Semper säljer den nordiska glutenfria verksamheten

PUBLICERAD: 24 augusti 2023
UPPDATERAD: 24 augusti
Foto: Pressbild

Semper säljer sin glutenfria verksamhet i Norden till Dr. Schär. Försäljningen omfattar även bageriet i Korsnäs som producerar glutenfritt knäckebröd.

Dr. Schär, med huvudkontor i Burgstall i Italien, är en global producent av livsmedel för människor med särskilda näringsbehov. Företaget har tillverkat glutenfria produkter i mer än fyra decennier.

– Vi är mycket glada över att ha hittat ett idealiskt nytt hem, där vår glutenfria verksamhet kan växa till sin fulla potential. Vi avyttrar verksamheten för att säkra en långsiktig framtid med en ny strategisk ägare för våra kollegor som arbetar inom den glutenfria verksamheten. Avyttringen är en del av vår långsiktiga strategi att fokusera på våra kärnkategorier i Norden, Baby & Toddler Food och Healthy Snacks, säger Jim Frandsen, vd på Semper AB.

Transaktionen kommer att träda i kraft den 31 december 2023, med förbehåll för slutförandet av fackliga förhandlingar och formella transaktionsförfaranden.

Läs vidare

Kött på restaurang måste ursprungsmärkas

Från den 1 mars måste restauranger och storhushåll kunna informera om vilket land köttet på menyn kommer ifrån.
blir-man-sjuk-av-kott-man-holding-menu-34540009

Ostrapporten 2025: Präst är svenskarnas favoritost

Ostrapporten 2025 visar att 95 procent av alla i Sverige äter ost, framför allt till frukost, och favoriten är Prästost.
Ostrapporten_2025 kopiera

Taylors & Jones får ny ägare

Livsmedelsgruppen Evanoff Group har sålt varumärket Taylors & Jones till charkföretaget Bergslags Delikatesser i Lindesberg AB.
MA_PRM

Vinnarna på FFCR Stockholm 2025

På FFCR Stockholm 2025 utsågs de mest banbrytande lösningarna inom livsmedel, hållbarhet och teknik.
screenshot_12

Senaste nytt

Kött på restaurang måste ursprungsmärkas

Från den 1 mars måste restauranger och storhushåll kunna informera om vilket land köttet på menyn kommer ifrån.
blir-man-sjuk-av-kott-man-holding-menu-34540009

Ostrapporten 2025: Präst är svenskarnas favoritost

Ostrapporten 2025 visar att 95 procent av alla i Sverige äter ost, framför allt till frukost, och favoriten är Prästost.
Ostrapporten_2025 kopiera

Varumärket granini återlanseras på den svenska marknaden

Eckes-Granini återlanserar graninis juice- och fruktdrycker på den svenska marknaden.
Skärmavbild 2025-01-30 kl. 15.55.05

Iceland Foods återgår till plasttråg för packning av köttfärs

Vakuumpackad köttfärs spar mycket material jämfört med packning på plasttråg, men i England har flera av de stora kedjorna börjat återgå till plasttrågen. Konsumenterna uppskattade inte det vakuumpackade.
Iceland