Semper säljer den nordiska glutenfria verksamheten

PUBLICERAD: 24 augusti 2023
UPPDATERAD: 24 augusti
Foto: Pressbild

Semper säljer sin glutenfria verksamhet i Norden till Dr. Schär. Försäljningen omfattar även bageriet i Korsnäs som producerar glutenfritt knäckebröd.

Dr. Schär, med huvudkontor i Burgstall i Italien, är en global producent av livsmedel för människor med särskilda näringsbehov. Företaget har tillverkat glutenfria produkter i mer än fyra decennier.

– Vi är mycket glada över att ha hittat ett idealiskt nytt hem, där vår glutenfria verksamhet kan växa till sin fulla potential. Vi avyttrar verksamheten för att säkra en långsiktig framtid med en ny strategisk ägare för våra kollegor som arbetar inom den glutenfria verksamheten. Avyttringen är en del av vår långsiktiga strategi att fokusera på våra kärnkategorier i Norden, Baby & Toddler Food och Healthy Snacks, säger Jim Frandsen, vd på Semper AB.

Transaktionen kommer att träda i kraft den 31 december 2023, med förbehåll för slutförandet av fackliga förhandlingar och formella transaktionsförfaranden.

Läs vidare

Arlas nya jordbrukschef i Sverige

Frida Carlsson blir ny chef för Arlas avdelning för jordbruks- och medlemsfrågor i Sverige. Hon tillträder efter sommaren.
Frida Carlsson

Saveggy tar in 20 miljoner från investerare

Saveggy har utvecklat en ätbar växtbaserad beläggning som ersätter plasten på gurka. Nu siktar bolaget på lansering i industriell skala.
bd40b94b513bbcc2_org

Kockens upphör som bolag – blir en del av Culinar

Sveriges Stärkelseproducenter Förening har beslutat att fusionera Kockens AB med Culinar Sverige AB.
B7025175

Ny rapport: Större kaka men mindre bit

Idag går cirka 13 procent av hushållens utgifter till livsmedel, vilket kan jämföras med 44 procent i början av 1900-talet.
Skärmavbild 2024-04-18 kl. 08.29.58

Senaste nytt

Arlas nya jordbrukschef i Sverige

Frida Carlsson blir ny chef för Arlas avdelning för jordbruks- och medlemsfrågor i Sverige. Hon tillträder efter sommaren.
Frida Carlsson

Saveggy tar in 20 miljoner från investerare

Saveggy har utvecklat en ätbar växtbaserad beläggning som ersätter plasten på gurka. Nu siktar bolaget på lansering i industriell skala.
bd40b94b513bbcc2_org

Kockens upphör som bolag – blir en del av Culinar

Sveriges Stärkelseproducenter Förening har beslutat att fusionera Kockens AB med Culinar Sverige AB.
B7025175

Ny rapport: Större kaka men mindre bit

Idag går cirka 13 procent av hushållens utgifter till livsmedel, vilket kan jämföras med 44 procent i början av 1900-talet.
Skärmavbild 2024-04-18 kl. 08.29.58