Hon är ny vd på Consupedia

PUBLICERAD: 11 september 2023
UPPDATERAD: 11 september
Anne-Charlotte Holmlöv. Foto: Pressbild

Anne-Charlotte Holmlöv efterträder Roberto Rufo Gonzalez som vd på Consupedia. Hon är legitimerad dietist med mångårig erfarenhet inom livsmedelsbranschen.

Anne-Charlotte Holmlöv kommer närmast från Amberry och Foodoki, startups inom mat och hälsa som hon varit med och grundat respektive varit vd för. Hon har även arbetat kliniskt en tid och dessförinnan bland annat varit nordisk Commercial Director på Nestlé Health Science.

– Consupedia har länge varit före sin tid i att verka för transparens och visa hållbarhetsavtrycket av livsmedel och har hållits tillbaka av en bransch som inte varit redo för detta. Idag vet alla att vi måste ställa om, så är det bara. Jag kommer in i en spännande fas där vi skalar upp och expanderar för att göra storskalig nytta på alla nivåer i hela samhället, säger Anne-Charlotte Holmlöv.

Hon säger att det kan vara svårt för till exempel producenter, detaljister eller inköpare på kommunal nivå att själva se hur de kan förbättra sin hållbarhet.

– Jag ser fram emot att hjälpa dem höja blicken och se till helheten med Consupedia. Det behövs bara några knapptryckningar från deras sida, sedan kan vi förse dem med breda och djuplodande insikter kring var de står idag, och hur de på bästa sätt förbättrar både hållbarhet och lönsamhet.

I och med Anne-Charlotte Holmlövs tillträde kommer avgående vd Roberto Rufo Gonzalez att fokusera mer på att bygga en starkare produkt och fördjupa Consupedias forskningssamarbeten.

– De senaste sju åren har jag ägnat mitt liv åt att skapa transparens i livsmedelssystemet och mitt engagemang i Consupedia är större än någonsin. Att jag nu får mer tid till att kontemplera, uppfinna, forska och utveckla Consupedia känns fantastiskt, säger Roberto Rufo Gonzalez.

Läs vidare

Änglamarks pastaförpackningar byter från plast till papper

Coop ska spara 300 ton plast om året genom att byta ut plasten i Änglamarks pastaförpackningar till papper.
coop

Saveggys växtbaserade barriär ska ersätta plast på gurkor

Saveggy har ingått ett partnerskap med odlarna.se inför lanseringen av sin ätbara, växtbaserade skyddsbarriär på gurkor.
abcaeec2-9b15-4924-8b2d-88cc77c7b482(1)

Axfoundation vinner Livsmedelspriset 2023

Livsmedelspriset 2023 går till Axfoundation som arbetar för ett mer hållbart samhälle.
Axfoundation_Livsmedelspriset_LivsmedelIFokus1024x768

Ny färdplan ska förena svenska livsmedelsföretag

”Det svenska handslaget för en hållbar livsmedelskedja” är en gemensam agenda för hela livsmedelsbranschen.
wwf

Senaste nytt

Änglamarks pastaförpackningar byter från plast till papper

Coop ska spara 300 ton plast om året genom att byta ut plasten i Änglamarks pastaförpackningar till papper.
coop

Svenska proteingrödor i Anammas nya baljväxtfärs

Orklas varumärke Anamma lanserar en ny baljväxtfärs med öländska och skånska gråärtor, åkerbönor och linser
Anamma_baljvaxtfars_liggande_uncropped_RGB_LZW

Saveggys växtbaserade barriär ska ersätta plast på gurkor

Saveggy har ingått ett partnerskap med odlarna.se inför lanseringen av sin ätbara, växtbaserade skyddsbarriär på gurkor.
abcaeec2-9b15-4924-8b2d-88cc77c7b482(1)

Nespresso lanserar kaffet N°20 efter 20 års utveckling

Under 20 år har Nespresso arbetat med att ta fram kaffet N°20, genom att kombinera två Arabicaplantor.
P_4454_NESPRESSO_N20_SINGLE_GLASS_BOX_CAPSUAL_KV2_v2