Ny vitaminberikad havredryck från Fazer Aito

PUBLICERAD: 20 mars 2024
UPPDATERAD: 20 mars
Havredrycken Fazer Aito Sunshine är berikad med vitaminerna D, B12 och riboflavin (B6) samt kalcium. Foto: Pressbild

Fazer Aito Sunshine är en ny funktionell havredryck berikad med vitamin D, B12 och B6 samt kalcium. Förutom att drickas som den är kan havredrycken användas på samma sätt som mjölk – till gröt, i smoothies, matlagning och bakning.

Fazer Aito Sunshine är det senaste tillskottet i Fazers växtbaserade produktportfölj Aito. Huvudingrediensen är nordisk havre och drycken är berikad med vitaminerna D, B12 och riboflavin (B6) samt kalcium.

Fazer Aito Sunshine finns i 1-litersförpackning och har många användningsområden – till exempel till gröt, i smoothies, matlagning och bakning.

– Vi är så stolta över den här nyheten. Det här är en ny god växtbaserad dryck med många användningsområden och med en bonus att den är berikad med vitaminer. De långa vintrarna i norr ger oss lite solljus och det är därför bra att man får i sig tillräckligt med D-vitamin året runt. Som en del av en varierad kost och hälsosam livsstil bidrar vitamin D och vitamin B12 till immunsystemets normala funktion och det är dessa vitaminer vi har berikat vår nya havredryck med, säger Briza Kronhamn, marknadsansvarig på Fazer Aito.

Läs vidare

For Real! Foods uppdaterar receptet och får ny delägare

For Real! Foods tar in Food Pharmacy som delägare och uppdaterar receptet på sin vitkålsbaserade pizzabotten.
af7443297a7ec8bb_org

Nespresso lanserar komposterbara kapslar

Efter tre års forskning och utveckling har Nespresso skapat en pappersbaserad, hemkomposterbar kapsel.
P_4585_COFFEE_BAGS_ESPRESSO_COFFEE_V2

Skogaholm Sommarruta på tillfälligt besök

Fazer lanserar Skogaholm Sommarruta i portionsbitar med extra kryddning av fänkål, korianderfrön och anis.
Skogaholmsommarruta

Vårens nyheter från Arla

Arla lanserar flera nyheter, bland annat en laktosfri mjölkdryck med extra protein och kalcium, Yoggi med körsbärssmak och proteinrika mellanmål.
Arla Protein

Senaste nytt

Anamma vill knuffa köttätare i en grönare riktning

Anamma lanserar köttavdraget, som innebär att den som har köpt kött kan använda kvittot för att få ett avdrag på vegoprodukter.
Köttavdraget

Fermentering ska ge nya hållbara råvaror

Greenfood och Tekinn undersöker hur svinn och rester kan omvandlas till ätbara råvaror med hjälp av fermentering.
8ebf740ccd2aa56f_org

Axfood förvärvar hela City Gross

Bergendahlskoncernen säljer resten av City Gross till Axfood. Köpeskillingen uppgår till 2 miljarder kronor.
803c6e3f4e727c16_org

Atria minskar sitt matsvinn med Matmissionen

Atria har tecknat ett donatoravtal med Matmissionen. Genom samarbetet kan Atria minska sitt matsvinn och samtidigt stödja Matmissionens arbete.
Matmissionen i Jakobsberg öppnar i april 2020.