Gordon Circular beviljas 2 miljoner i stöd från Vinnova

PUBLICERAD: 28 augusti 2023
UPPDATERAD: 28 augusti
Catherine Alsén Gelfgren är projektledare för Gordon Circular. Foto: Pressbild

Last mile-företaget Gordon beviljas stöd från Vinnova för vidare utveckling av Gordon Circular, en flergångsförpackning för hemleveranser av livsmedel.

Med Gordon Circular kan antalet pappkassar och kartonger som används vid hemleveranser av livsmedel minskas för att istället ersättas med en cirkulär lösning där förpackningen går i retur, tvättas och görs redo för en ny leverans.

Gordon har tillsammans med projektpartnerna Coop, Samhall, Mylla och AD Company beviljats stöd på totalt 1 992 799 kronor för projektet, som kommer att pågå i ett och ett halvt år. Stödet beviljas inom utlysningen för ”Klimatneutral e-handel”.

Projektets mål är att färdigställa de åtta kritiska systemdelar som identifierats för Gordon Circular: spårbarhet, teknisk plattform, fysisk förpackning, tvättlösning, logistikflöde, affärsmodell, konsumentupplevelse samt hållbarhet och därmed möjliggöra för en storskalig spridning av systemet vid projektets slut.

Läs vidare

Kött på restaurang måste ursprungsmärkas

Från den 1 mars måste restauranger och storhushåll kunna informera om vilket land köttet på menyn kommer ifrån.
blir-man-sjuk-av-kott-man-holding-menu-34540009

Ostrapporten 2025: Präst är svenskarnas favoritost

Ostrapporten 2025 visar att 95 procent av alla i Sverige äter ost, framför allt till frukost, och favoriten är Prästost.
Ostrapporten_2025 kopiera

Taylors & Jones får ny ägare

Livsmedelsgruppen Evanoff Group har sålt varumärket Taylors & Jones till charkföretaget Bergslags Delikatesser i Lindesberg AB.
MA_PRM

Vinnarna på FFCR Stockholm 2025

På FFCR Stockholm 2025 utsågs de mest banbrytande lösningarna inom livsmedel, hållbarhet och teknik.
screenshot_12

Senaste nytt

Kött på restaurang måste ursprungsmärkas

Från den 1 mars måste restauranger och storhushåll kunna informera om vilket land köttet på menyn kommer ifrån.
blir-man-sjuk-av-kott-man-holding-menu-34540009

Ostrapporten 2025: Präst är svenskarnas favoritost

Ostrapporten 2025 visar att 95 procent av alla i Sverige äter ost, framför allt till frukost, och favoriten är Prästost.
Ostrapporten_2025 kopiera

Varumärket granini återlanseras på den svenska marknaden

Eckes-Granini återlanserar graninis juice- och fruktdrycker på den svenska marknaden.
Skärmavbild 2025-01-30 kl. 15.55.05

Iceland Foods återgår till plasttråg för packning av köttfärs

Vakuumpackad köttfärs spar mycket material jämfört med packning på plasttråg, men i England har flera av de stora kedjorna börjat återgå till plasttrågen. Konsumenterna uppskattade inte det vakuumpackade.
Iceland