Hon är ny vd på Consupedia

PUBLICERAD: 11 september 2023
UPPDATERAD: 11 september
Anne-Charlotte Holmlöv. Foto: Pressbild

Anne-Charlotte Holmlöv efterträder Roberto Rufo Gonzalez som vd på Consupedia. Hon är legitimerad dietist med mångårig erfarenhet inom livsmedelsbranschen.

Anne-Charlotte Holmlöv kommer närmast från Amberry och Foodoki, startups inom mat och hälsa som hon varit med och grundat respektive varit vd för. Hon har även arbetat kliniskt en tid och dessförinnan bland annat varit nordisk Commercial Director på Nestlé Health Science.

– Consupedia har länge varit före sin tid i att verka för transparens och visa hållbarhetsavtrycket av livsmedel och har hållits tillbaka av en bransch som inte varit redo för detta. Idag vet alla att vi måste ställa om, så är det bara. Jag kommer in i en spännande fas där vi skalar upp och expanderar för att göra storskalig nytta på alla nivåer i hela samhället, säger Anne-Charlotte Holmlöv.

Hon säger att det kan vara svårt för till exempel producenter, detaljister eller inköpare på kommunal nivå att själva se hur de kan förbättra sin hållbarhet.

– Jag ser fram emot att hjälpa dem höja blicken och se till helheten med Consupedia. Det behövs bara några knapptryckningar från deras sida, sedan kan vi förse dem med breda och djuplodande insikter kring var de står idag, och hur de på bästa sätt förbättrar både hållbarhet och lönsamhet.

I och med Anne-Charlotte Holmlövs tillträde kommer avgående vd Roberto Rufo Gonzalez att fokusera mer på att bygga en starkare produkt och fördjupa Consupedias forskningssamarbeten.

– De senaste sju åren har jag ägnat mitt liv åt att skapa transparens i livsmedelssystemet och mitt engagemang i Consupedia är större än någonsin. Att jag nu får mer tid till att kontemplera, uppfinna, forska och utveckla Consupedia känns fantastiskt, säger Roberto Rufo Gonzalez.

Senaste nytt

Svenskarna vill grilla svenskt kött i sommar

Nötkött, kyckling och hamburgare är vad svenskarna helst lägger på grillen i sommar – och allra helst ska det vara svenskt.
86cfaf17-34cf-49c1-a7da-e9f8f21d811f-w_960
Svenskarna vill grilla svenskt kött i sommar

Samarbete ska minska jordbrukets klimatavtryck

Yara International och Improvin’ har ingått ett partnerskap för att hjälpa livsmedelsföretag att mäta och minska sina utsläpp från jordbruket.
Cover image
Samarbete ska minska jordbrukets klimatavtryck

Kaffeost får skyddad ursprungsbeteckning i EU

Kaffeost som produceras i Norrbotten, Västerbotten, Lappland, Jämtland, Härjedalen och Ångermanland får skyddad ursprungsbeteckning i EU.
Kaffeost_foto_Gide_get
Kaffeost får skyddad ursprungsbeteckning i EU

Fazers kakaofria bar nu i fullskalig produktion

Fazer har tidigare presenterat handgjorda kakaofria produkter med mältad råg i stället för kakao. Nu tas steget mot fullskalig fabriksproduktion.
fazer
Fazers kakaofria bar nu i fullskalig produktion

Läs vidare

Svenskarna vill grilla svenskt kött i sommar

Nötkött, kyckling och hamburgare är vad svenskarna helst lägger på grillen i sommar – och allra helst ska det vara svenskt.
86cfaf17-34cf-49c1-a7da-e9f8f21d811f-w_960
Svenskarna vill grilla svenskt kött i sommar

Samarbete ska minska jordbrukets klimatavtryck

Yara International och Improvin’ har ingått ett partnerskap för att hjälpa livsmedelsföretag att mäta och minska sina utsläpp från jordbruket.
Cover image
Samarbete ska minska jordbrukets klimatavtryck

Kaffeost får skyddad ursprungsbeteckning i EU

Kaffeost som produceras i Norrbotten, Västerbotten, Lappland, Jämtland, Härjedalen och Ångermanland får skyddad ursprungsbeteckning i EU.
Kaffeost_foto_Gide_get
Kaffeost får skyddad ursprungsbeteckning i EU

Lantmännens Forskningsstiftelse öppnar årets utlysning

Lantmännens Forskningsstiftelse utlyser 25 miljoner kronor för framtidens hållbara jordbruk och livsmedelssystem.
fredriksson
Lantmännens Forskningsstiftelse öppnar årets utlysning