott-man-holding-menu-34540009

Ostrapporten 2025: Präst är svenskarnas favoritost

Ostrapporten 2025 visar att 95 procent av alla i Sverige äter ost, framför allt till frukost, och favoriten är Prästost.
Ostrapporten_2025 kopiera

Varumärket granini återlanseras på den svenska marknaden

Eckes-Granini återlanserar graninis juice- och fruktdrycker på den svenska marknaden.
Skärmavbild 2025-01-30 kl. 15.55.05

Iceland Foods återgår till plasttråg för packning av köttfärs

Vakuumpackad köttfärs spar mycket material jämfört med packning på plasttråg, men i England har flera av de stora kedjorna börjat återgå till plasttrågen. Konsumenterna uppskattade inte det vakuumpackade.
Iceland