Nyheter på PBX: Innovation och restavfall

PUBLICERAD: 27 oktober 2023
UPPDATERAD: 2 november
Foto: Pressbild

Tempechips av svenska baljväxter och en dryck gjord på avokadokärnor är två av nyheterna, som lanseras på PBX i samarbete med Sweden Foodtech.

I våras inledde Reitan Convenience Sverige och Sweden Foodtech ett samarbete för att tillsammans hitta framtidens hållbara produkter för konsumenter på språng. Efter en omfattande urvalsprocess har nu fyra produkter valts ut till försäljning i PBX-butiken i Albano, Stockholm.

– På Reitan Convenience Sverige är vår ambition att driva omställningen mot framtidens hållbara convenience. För att nå dit måste vi hitta vägar till mer hållbara lösningar och produkter som tillgodoser våra kunders vardagliga behov. Samarbetet med Sweden Foodtech är ett utmärkt exempel på detta och jag ser fram emot att följa upp hur väl produkterna tas emot av våra kunder på PBX, säger Anna Wallenberg, vd för Reitan Convenience Sverige.

Produkterna som valts ut är en dryck gjord på avokadokärnor, tempechips på svenska baljväxter, en dryck gjord på hibiskusblommor och en växtbaserad sås gjord på baobabfrukt. Samtliga produkter säljs på PBX från och med vecka 43.

– Vi på Sweden Foodtech är glada att ta nästa steg i vårt samarbete tillsammans med PBX. Flera produkter från vårt nätverk lanseras nu i butik och blir därför snabbare tillgängliga på marknaden. Vi har med stor omsorg valt ut dessa produkter som har starka, både sociala och miljömässiga, hållbara fördelar – men också smakar fantastiskt, säger Daniella Illerbrand, Director of Content på Sweden Foodtech.

Här är produkterna som har valts ut till PBX:

Tempechips: Grunden till produkten ligger i Hallstavik Tempes kunskaper från Indonesien om fermenteringens fördelar och möjligheter, men innovationen är att sojabönan bytts ut till svenskodlade lupinbönor, svarta bönor och gröna ärtor.

Kado: Med produkten Kado har företaget Simply No Waste tagit sig an utmaningen att minska avfallet och resultatet är en god och naturlig dryck av avokadokärnan – som annars skulle ha slängts.

Creamy Baobab: Företaget ARWA Foodtech har utvecklat en innovativ teknologi som tar vara på hela baobabfruktens potential och tagit fram Creamy Baobab. Den kan användas som dippsås, på mackan eller i kalla såser och är helt utan tillsatser.

Hikkibiskus: Ett naturligt och alkoholfritt alternativ till läsk, energi- och funktionsdrycker baserat på hibiskusblomma, som är innehåller vitaminer, mineraler och kostfiber. Hibiskusblomman odlas ekologiskt och skördas av ett kvinnokooperativ i Burkina Faso.

Läs vidare

CandyKing presenterar vårens nyheter

CandyKings lanserar nio nya godisbitar, tre av dem kan bara plockas hos CandyKing
Pressbild1_Liggande

Tre nya premiumjuicer från God Morgon

God Morgon lanserar tre nya premiumjuicer under konceptet ”Vår finaste pressning.
master_Juice_3

Polarbröd lanserar Norrlands-Leväjn med surdeg

Norrlands-Leväjn är Polarbröds första bröd efter miljoninvesteringen på surdeg.
Norrlands-Leväjn 7

Malaco lanserar Gott & Blandat With love

Lagom till Alla hjärtans dag kommer Malaco Gott & Blandat With love, en mix av godisbitar i gåvoförpackning.
e1120091-bd22-4791-a9e2-1042a2e0bd9b-w_960

Senaste nytt

Glass – det ultimata unnet om svenskarna får bestämma

Glass toppar listan över svenskarnas favoriter när det kommer till att unna sig.
Blåbärsglass-PM-glassrapport

CandyKing presenterar vårens nyheter

CandyKings lanserar nio nya godisbitar, tre av dem kan bara plockas hos CandyKing
Pressbild1_Liggande

Tre nya premiumjuicer från God Morgon

God Morgon lanserar tre nya premiumjuicer under konceptet ”Vår finaste pressning.
master_Juice_3

Foodora och Tele2 börjar med drönarleveranser

Efter en framgångsrik testfas rullar foodora och Tele2 ut drönarleveranser i Värmdö och Gustavsberg.
1V9A7894