Evanoff Group köper Healthy Heroes

PUBLICERAD: 30 juni 2023
UPPDATERAD: 30 juni
Grundarna av Färsking, Amanda Larsson och Calle Rosengren. Foto: Pressbild

Evanoff Group köper 100 procent av aktierna i livsmedelsföretaget Healthy Heroes AB, som ligger bakom granola-varumärket Färsking.

Varumärket Färsking startades som ett UF-företag av Amanda Larsson och Calle Rosengren, som ville ta fram hälsosammare livsmedel för ungdomar. Sedan dess har bolaget backats av tunga investerare och idag finns Färskings produkter listade hos samtliga livsmedelskedjor i Sverige.

– Det behövs alltid utmanare som Färsking på marknaden. Amanda, Calle och teamet på Färsking har gjort en imponerande resa i en tuff bransch. Nu är det dags för nästa steg och det ska bli väldigt roligt att fortsätta resan och ta Färsking till nya höjder, säger Dani Evanoff, grundare och vd på Evanoff Group.

Healthy Heroes AB, som ligger bakom varumärket Färsking, hade 2022 en omsättning på drygt 15 miljoner kronor och företagets sortiment består idag av granola i tre olika smaker samt två olika smaker av flingor.

– Färskings resa har bara börjat och vi är väldigt glada över att Färsking nu blir en del av ett större sammanhang, där varumärket kan nå sin fulla potential och göra ännu större skillnad för ungas hälsa, säger Amanda Larsson, grundare och vd på Healthy Heroes.

Parterna är överens om att inte offentliggöra den överenskomna köpeskillingen.

Läs vidare

Guldhaven Pelagiska vinner Sjömatspriset 2025

Sjömatspriset 2025 går till Guldhaven Pelagiska, som vill sätta svensk, hållbart odlad fisk på kartan.
NSS sjömatspriset 2H4A6756-2025-01-22

Mutti bemöter Äkta vara: "Felaktigt och missvisande"

Mutti, vars pizzasås är en av finalisterna till Årets matbluff 2024, tillbakavisar juryns motivering till antipriset.
1049973

Lidl ökar andelen växtbaserat i samarbete med WWF

Lidls internationella mål är att öka andelen sålda växtbaserade livsmedel med 20 procent till 2030, jämfört med 2023.
e2983a9c-9758-42f5-94a2-8f2fa38c19eb-w_960

Godare och nyttigare tång med fermentering?

Tång som fermenteras i stället för att torkas blir både godare och nyttigare, enligt forskare vid Lunds universitet.
IMG_3210

Senaste nytt

Guldhaven Pelagiska vinner Sjömatspriset 2025

Sjömatspriset 2025 går till Guldhaven Pelagiska, som vill sätta svensk, hållbart odlad fisk på kartan.
NSS sjömatspriset 2H4A6756-2025-01-22

Mutti bemöter Äkta vara: "Felaktigt och missvisande"

Mutti, vars pizzasås är en av finalisterna till Årets matbluff 2024, tillbakavisar juryns motivering till antipriset.
1049973

Lidl ökar andelen växtbaserat i samarbete med WWF

Lidls internationella mål är att öka andelen sålda växtbaserade livsmedel med 20 procent till 2030, jämfört med 2023.
e2983a9c-9758-42f5-94a2-8f2fa38c19eb-w_960

Godare och nyttigare tång med fermentering?

Tång som fermenteras i stället för att torkas blir både godare och nyttigare, enligt forskare vid Lunds universitet.
IMG_3210