Italienska Granarolo lanserar två nyheter i osthyllan: Hårdosten Granarolo Quattrocento Grovriven och Granarolo Burratine, som är en minivariant av Burrata.
Quattrocento är Granarolos egen hårdost som kan användas på samma sätt som Parmigiano Reggiano. Namnet betyder 400 på italienska och kommer sig av att det går åt mer än 400 liter komjölk till ett 40 kilo tungt osthjul som lagras i minst 10 månader. Nu kommer Granarolo Quattrocento Grovriven – färdig att användas direkt i matlagningen – i en återförslutningsbar förpackning på 85 gram.
Granaloro utökar även sitt färskostsortiment med Granarolo Burratine, en krämig Burrata-miniatyr i portionsstorlek. Burrata tillverkas genom att en Mozzarellaost fylls med strimlad Mozzarella och grädde. Granarolo Burratine kommer i en förpackning på 150 gram med tre stycken Burrantine.
– Det känns extra kul att lansera våra två äkta italienska ostar just i Sverige då intresset för italiensk matkultur och ost är stor här. Med nyheterna vill vi inspirera till ännu mer italiensk matglädje; få men bra råvaror tillagade med passion och omtanke, säger Luca Tonin, vd på Granarolo Nordic.
Granarolo är Italiens största mejerigrupp och ägs av 700 italienska mjölkbönder. All ost från Granarolo tillverkas i Italien av italiensk mjölk.