Katarina Tell blir ny koncernchef och vd på Cloetta

PUBLICERAD: 4 april 2024
UPPDATERAD: 5 april
Katarina Tell är vd på Cloetta Sverige sedan 2018. Foto: Pressbild

Cloetta Sveriges vd Katarina Tell har utsetts till ny koncernchef och vd på Cloetta. Hon efterträder Henri de Sauvage Nolting som kommer att kvarstå i rollen fram till den 1 september 2024.

2018 började Katarina Tell som vd på Cloetta Sverige och medlem i ledningsgruppen. Hon har tidigare haft ledande internationella och exekutiva befattningar inom Kraft Heinz och Findus med fokus på strategi och affärsutveckling. Katarina Tell har en magisterexamen i kostvetenskap från Umeå universitet och har även studerat företagsekonomi vid Lunds universitet.

– Jag är glad att vi, efter en noggrann och konkurrensutsatt urvalsprocess, har kunnat utse en enastående intern kandidat att leda Cloetta. Katarina har under sin tid på Cloetta levererat starka resultat och har dessutom en omfattande expertis inom våra nyckelmarknader och kunder. Vi är övertygade om att hon kommer att vara en utmärkt koncernchef och VD med kapacitet att vidareutveckla Cloettasäger Mikael Norman, styrelseordförande.

Katarina Tell tillträder sin nya roll senast den 1 september 2024. Rekryteringen av en ny vd för Cloetta Sverige kommer, enligt företaget, att inledas inom kort.

Läs vidare

Kött på restaurang måste ursprungsmärkas

Från den 1 mars måste restauranger och storhushåll kunna informera om vilket land köttet på menyn kommer ifrån.
blir-man-sjuk-av-kott-man-holding-menu-34540009

Ostrapporten 2025: Präst är svenskarnas favoritost

Ostrapporten 2025 visar att 95 procent av alla i Sverige äter ost, framför allt till frukost, och favoriten är Prästost.
Ostrapporten_2025 kopiera

Taylors & Jones får ny ägare

Livsmedelsgruppen Evanoff Group har sålt varumärket Taylors & Jones till charkföretaget Bergslags Delikatesser i Lindesberg AB.
MA_PRM

Vinnarna på FFCR Stockholm 2025

På FFCR Stockholm 2025 utsågs de mest banbrytande lösningarna inom livsmedel, hållbarhet och teknik.
screenshot_12

Senaste nytt

Kött på restaurang måste ursprungsmärkas

Från den 1 mars måste restauranger och storhushåll kunna informera om vilket land köttet på menyn kommer ifrån.
blir-man-sjuk-av-kott-man-holding-menu-34540009

Ostrapporten 2025: Präst är svenskarnas favoritost

Ostrapporten 2025 visar att 95 procent av alla i Sverige äter ost, framför allt till frukost, och favoriten är Prästost.
Ostrapporten_2025 kopiera

Varumärket granini återlanseras på den svenska marknaden

Eckes-Granini återlanserar graninis juice- och fruktdrycker på den svenska marknaden.
Skärmavbild 2025-01-30 kl. 15.55.05

Iceland Foods återgår till plasttråg för packning av köttfärs

Vakuumpackad köttfärs spar mycket material jämfört med packning på plasttråg, men i England har flera av de stora kedjorna börjat återgå till plasttrågen. Konsumenterna uppskattade inte det vakuumpackade.
Iceland