Polarbrödskoncernen anställer affärsutvecklare

PUBLICERAD: 15 december 2023
UPPDATERAD: 15 december
Fanny Näslund har anställts som affärsutvecklare på PolarVentures. Foto: Pressbild

PolarVentures, ett bolag inom Polarbrödsgruppen, har anställt Fanny Näslund som ny affärsutvecklare. Hon kommer närmast från startupbolaget Vågen.

PolarVentures bildades under 2023 av Polarbrödsgruppen med visionen att investera i företag och aktörer som vill accelerera omställningen till ett mer hållbart matsystem. Som ett led i satsningen anställs nu Fanny Näslund från Östersund som ny affärsutvecklare.

Fanny Näslund kommer närmast från entreprenörsvärlden där hon drev startupbolaget Vågen som arbetade med lösviktsförsäljning av ekologiska produkter med syfte att minska både förpackningsavfall och matavfall. I den nya rollen på PolarVentures byter hon arbetsuppgift från att vara den som pitchar för investerare, till att vara investeraren som andra pitchar för.

– Det är en tjänst där jag får jobba med entreprenörer och vara i en miljö som jag tycker väldigt mycket om. Jag har alltid brunnit för innovation och hållbarhetsfrågor, som minskat avfall och cirkulära verksamheter, och nu får jag även leva ut min starka passion för mat, säger Fanny Näslund.

– Min ambition är att ge drivna entreprenörer verktygen, som finansiella incitament eller spetskompetens, för att göra det de kan bäst och med deras hjälp kunna bidra till en framtida hållbar livsmedelsproduktion – ett system som varken utarmar människor, vår planet eller våra resurser.

Tidigare i år förvärvade PolarVentures 49 procent av den norrländska snabbmatskedjan Råvara. Det var den första stora satsningen för PolarVentures.

– Med PolarVentures finns tydliga expansionsplaner, både vad gäller investeringar och hur vi kan påverka matsystemet. Med Fanny på plats letar vi efter investeringsmöjligheter gärna nära tallriken för framtidens gröna, blåa och vilda mat, säger Karin Bodin, koncern-vd för Polarbrödsgruppen.

Läs vidare

Guldhaven Pelagiska vinner Sjömatspriset 2025

Sjömatspriset 2025 går till Guldhaven Pelagiska, som vill sätta svensk, hållbart odlad fisk på kartan.
NSS sjömatspriset 2H4A6756-2025-01-22

Mutti bemöter Äkta vara: "Felaktigt och missvisande"

Mutti, vars pizzasås är en av finalisterna till Årets matbluff 2024, tillbakavisar juryns motivering till antipriset.
1049973

Lidl ökar andelen växtbaserat i samarbete med WWF

Lidls internationella mål är att öka andelen sålda växtbaserade livsmedel med 20 procent till 2030, jämfört med 2023.
e2983a9c-9758-42f5-94a2-8f2fa38c19eb-w_960

Godare och nyttigare tång med fermentering?

Tång som fermenteras i stället för att torkas blir både godare och nyttigare, enligt forskare vid Lunds universitet.
IMG_3210

Senaste nytt

Guldhaven Pelagiska vinner Sjömatspriset 2025

Sjömatspriset 2025 går till Guldhaven Pelagiska, som vill sätta svensk, hållbart odlad fisk på kartan.
NSS sjömatspriset 2H4A6756-2025-01-22

Mutti bemöter Äkta vara: "Felaktigt och missvisande"

Mutti, vars pizzasås är en av finalisterna till Årets matbluff 2024, tillbakavisar juryns motivering till antipriset.
1049973

Lidl ökar andelen växtbaserat i samarbete med WWF

Lidls internationella mål är att öka andelen sålda växtbaserade livsmedel med 20 procent till 2030, jämfört med 2023.
e2983a9c-9758-42f5-94a2-8f2fa38c19eb-w_960

Godare och nyttigare tång med fermentering?

Tång som fermenteras i stället för att torkas blir både godare och nyttigare, enligt forskare vid Lunds universitet.
IMG_3210